Varisli Damarlar İçin Uygulanabilecek 10 Bitkisel Tedavi

Varisli damarlar kendimize güvenimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu doğal tedaviler kan dolaşımını arttırarak, hem varis oluşumunu önlemeye hem de var olan varisleri azaltmaya yardımcı olur.
Varisli Damarlar İçin Uygulanabilecek 10 Bitkisel Tedavi
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Okairy Zuñiga

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Varisli damarlar pek de hoş görünmezler. Genellikle bacaklarda, bazen de yüzde ortaya çıkarlar. Varisler, özellikle kadınların kendine güvenini olumsuz yönde etkileyebilir.

Varisli damarlar hamilelik, genetik etkenler, kilo alımı, hormonlar ya da uzun süre ayakta kalmanızı ya da oturmanızı gerektiren bir işte çalışmak sonucunda ortaya çıkarlar.

Varisli damarlardan kurtulmanın yolları vardır; ancak bazıları oldukça pahalıdır. İyi haberse, Varisli damarlar için pahalı olmayan doğal çareler de vardır. Çok fazla para harcamadan aynı, hatta belki daha iyi, sonuçları almak mümkündür. Ayrıca, bu tedaviler doğal olduğu için sağlığınız üzerinde hiç bir olumsuz etkisi olmayacaktır.

Zencefil

Bu bitki, iltihap sökücü etkiye sahiptir. Ağrıyı ve varis görünümünü doğal olarak azaltır. Zencefil, dolaşımı iyileştirmek ve varisli damarların oluşumunu önlemek için birebirdir.

Biraz zencefil özünü E vitaminiyle karıştırarak doğrudan cildinizin üzerine uygulayın. Sonuçlar karşısında şaşıracaksınız.

Sarımsak

Sarımsak, iltihap sökücü özelliğe sahip pek çok bileşen içerir. Bu tedaviyi uygulamak için, 5 diş sarımsağı ezin ve çiğ olarak yiyin. Tadını iyileştirmek için üzerine biraz limon sıkabilirsiniz. Sarımsak, vücuttaki fazla proteinleri azaltır ve bunun sonucu olarak varisli damarların görünümü de daha iyi hale gelir.

Soğan

Soğan, proteinlerin vücuttaki emilimini ve dağılımını düzenlemek için mükemmel bir doğal etkendir. Buna bağlı olarak, varisli damarların oluşmasını ya da cilt üzerinde görünür hale gelmesini engeller. Her gün çiğ soğan yiyin. Günlük olarak soğan tüketmek vücudunuzu sağlıklı kılar ve cildinizin yenilenmesini sağlar.

Brahmi

Bu bitkinin anavatanı Hindistan’dır ve özellikle ayurveda tıbbında varisli damarları iyileştirmekte etkili olduğu kabul edilir. Brahmi, cildin rengini düzeltmeye yarayan vitaminleri içerir. En iyi sonuç için doğrudan bacaklarınıza uygulayın.

Biberiye

Biberiye, stres ve bunalımla savaşmakta birebirdir ama aynı zamanda varisli damarlara karşı da etkilidir. Kan dolaşımını hızlandırdığı için genellikle cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Sarı Kantaron Otu

Harici ya da dahili olarak kullanabilirsiniz, her durumda sarı kantaron otu varisli damarları geçirmekte birebirdir. Bu bitkiden elde edilen yağı doğrudan sorunlu bölgeye uygulayın. Ayrıca, çay olarak da içebilirsiniz.

Güvercin Ağacı

Bu nadir olarak bulunan bir bitkidir ama bulabilirseniz faydası çoktur. Güvercin ağacının iltihap sökücü özelliği varisi azaltmakta etkilidir. Genellikle çay olarak tüketilir fakat sorunlu bölgeye kompres de yapabilirsiniz. İçinde bulunan yüksek miktarda bitkisel yağlar, galik asit ve tanenler cilt sağlığı için çok yararlıdır.

Çoban Püskülü

Bu bitki, ruskogenin denilen bir etkin madde içerir ve damarlardaki şişkinliği ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, kan damarlarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak için de çok faydalıdır. Etkisinden yararlanmak için günde en az 100 mg tüketmelisiniz.

Guggul

Guggul, geleneksel olarka ayurveda tıbbında kullanılan bir başka bitkidir. Kan damarlarındaki iltihabı gidererek varisli damarların kötü görünümünü azaltır. Aynı zamanda, kan dolaşımını arttırır ve cildi güzelleştirir.

Ekinezya

Bu bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Aynı zamanda varisli damarlar için de iyi bir çözümdür. İltihabı azaltmak ve varisli damarların neden olduğu ağrıları geçirmek için birebirdir.

Umarız varisli damarların doğal tedavileri hakkında verdiğimiz bilgileri faydalı bulmuşsunuzdur. Unutmayın, eğer kronik varis ağrılarından şikayetçiyseniz ya da beklenmeyen bir durumla karşılaşırsanız mutlaka doktorunuza başvurun.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Dodd, H., & Wright, H. P. (1959). Vulval varicose veins in pregnancy. British Medical Journal, 1(5125), 831.
  • Ernst, E. (2002). Herbal medicianl products during pregnancy?. Phytomedicine, 9(4), 352.
  • Fabi, S. G., Peterson, J. D., Goldman, M. P., & Guiha, I. (2012). An investigation of coagulation cascade activation and induction of fibrinolysis using foam sclerotherapy of reticular veins. Dermatologic Surgery, 38(3), 367-372.
  • Mazid, M., Khan, T. A., & Mohammad, F. (2012). Medicinal plants of rural India: a review of use by Indian folks. Indo Global journal of pharmaceutical sciences, 2(3), 286-304.
  • Mekky, S., Schilling, R. S. F., & Walford, J. (1969). Varicose veins in women cotton workers. An epidemiological study in England and Egypt. Br Med J, 2(5657), 591-595.
  • Ramelet, A. A., Boisseau, M. R., Allegra, C., Nicolaides, A., Jaeger, K., Carpentier, P., … & Forconi, S. (2005). Veno-active drugs in the management of chronic venous disease. An international consensus statement: current medical position, prospective views and final resolution. Clinical hemorheology and microcirculation, 33(4), 309-319.
  • Shoemaker, J. V. (1887). Hamamelis virginica. British Medical Journal, 1(1376), 1039.
  • Sing, P. K. (2019). Review on effect of long term standing posture on varicose veins and its management. National Journal of Research in Ayurved Science, 7(01).

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.