Vücut Bakımı Yaptırmak İçin En İyi Zaman

Bu makalede, vücut tedavileri ve bunların hangi durumlarda önerildiği hakkında daha fazla bilgi edinin. İdeal olarak, herhangi bir vücut tedavisini uygun diyet ve egzersizle birleştirmelisiniz.
Vücut Bakımı Yaptırmak İçin En İyi Zaman
Leidy Mora Molina

Yazan ve doğrulayan hemşire Leidy Mora Molina.

Son Güncelleme: 08 Aralık, 2021

Vücut bakımı, vücudunuzun görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan kozmetik bir prosedürdür. Silüetinizi şekillendirmenize, cildinizi iyileştirmenize veya herhangi bir sorunu veya eksikliği düzeltmenize yardımcı olabilir.

Vücut bakımları, selülit, sarkıklık, yaşlanma ve diğer birçok sorunu düzeltmeye yardımcı olabilir. Normalde, bir güzellik salonu prosedürü gerçekleştirir. Bazı uzmanlaşmış sağlık merkezlerinde bunları bulmak mümkündür. Ayrıca evde başka vücut bakımları da yapabilirsiniz.

Genellikle kişiler daha estetik bir fiziksel görünüm istedikleri için vücut bakımı yaptırırlar. Tedaviden sonra çoğu insan kendilerini daha iyi hisseder. Sonuç olarak, kişisel refahları kadar benlik saygıları da gelişir.

Ne zaman vücut bakımı yaptırmalısınız?

Sıvı tutulmasının bir işareti olan bazı selülitler.

Kişi istediği zaman vücut tedavisi görebilir. Ancak, başka bir sağlık sorununuz olmadığında bunu yapmak en iyisidir. Ek olarak, bazı prosedürlerin daha sonra bakım gerektirdiğini de unutmamalısınız. Bu nedenle, tedaviyi yapmak için zamana, kaynaklara ve istekliliğe sahip olmak önemlidir.

Ayrıca, güneşlenirken çok dikkatli olunması gerektiğini unutmamalısınız. Bu nedenle, bu tedavilerden herhangi birini yaz sonrasına kadar ertelemelisiniz.

Vücut tedavisinden önce akılda tutulması gereken kurallar

Bir vücut tedavisi görmeden önce bazı yönergeleri takip etmek önemlidir. İlk olarak, bir uzman size hangi prosedürün sizin için en iyisi olduğunu söyleyecek en nitelikli kişidir. Ayrıca estetisyen, mevcut alternatifler konusunda size rehberlik edebilir. Ek olarak, aşağıdaki yönergeleri dikkate almalısınız:

  • Bazı vücut tedavileri sadece birkaç hafta için sonuç verir. Ve sonuçları görmeden önce altı ila sekiz seans geçirmeniz gerekebilir.
  • İlk değerlendirmeyi bir uzmanın yapması en iyisidir. Hangi sorunlarınız olduğunu ve bunları nasıl çözebileceklerini belirlemeliler.
  • Vücut tedavisinin sonuçları hakkında gerçekçi bir beklentiye sahip olmak önemlidir.
  • Prosedürü baştan sona düşünmeli ve tedaviden önce aklınıza gelebilecek tüm soruları sormalısınız.
  • Yapılacak en iyi şey, tedavinizi sağlıklı bir yaşam tarzıyla tamamlamaktır. Bu, optimum ve uzun süreli sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Vücut bakımı türleri

Vücut tedavilerini birçok yönden sınıflandırabiliriz. İki gruba ayrılmaları çok yaygındır: manuel ve ekipmanlı. Ayrıca, çözmeye yardımcı oldukları soruna bağlı olarak bunları kategorilere ayırabilirsiniz. Bunlardan bazılarına bir göz atalım.

Manuel tedaviler

Genel olarak manuel vücut tedavileri, masaj terapisi tekniklerini içerir. Estetik veya fiziksel bir sorunu çözmeye çalışırlar. İşte bazı örnekler:

  • Temel masaj: Bu, dolaşımın düzgün olmasına ve ödemin giderilmesine yardımcı olur. Toksinleri yok etmeye ve dokuların oksijenlenmesini iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Dolaşım masajı: Bu, dolaşımın etkinleştirilmesine yardımcı olur. Birkaç teknikten oluşur ve en bilineni lenfatik drenajdır. Adından da anlaşılacağı gibi, bu, venöz sisteme yardımcı olmak için lenfleri boşaltmaya yardımcı olur.
  • Estetik masaj: Bu masaj türü, selülit, sarkıklık, lokalize yağ, kas hipotonisi vb. estetik sorunları çözmeye yardımcı olur.
  • Gevşeme masajı: Bu masajın amacı, kas gerginliğini azaltarak ve zihni sakinleştirerek fiziksel ve psikolojik rahatlama sağlamaktır.

Ekipman ile ana tedaviler

Bu grup, istenen estetik etkiyi elde etmek için bir cihaz kullanan tedavileri içerir. İşte en önemli prosedürlerden bazıları:

  • Ultrasonlar: Uzman, norepinefrin salınımının neden olduğu lipolizi gerçekleştirecektir. Bu “yağ yakacak” ve lokalize yağ, selülit ve benzeri sorunların tedavisine yardımcı olacaktır.
  • Lipolaser: Bu tedavi ile uzman, invaziv olmayan bir lazer tekniği kullanacaktır. Lokalize yağları azaltır ve silüetinizi şekillendirmenize yardımcı olur. Daha sonra lenfatik sistem tarafından atılan yağların sıvılaştırılmasından oluşur. Bu prosedür ayrıca manuel lenfatik drenaj ile birleştirilir.
  • Elektrostimülasyon: Uzman, küçük elektrik yükleriyle nöromüsküler sinir uçlarını uyaracaktır. Bu, diğer faydaların yanı sıra kas sıkılığını artıran ritmik bir kasılmaya neden olur.
  • Pressoterapi: Bu vücut tedavisi, cihazlarla lenfatik drenajdan oluşur. Ayrıca manuel lenfatik drenaj ile aynı avantajlara sahiptir. Sadece bu tedaviyi alabilir veya başkalarıyla tamamlayabilirsiniz.
  • Vakum tedavisi: Bu, dokunun bir kısmını emen bir kompresör kullanır. Bu negatif basınç masajı yaratır. Ayrıca, değişiklikleri teşvik etmek ve dolaşımı aktive etmek için cildi, yağı ve kası ayırır.
  • Kriyoterapi: Yağ hücreleri soğuğa karşı çok hassas olduğu için bu prosedür düşük sıcaklıklardan yararlanır. Hücrelerinize zarar vermez ve etkileri liposuction ile benzerdir. Ayrıca vücudunuzun her yerinde kullanabilirsiniz.

Ekipman ile diğer tedaviler

Yukarıdakilere ek olarak, pek bilinmeyen, ekipmanla yapılan başka vücut bakımları da vardır. Bunlardan bazıları:

  • Şok dalgaları: Bu vücut bakımında tek darbeli akustik dalgalar, düzlemsel odak şok dalgaları, radyal basınç ve yüksek frekanslı titreşimler kullanılır. Uzmanın kullandığı dalgaların türü, tedavi ettikleri soruna bağlı olacaktır. Bu dalgalar yağ hücrelerinin metabolizmasını uyarır ve daha birçok olumlu etkiye sahiptir.
  • Velashape veya velabody : Bu prosedürde, uzman aynı anda dört teknoloji kullanacaktır: elos, kızılötesi, bipolar radyofrekans enerjisi ve vakum absorpsiyonu. Vücudun yeniden şekillenmesine yardımcı olur.
  • Body up: Bu tedavide manyetik darbe dalgaları kullanılır. Kas tonusunu iyileştirir ve hacmini artırır. Ayrıca, sadece birkaç seanstan sonra bile olumlu etkiler verir.
  • HIFU: Bu, yüksek yoğunluklu ultrasonik enerji kullanır. Uzman, vücut dokularınızın sıcaklığını artırmak için bir ışık huzmesi kullanacaktır. Sonuç olarak bölgedeki kolajen ve elastin yeniden yapılanacaktır. Cildi sıkılaştırır, yağı azaltır, dokuyu onarır ve fibrozu ortadan kaldırır.
  • Ultra kavitasyon: Bu prosedür ile uzman 40 kHz modülasyonlu ultrasonik dalgalar kullanacaktır. Bunlar, yağ hücrelerini titreten ve yok eden mikro kabarcıklar oluşturur. Lokalize yağların yok edilmesine yardımcı olur.

Amaca göre tedaviler

Vücut tedavilerini amaçlarına göre de sınıflandırabilirsiniz. İşte kategorilerden bazıları:

  • Selülit için vücut bakımı: Lenfatik drenaj, ultrason, pressoterapi, velashape veya velabody, ultra kavitasyon, vakum tedavisi ve şok dalgaları.
  • Lokalize yağın azaltılması: Lenfatik drenaj, azaltma odaklı masajlar, elektrostimülasyon, kriyoterapi, radyofrekans, vakum tedavisi, ultra kavitasyon, lipo lazer ve velashape veya velabody.
  • Cilt veya kas gevşekliği için: Tonlama masajları, elektrostimülasyon, radyofrekans, şok dalgaları, HIFU ve velashape veya velabody.
  • Varisli damar giderme: Bu vücut tedavisi tıbbi yönetimi tamamlar. Uzman genellikle pressoterapi ve manuel lenfatik drenaj kullanacaktır.
  • Hacmi azaltın: Azaltmya yönelik masajlar, elektrostimülasyon, radyofrekans, pressoterapi veya lenfatik drenaj, kriyoterapi, vakum tedavisi, ultra kavitasyon, lipo lazer ve velashape veya velabody.
  • Sarkan cilt için: Velashape veya velabody, HIFU ve radyofrekans.
  • Kas gevşekliği için: Body up ve elektrostimülasyon.

Gördüğünüz gibi, fazla kilolu olmanın vücut tedavisi yoktur. Aslında, yukarıdaki prosedürlerden herhangi birini gerçekleştirmeden önce normal bir BMI’ye inmek gerekir. Estetik tedaviler silüetinizi tamamlayacak ve parlatacaktır.

Vücut bakımının genel faydaları

Bir kadın masaj yaptırıyor.

Her şeyden önce, bir vücut bakımı estetik faydalar sunar. Görünüşle ilgili herhangi bir sorunu çözmeye yardımcı olur ve sonuç olarak kendini kabul etme ve benlik saygısını artırır.

Bu tür bir tedavinin ayrıca aşağıdakiler gibi başka olumlu yönleri de vardır:

  • Ameliyatlar gibi invaziv olmadıkları için düşük risk.
  • Tedaviden sonra dinlenme veya hareketsizlik gerektirmez.
  • Kademeli ilerleme sunar.
  • Etkilidir.
  • Çok tatmin edici sonuçlar sunar.
  • Teknikler çeşitlidir ve daha iyi sonuçlar sunmak için birleştirilebilir.
  • Hemen hemen herkes vücut bakımı yaptırabilir.
  • Ameliyattan daha az maliyetlidir.

Genel olarak, bir vücut bakımı, mutlu olduğunuz bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Siluetinizi şekillendirecek ve vücudunuzu gençleştirecekler. Ayrıca, sıvı tutulmasının önlenmesi ve dolaşımın uyarılması gibi sağlık yararları sağlayabilirler.

Sonuçları görmem ne kadar sürer?

Sonuçları görmeden önce beklemeniz gereken süre, çözmeye çalıştığınız soruna bağlı olacaktır. Ayrıca, ciddiyetine ve kullandığınız tekniklere bağlı olacaktır. Bazen, etkiler hemen fark edilir. Bununla birlikte, bazen de herhangi bir sonucu görmek için çok sayıda seans gerekecektir.

Her iki durumda da, önemli değişiklikleri görmek için nadiren uzun süre beklemeniz gerekir. Çoğu durumda vücut tedavisi 8 seanstan fazla sürmez. Bu nedenle, en zor durumlarda, kayda değer ilerlemeyi görmek genellikle ortalama bir ay sürer.

Çözüm

Günümüzde hemen hemen her estetik problem için vücut tedavileri bulunmaktadır. Bu nedenle, birçok seçeneğiniz var ve hedefinize doğru sürekli ilerleme kaydedebilirsiniz. Ayrıca, her gün yeni prosedürler ortaya çıkıyor.

Bir vücut tedavisi uygulamadan önce tıbbi tavsiye almak önemlidir. Bu işlemler çok riskli olmasa da doktorunuz size istek ve ihtiyaçlarınız için en iyi seçeneği söyleyebilecektir. Bu prosedürleri yürütmek için saygın bir profesyonel seçmek de önemlidir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Trelles, M., Bonanad, E., Moreno-Moraga, J., Alcolea, J., Mordon, S., & Leclère, F. M. (2013). Lipólisis láser y liposucción en ginecomastia: retracción cutánea eficaz y segura. Revista do Colégio Brasileiro de Cirurgiões, 40(1), 23-31.
  • Centurión, P., Cuba, J. L., & Noriega, A. (2011). Liposucción con diodo láser 980-nm (LSDL 980-nm): optimización de protocolo seguro en cirugía de contorno corporal. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, 37(4), 355-364.
  • Sánchez, M. A. R., & Lobertini, M. H. (2017). Medicina estética: Claves, abordajes y tratamientos actuales. Formación Alcalá Editorial.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.