Sırttaki Uçukları Gidermenin En İyi 5 Yolu

Sırttaki uçuklar, bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde ortaya çıktığından, bu doğal ilaçlara başvurmanın yanı sıra, bağışıklık sisteminizin daha da kötüye gitmesini önlemek için onu güçlendirmeniz gerekir.
Sırttaki Uçukları Gidermenin En İyi 5 Yolu
Nelton Abdon Ramos Rojas

Yazan ve doğrulayan doktor Nelton Abdon Ramos Rojas.

Son Güncelleme: 20 Ekim, 2022

Sırtta uçuk görünümü estetik bir problemdir. Bunun yanı sıra, patolojiye neden olan spesifik virüse bağlı olarak, uçuk oluşumunun farklı nedenleri ve semptomları da olabilir. Bu sebeple, hangi uçuk türüne sahip olduğunuzu bilmek ve en kısa zamanda tedavi olmak önemlidir.

Sırtta oluşan uçukları tedavi etmek için en iyi doğal tedavileri keşfedin. Ekinezya, bira mayası, sarımsak, propolis ve aloe vera, bu sorunla savaşmanıza ve onu tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.

Sırtta uçuk

Uçuk, bir virüsün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Kronik bir patoloji olarak kabul edilir çünkü bu virüs vücutta kalır ve farklı faktörlere bağlı olarak salgınları tetikler. Uçuğun semptomları, etkilediği bölge ve ciddiyeti, basit veya zona olabilen virüsün tipine göre değişiklik gösterir.

Bağışıklık sistemimiz zayıfladığında, uçuk ve diğer varyasyonları vücutta görülebilir. Bu nedenle, ağrıyı veya yanmayı azaltmak için tedaviler uygulamak mümkün olsa da, en önemli şey bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Bu şekilde, uçuğun daha da kötüye gitmesini, uzun süre kalmasını ve yeniden ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz.

sırtta uçuk

Doğal Yöntemlerle Uçuk Tedavisi

1. Ekinezya

Ekinezya, virüsler gibi farklı patojenlere karşı koruyucu olan anti-bulaşıcı özelliklere sahiptir. Aslında, bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilen en ünlü ve eski şifalı bitkilerden biridir. Ayrıca, herpes simpleks virüsü ve herpes zoster üzerinde etkilidir.

  • Ekinezyanın zarar vermemesini sağlamak için onu doğru şekilde kullanmalısınız. Bu bitkiyi üst üste üç aydan fazla tüketmemelisiniz.
  • Mevsimsel olarak, aralıklarla ve günde 7 gram (yetişkinlerde) dozunu aşmamak en iyisidir.

2. Bira mayası

Lizin, özellikle herpes simpleks ve zoster gibi viral enfeksiyonlarla savaşan başlıca amino asittir. Bira mayası gibi, bazı gıdalar bol miktarda lizin içerir.

İçerdiği lizin ve diğer birçok besin sayesinde bira mayası, sinir sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Buna ek olarak,  cildin depuratifi olarak görev görür.

Bu nedenle günlük olarak, kapsül şeklinde ya da yemekle birlikte tüketebilirsiniz çünkü fındık veya peynire benzer bir lezzete sahiptir.

3. Sarımsak

Sarımsak,hem basit hem de zona kaynaklı uçuklarla savaşabilen mükemmel bir doğal antibiyotiktir. Bu şifalı gıda, inflamasyonu azaltma, kan dolaşımının iyileştirme, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirme ve virüsün ilerlemesini engelleme gibi özelliklere sahiptir.

Sarımsağı çiğ tüketebileceğiniz gibi, cildin etkilenen bölgesine doğrudan da uygulayabilirsiniz. Ancak, her gün uygulamaya devam etmelisiniz. Ayrıca, vücudun derin bir şekilde temizlenmesi ve salgınların önlenmesi için Tibet sarımsak tedavisini de uygulayabilirsiniz.

Sarımsağı sindirmekte zorlanıyorsanız, ya da nefesiniz kötü kokuyorsa, kapsül şeklinde de tüketebilirsiniz.

4. Propolis

Propolis, Brezilya’nın bir başka doğal antibiyotiğidir. Bu süper yiyecek, her türlü bakteri, virüs ve mantar ile savaşır. Bu nedenle ilk semptomları gözlemlediğinizde propolise başvurabilirsiniz.

Sırttaki uçukları etkili bir şekilde tedavi etmek  için propolisin topikal ve oral kullanımını birleştirmelisiniz:

  • Oral: 5 damla günde 1 kez (koruyucu), saatte bir 5 damla (tam salgın) ve günde 3 kez 5 damla (salgın sonrası bakım).
  • Topikal: Sırttaki uçuklara günde 2 veya 3 kez uygulayın.

5. Aloe vera

Aloe vera rahatsız edici semptomları, özellikle kaşıntıyı, yanmayı ve ağrılığa neden olan rahatsızlığı hafifletmek için idealdir. Aloe vera, uçuğu tedavi etmese de ya da ortadan kaldırmasa da, daha önce bahsettiğimiz yöntemlerle bir araya geldiğinde  hızlı ve doğal bir rahatlama sağlamaktadır.

Aloe vera sapından elde edilen jeli uygulamalısınız. Evde kendi aloe vera bitkinizi yetiştirmek  en iyisidir, böylece her ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Bitkiyi dışarıdan satın almak da mümkündür ancak bu durumda jelin saf aloe vera jeli olduğundan emin olmanız gerekir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.