Tibetli Rahiplerin Güçlü ve Beyaz Dişler İçin Sırrı

Tibetli rahipler sağlıklarına çok ilgi gösterir çünkü vücudun ruh için bir tapınak olduğunu düşünürler. Bu rahipler sayesinde, hayal ettiğimiz beyaz dişlerin tadını çıkarabiliriz.
Tibetli Rahiplerin Güçlü ve Beyaz Dişler İçin Sırrı

Tarafından yazılmıştır Ángela Aragón

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Herkes, Tibetli rahiplerin şehirlerden ve marketlerden uzakta yaşadıklarını ve düzenli olarak diş doktoruna gitmediklerini bilir.  Peki, bu rahiplerin güçlü ve beyaz dişler için sırrı nedir?

Tibetli rahipler, kendilerini ruhsal dünyada güçlendirmek için inzivaya çekilmeleri ile bilinirler. Budist rahipler kendilerini vücudun arzularından kopararak içsel huzuru yakalayabileceklerine inanır.

Ne olursa olsun onlar da fiziksel vücutlarının refahını garanti altına almak durumundadır çünkü vücut, onların en değerli kaynağına ev sahipliği yapar: ruhlarına… Bu yüzden kendi sağlıklı yaşamlarımız için onların kültürü hakkında bilgi edinmek iyi bir şeydir.

Özel diş macunlarına, beyazlatıcı kremlere ve jellere yatırım yapmadan, o rahipler gibi beyaz dişlere sahip olabilir miyiz? Unutmayın ki bu rahiplerin beyaz dişleri özenebileceğimiz bir ağız sağlığı ile beraber gelir. Onlar için görünüm çok önemli değildir.

Daha beyaz dişler için efsanevi bir tarif

Bu ayetleri rahiplerin süpermarketleri yoktur ama inanışları gereğince vücutlarına bakım yapmaya yardımcı olan doğal çözümler kullanırlar. Daha beyaz dişler için sizlerle bu geleneksel ev yapımı diş macununun kanıtlanmış etkilerini paylaşmak istiyoruz.

Hangi malzemeler gerekecek?

ev yapımı diş macunu
  • İri taneli ve iyotsuz tuz: Bu tuz, Yahudilerin yemeklerini tatlandırmak ve uzun süre saklamak için kullandıkları bir tuzdur. Sağlıklı gıdalar satan yerlerde, aktarlarda ve eczanelerde bulabilirsiniz.
  • Su

Miktar

  • 1/2 bardak su (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı iri taneli iyotsuz tuz (15 g)

Hazırlanışı

  • Yarım bardak suyu kaynatın ve uygun bir ısıya gelene kadar soğumasını bekleyin.
  • Bir yemek kaşığı tuzu ekleyin.
  • En az 1 dakika bekletin.
  • Yüzeyde biriken köpüğü alın.
  • Eğer çok meşgul biriyseniz ekstra su kaynatıp saklayın. Bir kısmını kaybedebilirsiniz ama yine de aynı sonuçlar elde edersiniz.

Bu macunu nasıl kullanmalı?

Karışımda tuz kristallerini göreceksiniz. Bunlar bu diş macunu için çok büyük önem taşır. Gelin önce nasıl kullanacağımızdan bahsedelim.

  • Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın ama kristallerin her yere ulaşması için dairesel hareketlerle fırçalamayı unutmayın.
  • Aynı tuz ve su karışımı ile ağzınızı çalkalayın.
  • Bunu günde üç kere tekrarlayın.

Eğer evden uzakta yemek yiyorsanız ve hazırlıklı olmak istiyorsanız, bu karışımı çantanızda taşıyabilirsiniz. Çok az ihtiyaç olacağı için taşımak problem olmayacaktır. İnanılmaz faydaları ise sorgulanamayacak kadar büyük.

Sağlıklı dişler için diğer öneriler

beyaz dişler

Tibetli rahipler bu harika tarife takviye olan bazı alışkanlıklara sahiptir. İlk olarak, sigara içmezler ya da alkol tüketmezler. Onlar bu maddeleri bizim için önemli olan şeyleri karıştırmamıza sebep olan birer zehir olarak görür.

Katılmıyor olabilirsiniz ama bu maddelerden kaçınmak, dişlerde lekelerin oluşmasını önler ve onları korur. Benzer olarak bu rahipler şeker ya da yağlı yemekler yemekten kaçınırlar. 

Bugün yediğimiz yiyeceklerin neredeyse hepsi bu maddeleri içerir. Ayrıca içlerindeki yapay renklendiriciler ve tatlandırıcılar amacımıza ulaşmamıza engel olur.

Bunun yerine bu rahipler sebze ve organik ürünler açısından zengin ürünlerle beslenir. Bunlar daha az aşındırıcıdır çünkü daha az bakteri ve mikrop içerirler.  Buna ek olarak, diş minelerine saldırıp çürüklere sebep olabilecek herhangi bir kimyasal içermezler.

Bugün anlattığımız yöntem, sağlıklı ve uzun bir hayatın tadını çıkaran kişilerin uyguladığı antik bir kültürün çok eski bir tarifidir. Bu ev yapımı diş macunu zararsızdır ama sizin için işe yaramadığını hissediyorsanız, uygulamayı istediğiniz zaman bırakabilirsiniz.

Yine de kesinlikle denemeye değer. Nasıl gittiği konusunda bizi de bilgilendirir misiniz?  Sizlerden yorum almak bizler için her zaman çok değerli.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Mayo Clinic Staff. (2013). Oral health: Brush up on dental care basics.
    mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/dental/art-20045536
  • Seal out tooth decay. (2012).
    nidcr.nih.gov/OralHealth/Topics/ToothDecay/SealOutToothDecay.htm
  • Taking care of your teeth and mouth. (2015).
    nia.nih.gov/health/taking-care-your-teeth-and-mouth

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.