Vegan peynirler ile yapılan tarifler oldukça lezzetlidir ve çok çeşitli bitkisel kökenli malzemelerle kolayca hazırlanırlar. Ayrıca kalorileri de düşüktür. Eğer bu da yetmez diyorsanız laktoz intoleransı olanlar kişiler için harika bir alternatif oluşturduklarını da unutmamak gerekir.
Vegan ve vejetaryen diyetlerinin artan popülaritesi nedeniyle, birçok kişi vegan peyniri tarifleriyle ilgilenmektedir. Sütten yapılmış bir peynir tadından gayet uzak olsalar da, nefisler ve süt ürünleri ile yer değiştirmek için pek çok tarifte iyi bir yol olabilirler.
Vegan peyniri için ev yapımı tarifler öğrenmeye hazır mısınız?
Evde doğal bir vegan peyniri yapmak için kullanabileceğiniz birçok bitkisel kökenli içerik vardır. Sadece bu değil, birçok farklı lezzet ve dokuda peynir oluşturmak da mümkün.
Bazıları marketlerde satılanları tercih edip alsa da, malzemelerinin kalitesini evde yaparak kontrol etmek her zaman daha iyidir.
Bu lezzetli vegan peynirlerden bazıları için neden bunları diyetinize eklemeniz gerektiğini az sonra öğreneceksiniz.
Neden Vegan Peynirini Seçmelisiniz?
Vegan peyniri bu diyeti takip edenler için mükemmel bir alternatiftir.
Vegan peynirinin tüketiciler arasında popülerlik kazanmasının birkaç nedeni var:
İlk olarak, bu peynirler daha az kaloriye sahiptir ve bu nedenle kilo verme diyetleri için mükemmel bir tamamlayıcıdır.
İkincisi, etik nedenlerden ötürü, birçok insan, gıda endüstrisindeki hayvanların kötüye kullanımı nedeniyle hayvansal kökenli gıdalar yemek istememektedir. Benzer şekilde, diğer veganlar bu diyeti başka nedenlerle seçerler. (Merak ediyorsanız, en yakınınızdaki vejetaryene danışın!)
Aynı şekilde, vegan peyniri laktoz intoleransı olan kişiler için alternatif olmaktadır, çünkü bu ürünler laktoz içermediğinden sindirim sistemlerini etkilememektedir. Aslında, vegan peyniri kolesterol içermez ve içeriklerinde birçok besin kaynağı barındırırlar.
Ek olarak, tadı ve dokusu bazı geleneksel peynirlere benzer ve bu da düzinelerce tarif içerisine ikame edilmesini ve dahil edilmesini kolaylaştırır.
Bu yüzden, onları denemek ile ilgileniyorsanız, aşağıda paylaştığımız vegan peynir tariflerini inceleyin.
Daha önce de belirttiğimiz gibi, vegan peyniri yapmak için kullanılabilecek çok çeşitli malzemeler var. Bu belki de geleneksel süt peynirlerine göre başka bir avantajdır.
Bu nedenle, kahvaltılarınız, atıştırmalıklar ve en sevdiğiniz tarifler için daha sağlıklı bir seçenek istiyorsanız, bu tarifleri rehberiniz olarak kullanın.
1. Ay Çekirdeği Peyniri
Ayçiçeği tohumları, sağlıklı bir yağ asidi kaynağı olarak göze çarpmaktadır. Bunlar kalp sağlığını arttırır ve ayrıca birkaç protein ve antioksidan sağlarlar.
Bu peyniri yapmak için, başka bir mayalı sebze içeceğine ihtiyacınız olacak. Kinoa, buğday veya kılçıksız buğday temel olarak kullanılabilir.
Malzemeler
1 bardak ayçiçeği çekirdeği, bir gecede suda bekletilmiş
Yarım bardak Kombucha, su kefiri, Hindistan cevizi kefiri, kimchi sıvısı veya pastörize edilmemiş ev yapımı bira
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı deniz tuzu
Taze öğütülmüş karabiber (lezzet vermesi için)
2 yemek kaşığı maya
Yarım bardak kekik, biberiye, kekik
Hazırlık
Başlamak için, ayçiçeği tohumlarını en az 8 saat suda bekletin.
Ardından, bir rondoda tohumları ezin ve kremsi bir doku elde edene kadar seçtiğiniz fermente sebze sıvısını ilave edin.
Daha sonra, otlar hariç, diğer malzemeleri ekleyin.
Dokuyu iyileştirmek için birkaç dakika karıştırmaya devam edin.
Ardından karışımı temiz bir bez torbaya koyun, bitkisel süt yapmak için kullanılan şekilde mutfakta bir kancaya 8-12 saat asın. Karışımı toplamak için altına bir kap koyduğunuzdan emin olun. (Bir tülbent çantanız yoksa, sıkı bir örgüye sahip yeni / çok temiz bir çorap bu amaç için mükemmeldir.)
Bu süreden sonra, peyniri çıkarın ve yoğurun.
Peynir topunu eşit bir şekilde kaplamak için bitkilerin üzerine yuvarlayın.
Peynir artık yemeye hazır, ancak biraz yaşlanmasına izin verirseniz tadı artacaktır. Bunun için yaklaşık iki hafta serin, kuru ve karanlık bir yerde kurumaya bırakın. Bu süre zarfında, peynir topunu her 12 saatte bir çevirmelisiniz.
İşte peyniriniz hazır.
2. Kenevir Tohumu ile Vegan Peynir
Yoğun dokulu kenevir peyniri, büyük kardiyovasküler faydalar sağlayabilir.
Kenevir tohumlarından yapılan bir vegan peyniri, diyetinize fazladan omega 3 eklemek için lezzetli bir seçenektir. Bu besin, enerji seviyenizi artırmak ve kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek için idealdir. Sonuç Parmesan peyniri ile çok benzer.
İlk önce, maya, soyulmuş kenevir ve tuzu bir blender veya öğütücüye ekleyin.
Sonra, pürüzsüz, kalın bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Daha sonra karışımı küçük bir kaseye dökün ve limon suyunu ekleyin.
Tüm topaklar çıkana kadar karıştırın.
Son olarak, bir kapta saklayın ve salatalarda, bitkisel kremalarda ve makarnalarda vb. kullanın.
3. Tatlı Genç Hindistan Cevizi ve Kaju Vegan Peyniri
Hindistan cevizi peyniri, müstahzarlara hafif tatlı bir lezzet getirecektir.
Farklı bir vegan peyniri yapmak ister misiniz? O zaman bu Hindistan cevizi peyniri içerisine eklemek için kaju fıstığının hafif tatlı lezzetini deneyin. Sandviçlere, kurabiyelere ve diğer atıştırmalıklara mükemmel bir katkı sağlar.
İlk önce, tüm malzemeleri bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz, kalın bir krema haline getirin.
Ardından, karışımı kapaklı bir cam kavanozun içine dökün, kavanozun üst çeyreğini peynir bakterilerini fermente etmesi için serbest bırakın.
Daha sonra, kavanozu temiz bir pamuklu bezle örtün ve 12 saat boyunca fermente etmek için serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın.
Son olarak, taze aromatik otlar veya meyveler ile servis yapın.
Diyetinize vegan peyniri eklemeyi hala denemediniz mi? Gördüğünüz gibi, bu tariflerin yapılması çok kolay. Beğendiğiniz birini seçin ve en sevdiğiniz yemeklerde tadını çıkarın!
Bugün size sağlıklı atıştırmalık fikirleri sunmak istiyoruz. Hiç sağlıklı yiyecekler istediğiniz ve iş yerindeki otomatlarda satılan abur cuburdan başka bir şey yemeyi istediğiniz oldu mu? Ancak, zaman veya hayal gücünün yetersiz olması nedeniyle, muhtemelen bulduğunuz ilk şeyi alırsınız, genellikle bunun…
Günümüzde birçok insan, etik nedenlerle ya da kişisel zevkleri dolayısıyla vejetaryen bir beslenmeye geçmeye karar veriyor. Ancak, birçok kişi vejetaryen diyete geçerek et yemeyi bırakmanın sağlık sorunlarına yol açabileceğini düşünüyor, bu yüzden zaman zaman et yemeye devam ediyorlar. Bilmedikleri şey, size…
Vegan kahvaltı seçenekleri, çok fazla kalori almadan güne enerji dolu başlamak için harikadır. Vegan beslenenler için hazırlanıyor olmalarına rağmen kilo vermek isteyen insanlar da onları tüketebilirler. Sebzelerin bir araya gelmesi sayesinde vegan kahvaltılarda besinsel lif, vitamin, mineral ve protein gibi…
Vegan smoothieler ‘shake’ veya meyve suyu olarak da geçer. Genel olarak bu terim, bir içecek olarak tüketilmek üzere çeşitli malzemelerden oluşan karışımı tarif etmek için kullanılır. Vegan diyet yaparken yenilen tüm yiyeceklerin bitkisel kökenli olduğunu unutmamalıyız. Bu da içlerinde süt,…
Güzel sebze cipsi yapmanın arkasındaki sır doğru sebze ve çeşniyi seçmektir. Yapması oldukça basit olduğu için, önemli olan seçeneklerinizin neler olduğunuz bilmenizdir. Cipslerinizi tuzlu, baharatlı ya da istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Çıtır çıtır olmalarını sağlamak için bol bol sebze yağı kullanmalısınız.…
Etin mutfak sanatlarında baskın olduğu dünyada lezzetli vejetaryen tarifleri bulmanın pek de kolay olmadığını biliyoruz. Fakat bugün sizlerle bayılacağız üç vejetaryen nugget tarifi paylaşacağız! Nuggetlar tavukla yapılan yemeklerdir. Tavuklar genellikle fırınlanmadan ya da kızartılmadan evvel buğday unu veya ekmek kırıntıları…