Küçük Bir Kaza Sonrası Evde Bulabileceğiniz 8 Ürün

Her evde kolayca bulunan malzemelerle küçük sorunların üstesinden gelebilirsiniz.
Küçük Bir Kaza Sonrası Evde Bulabileceğiniz 8 Ürün
José Gerardo Rosciano Paganelli

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor José Gerardo Rosciano Paganelli.

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Günlük hayatlarımızda küçük de olsa hemen müdahale edilmesi gereken bazı problemler yaşarız. Pahalı bir ürün kullanmadan ya da bir uzmana danışmadan bu problemlerle nasıl başa çıkılacağını bilmemek strese sebep olabilir.

Tek yol gibi görünse de, para harcamadan evde kolayca hazırlayabileceğiniz çözümlerle bu problemlerin üstesinden gelebilirsiniz. Kilerinize uzun zamandır uğramıyor olabilirsiniz, ancak evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Not almayı unutmayın!

1. Kulak İltihabı İçin Oksijenli Su

Kulak iltihabı

Kadınların bir çoğu, gümüş ya da altın olmayan küpeleri takarken alerjik reaksiyon gösterir ve bu kadınların iltihapla başı derttedir. Kaşınmayı, iltihabı ve kötü kokuyu kulağınıza biraz oksijenli su uygulayarak engelleyebilirsiniz. Oksijenli suyun antiseptik ve antibakteriyel özellikleri vardır bu sebeple, bölgeyi temizler ve sorunu kontrol altına alır.

2. Yağ Lekesi İçin Karbonat

Hemen müdahale etmezseniz, kıyafetlerinizdeki yağ lekesi bir felakete dönüşebilir. Ağır kimyasal ürünler kullanmak yerine, yağ lekesi olan bölgeye biraz karbonat dökün ve emmesini bekleyin. Karbonat, lekeyi daha kolay çıkarmanıza yardımcı olur ve yağın kumaşa işlemesini engeller.

En iyi sonucu almak için bir fırça yardımıyla yavaşça ovalayın.

3. Deodorant Yerine Antibakteriyel Sabun

sıvı sabun

Deodorantınız bittiğinde, antibakteriyel sabun kullanabilirsiniz. Bu ürün, koltuk altındaki bakterilerin üremesini durdur böylece kötü kokuyu engeller.

4. Yanıklar İçin Bal

Güneşten ya da ısıdan kaynaklanan ciddi olmayan yanıklar için evde bulabileceğiniz en iyi ürün kesinlikle baldır. Antibiyotik özellikleri sayesinde yaraları dezenfekte eder ve zarar görmüş derinin iz bırakmadan yenilenmesine yardımcı olur. Bölgeye uyguladıktan sonra, yarayı kuru ve temiz tutun.

5. Gözaltı Halkaları İçin Papatya Çayı

Papatya, gözünüzün etrafındaki halkalara iyi gelen ve şişkinlikleri azaltan iltihap sökücü ve rahatlatıcı bir bitkidir. Göz kapatlarınıza papatya poşeti koyarak, gözünüzün etrafındaki mor halkaları azaltabilirsiniz. Ayrıca kan dolaşımınızı harekete geçirerek canlı bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olur.

Daha iyi sonuç almak için gözlerinize uygulamadan önce buzdolabınde bekletebilirsiniz.

6. Burun Kanaması İçin Soğuk Kompres Uygulamak

Burun kanaması sadece ciddi bir probleme işaret ediyorsa dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Genellikle, burundaki mukoz zarının kuruması ve sertleşmesinin ardından çatlayarak kanamasıyla meydana gelir ve bu sorunu dakikalar içinde kolayca çözebilirsiniz.

Burun kemiğinizin üzerine soğuk kompres uygulayın ve birkaç dakika bu şekilde bekleyin. Bu uygulama sayesinde damarlarınız birleşecek ve kanama duracaktır.

7. Tırnak Mantarı İçin Çay Ağacı Yağı

Tırnak mantarı kötü görünmesinin yanında, tırnağın altındaki deriyi güçsüzleştirip iltihaba sebep olarak tırnağın tamamen düşmesine sebep olur. Çay ağacı yağı, mantara ve bakteriye karşı çok güçlü bir yağdır. Direkt uygulandığında, mantarı kökten yok eder.

Olası yan etkilerine karşı, sadece bir ya da iki damla kullanın. Ya da altı damlayı su ile karıştırabilir, ayağınızı bu suyun içinde bekletebilirsiniz.

8. Basit Yaralar İçin Patates

Patatesin, çok ciddi olmayan yaraların iyileşmesini sağlayan iltihap sökücü ve virüs önleyici özellikleri vardır. Bu özellikleri sayesinde acıyı azaltır ve sorunlu bölgedeki mikroorganizmaların gelişmesini engeller. 

Temizlenmiş yaraya doğrudan uygulanmalıdır ve en iyi sonuç için her dört saatte bir değiştirmelidir. Düzenli olarak tekrar ettiğinizde hücre yenilenmesini harekete geçirir ve yara izi gibi cilt problemlerini engeller.

Gördüğünüz gibi, karşılaştığınız küçük problemleri evdeki malzemeleri kullanarak çözebilirsiniz. Bu maddeleri aklınızda tutun ve kafanız rahat olsun.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.