Cildinizi Nemlendirmek için 5 Yöntem
Bu yazıda, cildinizi nemlendirmek için kolay bazı ipuçlarını paylaşacağız. Özellikle yüzünüz hassasiyeti ve sürekli açıkta olması nedeniyle özel bakıma ihtiyaç duyar.
Bu yazıdaki tavsiyeleri devamlı uygulamanız cildinizi doğru bir şekilde arındırmanızı sağlayacak temel faktörlerdir. Başka bir deyişle, eğer bu tavsiyeleri sıklıkla uygulamazsanız, büyük ihtimalle tam olarak faydalarını göremezsiniz.
Cildinizi nemlendirmek için uygulayabileceğiniz yöntemler
Aşağıda cildinizi nemlendirmek için başvurabileceğiniz basit ve kolay yöntemleri sıraladık. Bazılarını daha önce de duymuş olabilirsiniz. Ancak yine de bilgilerinizi tazelemek ayda olabilir.
Ayrıca bakınız: 7 Organik Cilt Bakımı Ürünü
1. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar su için
Büyük ihtimalle sürekli günde birkaç litre su içmenin ne kadar önemli olduğunu duyuyorsunuz. Ancak uygun miktar tamamen sizin yaşam tarzınıza bağlı.
- Eğer çok fazla egzersiz yapıyorsanız, günde iki litre az gelebilir.
- Eğer spor salonunda sıklıkla spor yapan biriyseniz günde 3-4 litre su içebilirsiniz.
Yakınınızda bir bardak su bulundurmanız size su içmeniz gerektiğini hatırlatacaktır. Eğer su içmeyi sevmiyorsanız, bitkisel çayları, limon suyunu, çeşnilendirilmiş suları da tercih edebilirsiniz.
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar su içmeye başladığınızda, cildinizin görünümü iyileşecek, daha nemli ve ışıltılı görünecek. Çaba göstermeye değer!
2. Doğru kremi kullanın
Cilt tipinizin ne olduğunu bilmeniz, cildinizi doğru bir şekilde arındırabilmeniz için önemlidir. Örneğin, kuru, kısmen kuru, normal veya alerjik bir cildiniz olabilir.
Genellikle insanların belli bir cilt tipi vardır ve yanlış kremleri kullanırlar.
Bu da krem kullanmayı can sıkıcı bir hale getirebilir. Bu yüzden krem kullanımını tamamen bırakmış olabilirsiniz. Aynı şekilde krem, beklendiği gibi işe yaramayacaktır.
Eğer emin değilseniz ve cilt tipinizi tanıyamıyorsanız, güzellik salonundaki birine veya bir dermatoloğa danışın. Size mutlaka yardım edeceklerdir.
3. Güneş kremi sürün
Kendi cildinize ve özellikle de yüzünüze uygun bir güneş kremi seçmeniz de önemlidir. Her zaman güneş kremi kullanmalısınız. Nemlendirici kremden sonra mevsim ne olursa olsun güneş kreminizi sürmeyi unutmayın.
Pek çok kremde güneşten koruyucu faktör bulunur ancak bunun oranı 30 SPF’nin üstüne çıkmaz. Yüz kremleri en az 50 SPF olmalıdır.
Dışarıya kısa bir yürüyüş için çıkıyor bile olsanız yaz mevsiminde mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Sıcaklık cildinizin terlemesine ve nemini kaybetmesine yol açar.
Ayrıca bakınız:Ev Yapımı Doğal Güneş Kremi Tarifi
4. Makyajınızı dikkatli bir şekilde çıkarın
Marketlerde satılan cildinize zararlı pek çok makyaj çıkarıcı ürün vardır. Makyajınızı çıkarmak için hiçbir zaman alkol kullanmamalısınız.
En iyisi yüzünüzdeki makyajı kolayca çıkaran yumuşak yağlara ve kremlere başvurmaktır. Makyajınız yüzünüzdeyken uyumak iyi bir fikir değildir. Bu, uzun dönemde, cildinizi kirletir ve başka sonuçlar doğurur.
5. Nemlendirici maskeler kullanın
Son cilt arındırıcı tavsiyemiz de cildinizi şımartmanız. En az iki haftada bir yüz maskesi kullanmalısınız. Satın alabilir veya evde yapabilirsiniz.
İçeriği ne kadar doğal olursa cildiniz için o kadar iyi olur. Ayrıca doğru maskeyi seçebilmek için cilt tipinizin ne olduğunu bilmeniz de önemlidir.
Eğer hassas veya kuru bir cildiniz varsa kil maskesi yapmak faydadan çok zarar verecektir.
Yüzünüzü devamlı nemlendirin
Genellikle insanlar kısıtlı zamanları olduğu için ya da özensiz oldukları için hata yaparlar. Her gün makyajlarını temizlememek, yeterince su içmemek ve her gün krem veya güneş kremi kullanmamak gibi. Bunların hepsi cildinizi nemlendirir.
Genç yaşlarınızda o kadar fark edilmez ama zaman geçtikçe etkilerini daha fazla hissetmeye başlayacaksınız.
Bu yüzden cildinizi her daim temiz tutmanın önemini en kısa zamanda öğrenmenizde fayda var. Kremlerinizi her gün sürüyor musunuz? Cildinizi nemlendirmek zor mu geliyor? Yoksa zaten düzgün bir şekilde uyguluyor muydunuz?
Unutmayın, yüzünüz çok hassastır ve sürekli açıktadır. Ona iyi bakmanız, onun sağlığını koruyacak, lekelerden ve kırışıklıklardan uzak tutacaktır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
- Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
- Nacionales, I., & Nacional, B. (2016). Cambios en la piel por el envejecimiento.