En Sağlıklı 9 Tropik Meyve

Tropikal meyveler sadece mevsimsel olarak mevcut olmasına rağmen, bugün onların keyfini çıkarabilir ve yıl boyunca onlardan yararlanabilirsiniz.
En Sağlıklı 9 Tropik Meyve
Elisa Morales Lupayante

Yazan ve doğrulayan beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Son Güncelleme: 30 Mart, 2022

Onlar tatlı, canlandırıcı, enerji verici, antioksidan dolu ve şifalıdır… Tropikal meyveler yoğun ve egzotik tatları nedeniyle öne çıkar. Onlar çok sağlıklıdır ve bazıları yüksek besleyici değerleri ile sizi şaşırtabilir.  Bu yazıda en iyi 9 tropikal meyve ve onların şifalı özellikleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Tropikal meyvelerin faydaları

Tropikal meyvelerin bir büyük yararı da yetiştirilirken pestisit ve diğer kimyasalların kullanılmıyor olmasıdır. Çiftçiler, tropikal ülkelerdeki sıcak, nemli ve tropikal iklim nedeniyle doğal büyüme süreçlerine müdahale etmek zorunda değildir.

Bu meyveler renk, doku, sulu ve çekici görünümleriyle öne çıkar.

Ayrıca, şaşırtıcı şifalı özellikleri, onları daha sık tüketmeniz için harika bir nedendir.

En İyi 9 Tropikal Meyve

1. Hindistan cevizi

hindistan cevizi ve suyu

Bol miktarda sağlıklı yağ içerdiği için yüksek besin değerleri nedeniyle öne çıkan bir meyvedir.

İnsanlar, yenileyici özelliklere sahip mineralleri ve iz elemanları açısından zengin olduğu için suyunu içer. Ayrıca yağ ve lif açısından zengin posası yenir.

Posasını işleyerek sütünü yapabilir, birçok tarifte kullanabilirsiniz. Bu meyve enerjinizi ve dayanıklılığınızı arttırır.

2. Ananas

Ananas, enzimleri nedeniyle sindirim sisteminiz için faydalı olan lezzetli ve serinletici bir meyvedir.

Yüksek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve aynı zamanda su tutulumu ile mücadeleye yardımcı olur.

3. Papaya

papaya

Papaya, ananasın yanı sıra, sindirim için gerekli tam mukusu yeniden ürettiği ve koruduğu için mide ve bağırsak fonksiyonunu teşvik etmek için en uygun meyvelerden biridir.

Ayrıca anti-enflamatuar özellikleri vardır ve çekirdeklerini yiyerek bağırsak parazitlerini tedavi edebilirsiniz.

4. Guava

Guava lezzetli tadı, narin aroması ile güçlü şifalı özellikler taşır.

C vitamini yüksektir ve serbest radikallerin neden olduğu yaşlanma ve çeşitli hasarlarla savaşan antioksidandır.

Aynı zamanda antibiyotik özellikleri vardır ve yaprakları saç dökülmesi tedavisinde kullanılabilir.

5. Mango

en iyi tropik meyvelerden mango

Bu sulu ve tatlı meyve, beta-karoten içeriği sayesinde öne çıkmaktadır, bu madde:

  • Kolesterol düzeylerini düşürür
  • Kalbi sağlıklı tutar
  • Cildinizin görünümünü geliştirir

Aynı zamanda, sindirimi geliştirmek ve kabızlık yaşadığınızda bağırsak hareketlerini uyarmak için mükemmel bir gıdadır. Mango kabukları bağışıklık sistemini güçlendirmek ve mevsim değişikliklerinden kaynaklanan sorunlardan korunmak için dört dörtlüktür.

6. Çarkıfelek meyvesi

Tutku meyvesi lezzetli ve tatlıdır. Meyve suları ve smoothie yapmak için mükemmel, yoğun ve karışık bir lezzet sunar. Biraz tutku meyvesi ile istediğiniz her şeyi tatlandırabilirsiniz.

Öte yandan, toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur, bu yüzden iyi bir kan temizleyicidir.

Aynı zamanda prostat için sağlıklıdır, bağırsak fonksiyonunu geliştirir ve stres durumunda vücudu dinlendirmeye yardımcı olur.

7. Muz

muz

Dünyanın herhangi bir yerinde bulabileceğiniz tropikal bir meyvedir. Tatlı, enerjik, ve besleyicidir. Sabah kahvaltısı ve atıştırmalar için en iyi seçimdir, smoothielere kremsi bir kıvam kazandırır ve tatlıları tatlandırmak için harikadır.

  • Bol miktarda A, B ve C vitaminleri, potasyum ve magnezyum gibi mineraller içerir.
  • Ayrıca, sinir ve kas sistemlerini sağlıklı tutan, kolayca sindirilebilir bir meyvedir.

8. Tarçın elması

Çalışmalar anti-kanserojen özelliklerini ortaya koyduğu için popüler hale gelen bir meyvedir. Ayrıca diyabet, hipertansiyon, safra taşları, romatizma ve böbrek bozuklukları tedavisinde de çok etkilidir.

9. Avokado

dört tane avokado

Avokado sadece bir meyve değil, ayrıca bir süper-gıdadır.

Bu meyve, bitkisel protein, yağ asitleri, lifler, vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve herhangi bir beslenme eksikliğinin önlenmesi için uygulanan dengeli diyetlerde temel bir malzemedir. Yüksek yağ içeriğine rağmen, avokado sağlıklı bir kiloda kalmak, enerji ve dayanıklılık kazanmak için dört dörtlüktür.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Moghadamtousi, S. Z., Fadaeinasab, M., Nikzad, S., Mohan, G., Ali, H. M., & Kadir, H. A. (2015). Annona muricata (Annonaceae): A review of its traditional uses, isolated acetogenins and biological activities. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms160715625
  • Patel, S., & Patel, J. K. (2016). A review on a miracle fruits of Annona muricata. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry JPP.
  • Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22
  • Wu, S.-J., Ng, L.-T., Huang, Y.-M., Lin, D.-L., Wang, S.-S., Huang, S.-N., & Lin, C.-C. (2005). Antioxidant Activities of Physalis peruviana. Biological & Pharmaceutical Bulletin. https://doi.org/10.1248/bpb.28.963
  • Rodríguez-Carpena, J. G., Morcuende, D., Andrade, M. J., Kylli, P., & Estevez, M. (2011). Avocado (Persea americana Mill.) phenolics, in vitro antioxidant and antimicrobial activities, and inhibition of lipid and protein oxidation in porcine patties. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf1048832
  • Prades, A., Dornier, M., Diop, N., & Pain, J.-P. (2012). Coconut water uses, composition and properties: a review. Fruits. https://doi.org/10.1051/fruits/2012002
  • Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.