Evin Temiz Kokması İçin İpuçları

Çiçekler ve ev yapımı oda spreyleri, evinizin güzel kokusunu korumak için mükemmel seçeneklerdir. Aynı zamanda yeterli bir havalandırma olduğundan emin olmak da önemlidir.
Evin Temiz Kokması İçin İpuçları

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 22 Aralık, 2022

Bazen evinizin tamamını temizlemeyi denersiniz; ama yine de evinizin kokusu sizin istediğiniz gibi olmaz. Eğer bu sizin başınıza da geldiyse, endişe etmeyin. Bu yazıda bir evin temiz kokması için ihtiyacınız olan bazı ipuçlarından bahsedeceğiz.

1. Evin temiz kokması için koku gidericileri deneyin

evin temiz kokması için karbonat

Günümüzde oldukça ilgi çekici koku gidericiler bulunmaktadır. Bunların bir örneği, her çeşit kokuyu absorbe etme özelliğine sahip olan karbonattır. Sadece içine biraz karbonat koyduğunuz ve üzerine birkaç damla limon suyu damlattığınız bir kabı evinizin çeşitli köşelerine yerleştirin.

Tabii ki, bunu yaparken çocukların ulaşamayacağı yerlere koymaya özellikle dikkat edin. Kömür ise bir diğer seçenektir. Güçlü kokuları giderme açısından özellikle de çok fazla nem olan yerlerde oldukça etkilidir. Etkili olabilmesi için, sık sık kömürü tazelediğinizden emin olun.

2. Evin temiz kokması için su ve beyaz sirke

Her türlü yemek kokusundan kurtulmak için eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi bir kapta karıştırmalısınız. Sonra da, içine aromatik otlar ya da turunçgil kabukları atabilirsiniz. Bunu mutfakta bırakın ki siz yemek yaparken kokular hapsolsun.

3. Evinizin güzel kokmasını sağlayın

lavanta yağı

Ev yapımı bir oda spreyi kullanmayı denemelisiniz. Yapmanız gereken tek şey 15 damla lavanta ya da limon yağını su dolu bir sprey şişesine koymak ve malzemeler güzelce karışana kadar çalkalamaktır.

Bu karışımı evinizin her köşesini tazelemek için kullanabilirsiniz. Ev yapımı oda spreyleri pencere kenarlarına koymak için oldukça uygundur; çünkü aynı hava akımı bu karışımları döndürecektir ve kokuyu güçlendirecektir.

4. Çiçekler, doğal bir seçim

Gardenya, sardunya ve orkidelerin hepsi evinizi güzel kokutmak için deneyebileceğiniz güzel seçeneklerdir. Yasemin çiçekleri de aynı zamanda gayet güzel kokar. Onları biraz suyla birlikte bir vazoya koyun; ki güçlü kokularını yayabilsinler.

5. Hava temizleyicileri deneyin

Bir hava temizleyici, her çeşit kötü koku ve virüs ve bakteri gibi kirliliği temizlemek için en iyi seçenektir. Özellikle de eğer evcil hayvanınız varsa, evinizin güzel kokmasını sağlamak için oldukça kullanışlıdır.

  • Doğal vanilya aromasını deneyebilirsiniz. Sadece birkaç damla vanilyayı bir pamuğa damlatın ve filtrenin yanına her 6 saatte bir koyun.
  • Ev yapımı çam hava temizleyicisi de bir başka seçenektir. Bunu yapmak için, üç çam dalı, iki defne yaprağı ve bir Hindistan cevizi tohumunu kaynatın. Aromayı daha uzun süre korumak için bunu düşük ısıda yapın.
  • Portakal hava temizleyicisi: Bu portakal hava temizleyicisini yapmak için bir portakalı ikiye kesin, içini oyun ve kaya tuzu ile doldurun. Bunu akıtmayan bir kaba koyun ve artık harika bir hava temizleyicisine sahipsiniz.
  • Biberiye hava temizleyicisi: Bu çeşit bir hava temizleyicisi yapabilmek için biraz biberiye yaprağı ve limon dilimlerini bir saat kaynatmanız gerekir. Sonra birkaç damla vanilya özütü ekleyin; ki tazeleyici kokunun ortamı kaplaması birkaç gün sürsün.
  • Kurutulmuş çiçek hava temizleyicisi: Bu hava temizleyicisini yapmak için birkaç tane gül yaprağı, defne yaprağı, okaliptüs, kekik ve adaçayı doğrayın. Sonra hepsini iyice karıştırın ve bir poşete koyun. Eğer kokularını kaybettiklerini düşünüyorsanız sadece birkaç damla alkol damlatın.

6. Evinizi havalandırmayı unutmayın

evin temiz kokması için evi havalandırmak

Unutmamanız gereken anahtar şeylerden biri de havalandırmadır. Evinizi her sabah havalandırmaya çalışın. Bu önemli ve kolay bir adımdır. Yapmanız gereken tek şey 10 dakika evdeki havayı tazelemek ve içeride kalmış kötü kokuyu dışarı atmaktır. İstediğiniz etkiye sahip olmak için iyi bir hava akımı olduğundan emin olun.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.