Vücudunuzda Bir Şeylerin Yolunda Gitmediğine Dair 7 Uyarı
Zihinsel ve fiziksel sağlık, iyi bir yaşam kalitesine sahip olmanın vazgeçilmez birer parçasıdır. Doktora gitmekten korktuğunuz ya da kendinize yeterince özen göstermediğiniz için, vücudunuzun size, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediği işaretini gönderdiği semptom ve uyarıları göz ardı ediyor olabilirsiniz.
Nihayet bir doktora gitmeye karar verdiğinizde, söz konusu problemi tedavi etmek için artık çok geç olabilir ve geri dönüşü olmayan sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Doğa bilgedir ve vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediği konusunda size fikir verebilir. Öyle ya da böyle, eğer kötü bir şeyler varsa size bunu bir şekilde anlatır.
Tabi ki, sizi bir sağlık manyağına ya da hastalık hastası bir insana dönüştürmek istemiyoruz. Bununla birlikte, hangi semptomlara ve uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini bilmek her zaman için çok faydalıdır.
Bir şeylerin yolunda gitmediğine dair 7 uyarı işareti
1. Kiloda değişiklikler
hızla kilo veriyor ya da alıyorsanız,
Nedenini bilmeden çok fazla kilo kaybettiyseniz eğer, bu, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediği konusunda işaret eden bir semptomdur. Altında yatan sebep, hormonal bir dengesizlik olabilir; bu durumda, bir doktora gitmek ve sağlık durumunuzu kontrol ettirmek mantıklı bir eylem olacaktır.
2. İdrarda değişiklikler
Toksinleri vücudunuzdan idrar yolu ile uzaklaştırdığınız için, boşaltım sürecinde meydana gelen değişiklikler vücudunuzun nasıl çalıştığına dair çok şey ifade edebilir. Eğer idrarın kokusu ya da rengi değişirse, arka planda neler olduğunu öğrenmek için doktorunuza danışın.
Bilmiyorsanız, idrarınız, açık sarı bir renkte ve orta derecede bir kokuya sahip olmalıdır. Eğer bu açıdan herhangi bir değişiklik fark ederseniz, çok vakit kaybetmeden bir uzmana danışın. Ayrıca, tuvaletinizi yaparken bir acı hissetmemeniz gerekir. Unutmayın, yeterli miktarda su içmek çok önemlidir ve sorun devam ederse, doktorunuzla konuşun.
Beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzınızda orta dereceli değişiklikler yaparak, çoğu böbrek probleminin önüne geçebilirsiniz. Bununla birlikte, baş gösteren semptomlara dikkat etmezseniz, küçük problemler (böbrek litiyazı gibi), büyük problemler (böbrek taşı gibi) haline gelebilir.
3. Dışkıdaki değişiklikler
rengi ve dokusunun tuvalete çıkma sıklığınızı
Bağırsak hareketlerinde meydana gelen herhangi bir değişiklik, vücudunuzun olması gerektiği gibi çalışmadığına dair uyarı işaretleridir. İyi bağırsak sağlığı hayati önem taşır, bu yüzden bir sorun olması halinde onu kesinlikle göz ardı etmeyin. Genel sağlığınız buna bağlıdır.
4. Görünümdeki değişiklikler
Bazı değişiklikleri gözden kaçırmak çok kolaydır; tıpkı cildinizde meydana gelen değişiklikler gibi, onları da sadece estetik değişiklikler olarak önemsemeyebilirsiniz. Ancak, cildiniz, vücudunuzun içini korumakla birlikte, içsel bir problem olup olmadığını da söyleyebilir.
- Cildinizde herhangi bir değişiklik fark ederseniz (kuruluk, lekeler, kızarıklık, kaşıntı, tahriş, alerji, egzama vb.) sebebini kesinlikle öğrenin.
- Tırnaklarınızın, saçlarınızın ve dudaklarınızın görünümüne dikkat edin. Gözlemlediğiniz anormallikler, belirli besin, vitamin ya da mineral seviyelerinizin çok yüksek veya düşük olduğunun bir göstergesi olabilir. Bunlar, hormonal bir dengesizliğe de işaret edebilir.
5. Genel rahatsızlık
acı, baş ağrısısindirim problemlerinizbaş dönmeleri
6. Yorgunluk ya da uyku sorunu
Kendinizi yorgun ya da zayıf hissediyorsanız, veya uyumakta zorluk çekiyor; uyandığınızda, yatağa girmeden önce olduğunuzdan daha yorgun hissediyorsanız, bir doktora görünmenizi tavsiye ederiz. Depresyon, kronik yorgunluk ve anemi gibi ciddi sağlık sorunları, genellikle, olağan yorgunluk ile karıştırılır.
Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Bunu da okuyun: Depresyonla Savaşmanıza Yardımcı Olacak ve Ruh Halinizi İyileştirecek 10 Yiyecek
7. İyileşmeyen yaralar
çabucak iyileşmesi gerekir.
En önemli olan şey, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediği konusunda size işaret eden sinyalleri size gönderdiği zaman, bu verileri okuyabilmektir. Bu işaretlere dikkat etmeyi öğrenmek sizin başlıca göreviniz.
İlginizi çekebilir ...Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
-
Valencia, C. (2010). Cicatrización: Proceso de reparación tisular. Aproximaciones terapéuticas. Investigaciones Andina.
-
Casas Rivero, J. (2009). Síndrome de fatiga crónica. Pediatria Integral.
-
Ribes, E. (2004). Fisiopatología de la insuficiencia renal crónica. Anales de Cirugía Cardíaca y Vascular.