6 Ev Yapımı Çare İle Aşırı Vajinal Akıntıya Elveda Diyin

Vajinal akıntı can sıkıcı ve utan verici olabilen bir sorundur. Bu sorun genelde sağlıklı vajinal bakterilerde ki dengesizlikten kaynaklanır. Burada anlatacağımız ev yapımı 6 doğal çare ile nasıl tedavi edeceğinizi öğrenin!
6 Ev Yapımı Çare İle Aşırı Vajinal Akıntıya Elveda Diyin

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Vajinal akıntı, kadınların özel bölgelerinin bakımında çok önemli bir rol oynar, çünkü bakteriyel veya maya enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olan sağlıklı bakteriler içerir.

Normal akıntı şeffaf veya beyazımsı bir renge sahiptir, ancak bazı kadınlar rahatsız edici bulsalar da, pH seviyesinin stabil bir durumda olduğunu gösterir.

Sorun, zararlı mikropların varlığını ve büyümesini gösteren doku, renk ve kokuda sıklıkla değişikliklerin olmasıdır. Bu durum, acı verici olmanın yanı sıra cinsel yaşamınızı ve öz saygınızı etkileyebilecek rahatsız edici enfeksiyonlara yol açar.

İyi haber, vajinal florayı düzenleyen ve böylece vajinal akıntının aşırı üretimini kontrol eden özelliklere sahip birkaç doğal çözüm bulunmasıdır. Aşağıda, vajinal akıntınızdaki herhangi bir değişikliği fark ettiğinizde deneyebileceğiniz 6 iyi seçeneği paylaşmak istiyoruz.

1. Doğal yoğurt

bir kase yoğurt ve papatyalar

Doğal yoğurt, vajinal florada bulunanlara benzer canlı kültürlerini içerir. Bu nedenle, sıvıların üretimini artıran enfeksiyonlara karşı etkili bir çözümdür. Probiyotikler doğrudan enfeksiyöz ajanlara etki eder. Böylece, büyümelerini engeller ve vajinanızın doğal ortamını geri kazandırır.

Nasıl kullanılır

  • Bir kaç yemek kaşığı doğal, sade yoğurt alın ve vajinanın dış kısımlarına sürün.
  • Durulamadan kurumaya bırakın ve bu uygulamayı günde 2 veya 3 kez tekrarlayın.
  • Tedaviyi tamamlamak için günde bir kap yoğurt yiyin.

Daha fazlasını bilmek ister misiniz? Buradan okuyunuz: Vajinal Kurulukla Mücadele Etmek için 6 Doğal Ürün

2. Aynısefa infüzyonu

Aynısefa çiçeklerinin anti enflamatuar ve antibiyotik özellikleri, kötü koku, tahriş ve bol akıntı üreten iç enfeksiyonlar için alternatif bir ilaç olarak kullanılabilir. Bileşikleri vajinanın hassas derisinde tahriş yaratmaz, hatta aksine kızarıklık ve kaşıntıyı azaltır.

Nasıl kullanılır

  • Aynısefa çiçeklerinin konsantre bir infüzyonunu hazırlayın, soğumaya bırakın ve özel bölgenizi günde iki kez yıkamak için sıvıyı kullanın.

3. Ada çayı infüzyonu

ada çayı ve bitkisi

Ada çayı, vajinal florayı dengelemeye, aşırı akıntı ve kötü kokuları azaltmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. Ada çayı yaprakları ile hazırlanan bir infüzyon, tahriş olmuş cildi tazeler, mantar ve bakteri enfeksiyonlarını azaltır.

Nasıl kullanılır

  • Bir litre ada çayı infüzyonu yapın ve özel bölgenizi durulamak için bu sıvıyı kullanın.
  • Sorun çözülene kadar tedaviyi günde iki kez tekrarlayın.

4. Sarımsak infüzyonu

Sarımsak, özel bölgeyi etkileyen enfeksiyonlara karşı alternatif bir tedavi olarak kullanılan güçlü bir antibiyotiktir. Aktif bileşikleri, maya ve bakterileri yok ederken, aşırı vajinal akıntı üretimini de yavaşlatır.

Nasıl kullanılır

  • İlk önce 2 veya 3 diş sarımsağı bir havanda ezin.
  • Daha sonra bir litre kaynar suya atın ve 15 dakika boyunca kaynatın.
  • Bu bölüm bittikten sonra infüzyonu boşaltın.
  • Ardından, soğumasını bekleyin ve etkilenen alanı yıkamak için bu sıvıyı kullanın.
  • Bu işlemi bir hafta boyunca her gece tekrarlayın.

5. Elma sirkesi

elma sirkesi ve meyvesi

Bunlara ek olarak, elma sirkesinde bulunan doğal asitler vajinal pH’daki dengesizlikler için bir ilaç olarak kullanılabilir. Bu maddeler, vajinal floranın sağlıklı bakterilerini besler ve zararlı mikroorganizmalarla savaşmaya yardımcı olurlar.

Öte yandan, mantar önleyici ve mikrop öldürücü özellikleri kötü kokuları ve salgıları kontrol etmeye yardımcı olur.

Nasıl kullanılır

  • İlk olarak, bir bardak elma sirkesinin yarısını banyo suyunda seyreltin.
  • Ardından özel bölgenizi yıkayın.
  • Bu tedaviyi en az bir hafta boyunca günde iki kez yapın.

6. Sodyum Bikarbonat

Son olarak, sodyum bikarbonattaki (karbonat) organik bileşikler, aşırı vajinal akıntı ve kötü koku için bir çözüm olarak kullanılabilmesinin sebebidir. Vajinal bölgenin pH’ını geri kazanmaya, zararlı mantarlar ve mikroplara karşı koruyucu bir bariyer oluşturmak için sağlıklı bakterilerin üretimine yardımcı olurlar.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı karbonat (5 g)
  • 1 bardak su (200 ml)

Nasıl kullanılır

  • İlk olarak, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak suya karıştırın ve günde bir kez için.
  • Daha iyi sonuçlar için, ılık suya yarım fincan bikarbonat ekleyin ve özel bölgeyi 5-10 dakika yıkayın.
  • Tedaviyi bir hafta ya da sıvılar normale dönene kadar tekrarlayın.

Gördüğünüz gibi, aşırı akıntı ve diğer yakın enfeksiyon belirtilerini kontrol etmek için birçok doğal seçenek var. Önerileri içinde size uygun olduğunu düşündüğü olanı seçin ve uygulayın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Medina, Ruth, Adolfo Rechkemmer, and Marco Garcia-Hjarles. “Prevalencia de vaginitis y vaginosis bacteriana en pacientes con flujo vaginal anormal en el Hospital Nacional Arzobispo Loayza.” Revista Medica Herediana 10.4 (1999): 144-150.
  • Puentes Rizo, Elisa María, et al. “Comportamiento del Síndrome de flujo vaginal en el Consultorio 16, Policlínico Párraga.” Revista Cubana de Obstetricia y Ginecología 35.3 (2009): 11-23.
  • Rodriguez Espejo, Y. M., Reátegui Lozano, N., Delgado Bardales, J. M., & Salaza Díaz, J. J. (2015). Evaluación in tiro del grado de inhibición del crecimiento microbiano de las recetas caseras utilizadas en el tratamiento de infecciones vaginales en la comunidad nativa de chirikyacu 2014. https://209.45.90.232/handle/11458/289
  • Vidal Borras, Emilio, and Crispina Justa Ugarte Rodríguez. “Síndrome de flujo vaginal.” Revista Cubana de Obstetricia y Ginecología 36.4 (2010): 594-602.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.