Ev Yapımı Kolay Selülit Tedavisi
Selülitle yaşama teslim olmayın çünkü selülitten kurtulmanız mümkün. Ve bunun için çok pahalı ürünler alıp cüzdanınızı boşaltmaya hiç gerek yok; çünkü selülitlerinizi azaltmaya yarayan birçok doğal ve kolay selülit tedavisi var.
Bugünkü yazımızda sizlerle evde kolay selülit tedavisi nasıl hazırlanır, onu paylaşacağız. Ancak öncelikle şu önemli noktayı aklınızdan çıkarmamalısınız: bu doğal tedavilerin işe yaraması için uygulamadan önce cildinizi ölü hücrelerden arındırmanız şart.
Ev Yapımı Kolay Selülit Tedavisi
Selülitli bölgelerin sık sık ölü hücrelerden arındırılması cildinizin altında birikmiş yağın gevşemesini sağlar ve aynı zamanda bölgedeki toksinleri serbest bırakır. Böylece toksinlerin kan dolaşımı tarafından absorbe edilmeleri ve vücut tarafından da dışarı atılmaları mümkün olur.
O zaman buradaki mesajımız: selülite yönelik her türlü ev tedavisine mutlaka bir ölü hücre arındırıcı masaj eşlik etmelidir.
1. Adım: Ölü Hücrelerden Arındırma
Bu işlem çok basit.
- Tek ihtiyacınız olan selülitli bölgelere biraz zeytinyağı ya da ayçiçek yağı sürmeniz.
- 15 dakika bekledikten dayanabileceğiniz en sıcak suda bir duş alın (ancak varisiniz varsa yalnızca ılık su kullanmalısınız).
- Bölgeyi hafifçe sabunlu bezle veya sert bir sabunla ovalayın.
Ölü hücrelerden arınmanızı sağlayacak bu masaj gözeneklerinizi de açacaktır. Böylelikle selülit tedavileri cildin katmanlarına daha etkili şekilde nüfuz eder.
Ve unutmayın, bu işlemden sonra mutlaka cildinizi nemlendirmelisiniz; bunun için de zeytinyağı veya kuşburnu yağı gibi yenileyici yağlar idealdir.
2. Adım (birinci seçenek): Limon ve Zeytinyağı
- Birkaç limonu soyun ve kabuklarını zeytinyağıyla kaplayarak bir kavanoz içine yerleştirin.
- Kavanozun ağzını kapatın ve bir hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde saklayın. Kullandığınız kavanoz ya da şişenin önceden sterilize edilmiş olması da yağınızın diğer maddelerle kirlenmesini önlemek için önemli bir noktadır.
- Bir hafta sonra şişeyi açabilir, yağı süzüp ayırabilir ve seyreltmek için biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Limonun daima seyreltilmiş olması gerekmektedir, çünkü limon damar büzme özelliği sebebiyle oldukça yakıcıdır ve cildinizi tahriş edebilir. Ayrıca bunu yalnızca geceleri kullanmalısınız çünkü narenciye yağları ışığa karşı hassastır ve güneş ışığına doğrudan maruz kalırsanız cildinizin kolayca yanmasına sebep olabilirler.
Ayrıca bakınız: Kalça ve Baldırlardaki Selülitten Kurtulmak için 5 Egzersiz
2. Adım (ikinci seçenek): Avokado Çekirdeği
Bu tedavi için ayrıca avokado çekirdeği kullanarak da bir yağ hazırlayabilirsiniz. Dört büyük avokado çekirdeğini küçük parçalara bölün. Çekirdekler ne kadar küçük olurlarsa o kadar çok işe yararlar.
- Avokado çekirdeklerinin çok sert olduğunu unutmayın; bu yüzden mutfak robotunuza zarar vermemeleri için onları çok ince kesmelisiniz. Mutfak robotunuz yoksa peynir rendesi de kullanabilirsiniz.
- Şimdi doğranmış veya ezilmiş çekirdekleri bir kavanozun içine koyun ve içine biraz zeytin, badem veya ayçiçeği yağı ekleyin.Nasıl tercih ederseniz veya elinizin altında hangisi varsa olur.
- Karışımın üstünü kapatın ve üç gün boyunca serin, karanlık bir yerde bekletin.
- Üç günün sonunda küflenmesini önlemek için buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ayrıca bakınız: 6 Selülit Karşıtı Ev Egzersizi
3. Adım
Son adım selülitli bölgeye bu tedavilerden birini birkaç dakika boyunca uygulayıp en az haftada bir kez olmak kaydıyla sık sık tekrar etmektir.
Artık bu kolay selülit tedavilerinin nasıl yapılacağını öğrendiğinize göre vücudunuzun görünümünü büyük oranda iyileştirmek için elinizde güçlü silahlarınız var. Selülitle siz de savaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işe bugünden başlamak.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Jiménez, I. V. D. (2012). Celulitis: definición, etiología y manifestaciones clínicas. Revista de Enfermedades Infecciosas en Pediatría, 25(100), 130-131. https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=43185
- De Peña, J., & Hernández-Pérez, M. (2005). Lipodistrofia ginecoide (celulitis). Rev Cent Dermatol Pascua, 14(3), 132-135. https://pdfs.semanticscholar.org/1d9c/3d1c565b41409cf5c55c15a6360d39398f72.pdf
- Jarrassier, A., Rouquie, D., Libert, N., Masson, Y., Constantin, P., & de Rudnicki, S. (2016). Celulitis, fascitis, miositis y gangrena gaseosa. EMC-Anestesia-Reanimación, 42(4), 1-15. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1280470316807252
- Dabas, D. (2019). Anti-Inflammatory Properties of a Colored Avocado Seed Extract. https://www.researchgate.net/profile/Deepti_Dabas/publication/330259908_Anti-Inflammatory_Properties_of_a_Colored_Avocado_Seed_Extract/links/5c361cc4a6fdccd6b59f01a4/Anti-Inflammatory-Properties-of-a-Colored-Avocado-Seed-Extract.pdf