Göz Kapağı Sarkması İçin Doğal Çözümler

Göz Kapağı Sarkması İçin Doğal Çözümler

Son Güncelleme: 30 Eylül, 2018

Göz kapağı sarkması, yalnızca insanları daha yaşlı göstermekle kalmaz aynı zamanda görüş açılarını da kısıtlar. Yapılan bazı araştırmalar, her yıl, 100 binden fazla insanın bu sorun için cerrahi çözüm yolları aradığını ortaya koyuyor.

Ancak biraz daha zaman ayırıp daha farklı kaynakları araştırırsanız bu tarz operasyonlardan uzak durmanızda fayda olacağını düşünmeye başlayabilirsiniz. Anesteziye iyi yanıt veren biri değilseniz veya sağlık nedeniyle ameliyat olmak istemiyorsanız bu estetik işlemini yaptırmaktan kaçınabilirsiniz.

Bu nedenle, bugünkü yazımızda, göz kapaklarındaki sarkmaları nasıl ortadan kaldırabileceğinizi anlatacağız.

Göz kapağı sarkması sabit olabilir, zamanla daha kötüye gidebilir veya sadece geçici bir süre için ortaya çıkıp sonra ortadan kaybolabilir. Tek gözde ya da her iki gözde birden oluşabilirler. Sorun, yüzün yalnızca tek bir tarafını etkiliyorsa fark edilmesi kolaydır. Her iki tarafı da etkiliyorsa daha zor anlaşılır.

Kişi sarkan göz kapaklarının altından bakmak için kaşlarını kaldırmak veya başını eğmek zorunda kalıyorsa aynı zamanda uykulu veya yorgun görünüyor da olabilir. Göz kapağı sarkması doğuştan da olabilir sonradan da gelişebilir.

Herhangi bir sorunun ortaya çıkmasına mahal vermemek için gözleri ve göz kapaklarını bir doktora kontrol ettirmek iyi olacaktır.

Göz kapağı sarkması neden ortaya çıkar?

Göz kapağı sarkması çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkabilir. Normal hücresel yaşlanma, diyabet, inme, Horner sendromu (göz ve yüz sinirlerini etkileyen bir bozukluk), beyin tümörü, sinir veya kas fonksiyonunu etkileyen diğer hastalıklar göz kapağı sarkmasına neden olabilecek durumlardan bazılarıdır.

İki göz kapağında sarkma

  • Tıbbi bir komplikasyondur. Örneklerinden biri de myasthenia gravis adıyla bilinen hastalıktır. Bu hastalık, göz çevresindeki kasları ve onları kontrol eden sinirleri etkiler.
  • Doğal yaşlanma süreci belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
  • Göz kapaklarında oluşan normal bir varyasyondur.

Tek göz kapağında sarkma

  • Bir göz kapağı neoplazmasıdır, arpacığa benzer.
  • Bir sağlık komplikasyonu göstergesidir.
  • Zarar görmüş bir sinir nedeniyle oluşur.
  • Doğal yaşlanma süreci belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
  • Göz kapaklarında oluşan normal bir varyasyondur.

Göz kapağı sarkması için ev yapımı çözümler

salatalık dilimleri

1.Çözüm Yolu

Poşet papatya çayı kullanabilirsiniz. Papatya çayında bu durumun tedavisine yardımcı olabilecek iltihap giderici maddeler bulunur. Poşetleri gözlerinizin altına koymadan önce buzdolabında saklamanızda fayda var.

Poşetleri 20 dakika boyunca göz altınızda oluşan torbaların üzerine uygulayın. Bu tedaviyi normal rutininizin bir parçası haline getirdikten bir süre sonra ne kadar faydalı olduğunun farkına varacaksınız.

2.Çözüm Yolu

Gözlerinizi canlandırmak için doğal malzemeler kullanarak ev yapımı bir losyon hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması çok kolaydır.

Dört yemek kaşığı sade yoğurt, dört yemek kaşığı aloe vera jeli, iki yemek kaşığı yulaf ezmesi ve beş dilim soyulmuş salatalığı, macun kıvamına gelene dek karıştırın. Macunu göz kapaklarına uygulayın, 20 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin ve ardından soğuk su ile yüzünüzü durulayın.

3.Çözüm Yolu

Salatalık, göz kapaklarında oluşan kırışıklık ve sarkmalar için mükemmel bir çözüm yoludur. Bu tedaviyi uygulamak için yalnızca, soğutulmuş salata dilimlerini, gözlerinizde, yaklaşık 15 – 20 dakika boyunca bekletmeniz yeterli olacaktır.

4.Çözüm Yolu

Buzlu su çok etkilidir. Cildi sıkılaştırmak ve göz kapaklarının sarkmasını önlemek için yüzünüzü çok soğuk suyla yıkayın.

5.Çözüm Yolu

Üzüm tüketimini artırmak da iyi çözüm yollarından biridir. Üzüm, yüksek resveratrol içeriği sayesinde, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Üzümün sahip olduğu özelliklerden yararlanmak için günlük beslenme programınıza daha fazla üzüm ekleyin.

 


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.