Ibuprofen İlacına 7 Doğal Alternatif

Ibuprofen İlacına 7 Doğal Alternatif
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 03 Ocak, 2023

Ibuprofenin de tıpkı diğer ilaçlar gibi çeşitli yan etkileri vardır. Bu yüzden, Ibuprofen ilacına doğal alternatifler sunacağız. Böylece rahat bir şekilde kullanabiliriz.

Asıl sorun reçetesiz satılan ilaçları bu kadar kolay alıp kendi kendimizi tedavi etmeyi denememizdir. Üstelik çoğu zaman da bunu, zamanında ve doğru dozla tedavi etme kuralına uymadan yapıyoruz.

Ibuprofenin başlıca etkileri; ağrıyı kesmesi, iltihabı sökmesi ve ateş düşürmesidir. Bu kadar çok talep edilmesinin sebebi de budur.

Doktorunuz, durumunuza uygun ilacı yazıp bu ilacı düzgün bir şekilde nasıl kullanabileceğinizi size boşuna açıklamıyor.

Herhangi bir sağlık sorununu önlemek için yapılacak şeylerden biri, her rahatsızlandığınızda doktora gitmektir. Daha hafif durumlarda ise, ağrınızı daha geleneksel yöntemlerle dindirebilmek için doğal ilaçları tercih edebilirsiniz.

Doğal ilaçların da yan etkilerinin olabileceğini lütfen unutmayın. Bu yüzden herhangi bir tedavi uygulamadan önce doktorunuzla konuşmanız en mantıklısı olacaktır.

Ibuprofenin günlük doz aşımında şu sorunlar ortaya çıkacaktır: ishal, karın ağrısı, ülser, baş ağrısı ve hatta kalp problemleri ve kalp krizi.

Ibuprofen İlacına Doğal Alternatifler?

Sağlığınız ciddi derecede tehlikede olmadığı sürece başvurabileceğiniz bir sürü bitki veya doğal ilaç mevcut. Ve tabii ki kendinizi daha iyi hissetmezseniz, derhal doktorunuza başvurmalısınız.

İşte Ibuprofen ilacına 7 doğal alternatif:

Doğal İltihap Sökücüler (Antienflamatuvar):

Zerdeçal

Ibuprofen alternatifi zerdeçal

Zerdeçalın iltihap sökücü özelliği vardır. Eklemlerinizin sağlığı için de önemlidir. Zerdeçalı toz halinde ya da kapsül şeklinde bulabilirsiniz.

Kontrendikasyonlar (Kullanmamanız gereken durumlar)

  • Üç yaşından küçük çocuklar,
  • Kan pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullananlar,
  • Ameliyat olacaklar,
  • Safra taşı olanlar,
  • Gebe olanlar kullanmamalıdır.

Arnika

İltihap sökücü ve ağrı kesici özelliği vardır. Genellikle kas ağrıları, iç yırtılma ve eklem iltihabı için kullanılır. Bir fincan suyun içinde bir çay kaşığı kuru arnika bitkisini demleyebilir, temiz bir bez ile ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Sadece harici kullanım içindir, içilmemelidir.

Arnavut Biberi (Kırmızı Biber)

arnavut biberi

Kırmızı biberin, ağrı kesici ve iltihap sökücü özelliği vardır. Faydalarından yararlanmak için sevdiğiniz yemeklerin içine atabilirsiniz ancak yemeğinize çok yoğun ve acı bir tat vereceğini unutmayın.

Ya da ¼ çay kaşığı kırmızıbiberi, bir bardak sıcak suyun içine koyup gün içinde yavaş yavaş içebilirsiniz.

Doğal ürün satan mağazalarda kırmızı biber merhemi, kremi ve yağını bulabilirsiniz. Burnunuzun akmasına sebep olacağından, kırmızı biberi teneffüs etmekten kaçının. Kırmızıbiberi elledikten sonra, ellerinizi güzelce yıkamalı ya da güvenli olması için ellerken eldiven kullanmalısınız.

Ak Söğüt

Ağrı kesici özelliğinden dolayı adet sancıları, kas ağrıları ve baş ağrısı için kullanılır. Ayrıca ateş ve kireçlenme için de kullanılır.

Meyan Kökü

meyan kökü

Meyan kökünü süpermarketlerde, eczanelerde ya da aktarlarda; hap, krem vs. şeklinde bulabilirsiniz. Tip 2 diyabet, tansiyon, hipokalemi ve hepatit hastaları ile hamileler kullanmamalıdır.

Diğer ilaçlarla kullanmaktan kaçının. Meyan kökü kullandığınızı doktorunuza bildirin.

Zencefil

Ağrı kesici ve iltihap sökücü özelliği olan zencefili kireçlenme, karpal tünel sendromu, yaralanmalar ve burkulmalar için haricen kullanabilirsiniz.

İltihap Sökücü Özelliği olan Yiyecekler

  • Balık (alabalık, somon, sardalya)
  • Zeytinyağı, keten yağı gibi bitkisel yağlar
  • Sert kabuklu yemişler, yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu, badem, fındık

İltihaplanmayla ilgili bir rahatsızlığınız olursa, beslenmenize bu yiyecekleri ekleyin.

Artık Ibuprofen gibi ilaçların ters etkileriyle ilgili bilgi sahibi olduğunuza göre, doğal çözümleri tercih etmeye başlayabilirsiniz. Tedavi sürenize ve alacağınız doza göre bir sağlık kontrolünden geçmeniz gerektiğini unutmayın.

Bu ürünlerin doğal olması, dilediğiniz miktarda ve istediğiniz durumda kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor. Uzman tavsiyesi altında, belirtilen şekilde kullanıldığında herhangi bir sorun çıkmayacaktır.

Bir Hatırlatma…

İlaç tedavisi görüyorsanız, bahsedilen doğal yöntemleri uygulamak için ilaçlarınızı bırakmanız doğru olmaz. Bu yöntemler yalnızca, ciddi bir hastalığa işaret etmeyen hafif ağrılar için ilaç kullanmak istemeyenlere öneriliyor.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Mohiuddin, E., Asif, M., & Sciences, A. (2010). CURCUMA AND CURCUMIN : A REVIEW ARTICLE. Curcuma and Curcumin. https://doi.org/10.1016/j.apjtm.2016.10.010
  • Shiffman, M. A. (2012). Arnica montana. In Aesthetic Medicine: Art and Techniques. https://doi.org/10.1007/978-3-642-20113-4_28
  • Pegard, A., Brizzard, G., Fazari, A., Soucaze, O., Abad, P., & Djian-Caporalino, C. (2005). Capsicum annuum. Phytopathology. https://doi.org/10.1094/PHYTO-95-0158
  • Untergattung, S. (2006). Salix alba. Enzyklopädie Der Holzgewächse. https://doi.org/citeulike-article-id:13745525
  • Glycyrrhiza glabra. (2005). Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1021/jf0703553
  • Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319
  • Hewlings S, Kalman D. Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods. 2017;
  • T. I, J.C. M-M, P. B, V. R, B. P. Effectiveness and Safety of Arnica Montana in Post-Surgical Setting, Pain and Inflammation. Am J Ther. 2016;
  • Kim CS, Kawada T, Kim BS, Han IS, Choe SY, Kurata T, et al. Capsaicin exhibits anti-inflammatory property by inhibiting IkB-a degradation in LPS-stimulated peritoneal macrophages. Cell Signal. 2003;
  • Shara M, Stohs SJ. Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy Research. 2015.
  • Dastagir G, Rizvi MA. Glycyrrhiza glabra L. (Liquorice). Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences. 2016.
  • Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine. 2013.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.