İnek Sütü İçmeyi Bırakmanıza Yardımcı 7 İpucu
İnek sütü içmek sonrasında kötü hissetmenize neden oluyorsa eğer bırakmanız gerekebilir. Belki laktozu tolere edemiyorsunuz belki de sadece kişisel nedenlerden ötürü bunu yapmak istiyorsunuz.
Beslenme eksikliklerine maruz kalmamak ve içerisinde süt barındıran yemek tariflerini hazırlamaya devam etmek için bilmeniz gereken birtakım şeyler vardır.
Süt içmeyi bırakmanıza rağmen hala besleyici, kalsiyum veya diğer besin eksiklikleri olmaksızın, dengeli bir beslenme planınız olmasına yardımcı 7 temel ipucunu keşfedin.
Sıradan yoğurt, sos ve diğer tariflerdeki sütün yerini alması için bazı basit ve özgün fikirleri de bu yazıda derledik.
Sebze İçeceklerini Deneyin
- Hindistan cevizi: Hindistan cevizi sütü doku, yoğunluk ve lezzetiyle inek sütüne çok benzer. Ve son derece besleyicidir.
- Yulaf: Yulaf sütü en popüler sebze içeceklerinden bir tanesidir. Lif açısından zengindir, sinir sistemini dengelemeye yardımcı olur ve enerjik hissetmenizi sağlar.
- Pirinç: Hafif bir lezzete ve şekerli bir tada sahiptir. Pirinç içeceği, sindirim sistemi hassas ya da tadı nötr olan bir içecek arayışında olan insanlar için uygundur.
- Badem: En besleyici ve kremsi içeceklerden bir tanesi, kalsiyum ve E vitamini açısından oldukça zengin olan badem sütüdür.
- Soya: Bu içeceği tüketmenizi pek önermiyoruz çünkü insan vücudu onu iyi sindirmiyor ve hormonal bozukluklara neden olabiliyor. Soya fasulyesi her zaman fermente halde tüketilmelidir.
Bunların yanı sıra fındık, kavuzlu buğday, kamut, yer bademi ve darı bazlı içecekler de bulabilirsiniz.
İnek Sütü İçermeyen Smoothieler
smoothieleri Fazladan bir doz vitamin alır ve kendinizi saatlerce tok hissedersiniz.
Bu lezzetli smoothieyi deneyin:
Malzemeler
- 1 olgun muz
- 5 çok olgun çilek
- ½ Pancar
- 1 fincan sebze suyu (200 ml)
Hazırlık
- Pürüzsüz bir doku elde edene kadar tüm malzemeleri karıştırın.
- İsterseniz, bal ya da stevia ile tatlandırabilirsiniz.
İnek sütü içmedikleri için kalsiyum eksikliği yaşamaktan endişe duyan insanlar için, bu minerali yüksek oranlarda barındıran bitkisel gıdalar vardır.
Bunlardan bir tanesi de farklı şekillerde tüketebileceğiniz susamdır: çiğ, kavrulmuş, yağda, sebze içeceği olarak ya da sürülebilir krem formda (tahin) bulabilirsiniz.
Dekalsifikasyonu tetikleyen gıdalardan kaçının
aynı zamanda vücudunuzun bu minerali absorbe etmesini engelleyen
Bunlar arasında:
- Beyaz şeker
- Rafine tuz
- Kahve
- Çikolata
- Meşrubat
Kendi Yoğurdunuzu Yapın
yoğurt yemeyi seviyorsanız
- Sebze suyunu agar ile katılaştırmak.
- Tıpkı inek sütüyle yoğurt yapar gibi, sebze suyu sıcakken onu probiyotiklerle (takviye olarak aldığınız) fermente etmek.
Buna ek olarak, bu yoğurtlara meyve ve kuru yemiş ekleyebilir ve şaşırtıcı ve lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Bira mayasıyla baharat katın
Bu besin takviyesi, makarnalara, pizzalara veya sürülebilir kremalara sadece tuzlu ve kızarmış peynir benzeri bir tat vermekle kalmaz aynı zamanda çok sayıda vitamin ve mineral sağlar.
Anksiyeteyi yatıştırıp ve depresyon halinde ruh halinizi iyileştirmesinin yanı sıra, cilt, saç ve sinir sistemi için çok yararlı bir süper gıdadır.
Yulaf bazlı beşamel sos
Mutfakta karşımıza çıkan en yaygın sorunlardan bir tanesi de, ünlü beşamel sosu hazırlarken süte alternatif bulmaktır. Bununla birlikte, bunun yerine yulaf sütü kullanabilirsiniz.
Bu içecek sadece tadının güzel olmasıyla kalmaz, aynı zamanda sos için uygun olan yoğunluk ve kremsi yapıyı verir. Bu yeni tarif, çok daha sindirilebilir ve sağlıklı bir beşamel sos olacaktır.
İlginizi çekebilir ...Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Ocampo DAB., Paipilla AF., Marín E., Vargas Molina S., et al., Dietary nitrate from beetroot juice for hypertension: a systematic review. Biomolecules, 2018.
- Cano A., Chedraui P., Goulis DG., Lopes P., et al., Calcium in the prevention of postmenopausal osteporosis: EMAS clinical guide. Maturitas, 2018. 107: 7-12.
- Lee ES., Song EJ., Nam YD., Lee SY., Probiotics in human health and disease: from nutribiotics to pharmabiotics. J Microbiol, 2018. 56 (11): 773-782.