Negatif Kalorili Gıdalarla Kilo Verin

Negatif Kalorili Gıdalarla Kilo Verin
Elisa Morales Lupayante

tarafından incelendi ve onaylandı. beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Negatif olan her şeyin daima kötü olduğunu düşündüğünüzden “negatif kalorili gıdalar” tabiri kafanızı karıştırmış olabilir. Ancak, bu örnekte tam tersi devreye giriyor; çünkü bu tür gıdalar günlük olarak vücudunuza girmesi gereken kalori miktarını azaltmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.

Negatif Kalori Dengesi Nedir?

Negatif kalorili gıda diye aslında bir şey yoktur; çünkü kaloriler hiçbir zaman eksiye düşmeyen fiziksel bir birimi temsil eder.

Ancak, “negatif kalorili gıdalar” tabiri sindirim sürecini destekleyerek ve size enerji vererek aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olmaya yetecek kadar düşük kalorili gıdaları ifade etmek için kullanılır.

Örneğin, su kesinlikle negatif kalorilidir. İçinde kalori bulunmaz ve vücudunuzun suyu işlemesi için enerji kullanması gerekir.

negatif kalorili meyveler

“Negatif kalori” yalnızca birkaç gıda bulunur. Size aşağıda bu gıdaların bir listesini vereceğiz; ancak gerçek şu ki bu gıdalar verdiklerinden daha fazla kalori kullanmazlar ve neredeyse her seferinde kullandıkları kalori çok az miktarda kalır.

Vücudunuzun yalnızca hayatta kalarak ve nefes alarak dahi enerji kullandığını unutmamalısınız. Tam da bu sebeple, bu gıdaların büyük çoğunluğu hiçbir şey yapmadığınız zaman dahi size yardımcı olmakta son derece etkilidir.

Negatif Kalorili Gıdalar Yerken Hangi Tedbirleri Almalısınız?

Diğer diyet çeşitlerinde olduğu gibi, kilo verme hedefinize ulaşmak için yalnızca negatif kalorili gıda tüketme isteğine kapılacaksınız.

Ancak bunu kesinlikle yapmamalısınız; çünkü yeterli enerji ve besin kaynağı almamak kötü beslenmeye yol açacaktır. Vücudunuzun düzgün çalışması için gereken diğer gıdaları da içine alan dengeli bir beslenme uygulamayı denemelisiniz.

Toksinlerden Arınma

karın yağları

Kilo vermek için negatif kalorili gıdalardan faydalanmanın en sağlıklı yollarından biri de vücudunuzu toksinlerden arındırmaktır.

Toksinlerden arındırma vücudunuzun kendini yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu hissettiğiniz zaman iki veya üç günde bir yapılabilir. Ancak faydalarından yararlanmak için bu gıdaları beslenmenize düzenli olarak dahil etmeniz gerekmektedir.

Yapmamanız Gerekenler Neler ?

Kilo vermek için yaptığınız diyeti negatif kalorili gıdalarla desteklemek için, çok sıkı bir rutini takip etmek zorunda değilsiniz. Aşağıdaki ipuçlarını hatırlamanız yeterli olacaktır:

  • Bu gıdalardan aşırı miktarda tüketmekten kaçının; çünkü içinde bulunan maddeler büyük miktarlarda tüketildiğinde sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye yol açabilirler.
  • Tüm günü yemek yiyerek geçirmeyin. Gün içinde 5 ya da 6 öğün planlayın veya 2 ya da 3 günlük toksinlerden arınma programınıza bu gıdalardan daha fazla dahil edin.
  • Çiğ gıdalar tüketin; böylece bu gıdalardan aldığınız fayda maksimum seviyede olur.
  • Toksinden arınma programınız sona erdiğinde sağlıklı ve dengeli beslenmeye devam etmek çok önemlidir.

Önerilen Negatif Kalorili Gıdalar

  • Sebzeler: kuşkonmaz, taze fasulye, alg, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnıbahar, kereviz, turp, salatalık, bezelye, Çin lahanası, pırasa, marul, ıspanak, domates, hindiba.
  • Meyveler: elma, yaban mersini, kızılcık, greyfurt, limon, ahududu, misket limonu.
  • Baharatlar ve otlar: tarçın, karanfil, sarımsak, zencefil, maydanoz, soğan, kırmızı biber, kişniş, keten tohumu.

Negatif Kalorili Gıdaların Diğer Faydaları

  • Metabolizmayı aktif hale getirirler.
  • Kan şekeri seviyesini kontrol ederler.
  • Enerji düzeyini arttırırlar.
  • Sindirime yardımcı olur ve kolon temizliğine katkı sağlarlar.
  • Karaciğerin arınmasına yardımcı olurlar.
  • Ödemle savaşır ve şişkinliği azaltırlar.
  • Saç, cilt ve hatta tırnak sağlığına fayda sağlarlar.
  • Konsantrasyonu arttırırlar.
  • Bazı gıdalar stres, anksiyete ve depresyonu önleme ve azaltmak amacıyla önerilir.

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.