Selülit İle Savaşmak İçin En İyi 8 Yağ

Bu esansiyel yağlar cildinize derinlemesine nüfuz ederek problemle içerden savaşıp selüliti kökünden tedavi etmeye yardımcı olurlar.
Selülit İle Savaşmak İçin En İyi 8 Yağ

Son Güncelleme: 12 Kasım, 2018

Selülit ile savaşmak için kremleri ve geleneksel tedavileri seçebilirsiniz. Benzer şekilde, selülitin yok edilmesini ve azalmasını destekleyen doğal yağlar da vardır.

Estetik düzeyde selülit, kadınların en sık karşılaştığı sorunlardan biridir. Bununla birlikte, erkekler de bundan muzdariptirler. Selülit sebepleri çeşitlidir; hormonlar, genetik, diyet ve hayat tarzınız gibi faktörlerle ilgisi vardır.

Esansiyel yağlar selüliti kökten tedavi ederler. Bunun nedeni, vücudumuzun yağ hücrelerinde biriken toksinlerden kurtulmasına yardım etmesidir. Ayrıca, kan dolaşımınızı ve cilt hücrelerinizdeki oksijen miktarını artırırlar.

  • Hangi yağı seçerseniz seçin, her gün masaj yaparak uygulamalısınız.
  • Masaj hareketi dairesel olmalıdır ve parmak uçlarınızla yapılmalıdır.
  • Elleriniz temiz olmalıdır.

1. Rezene tohumu

Vücudumuza detoks yapmayı sağlayan bir yağdır. Cildinizde biriken toksinlerden kurtulmanızı sağlar. Rezene, hem östrojen seviyenizi hem de cildinizin altındaki kolajen üretimini arttırır. Bu, yağın ağırlığını taşımasına izin verir. Aynı zamanda selülit ile savaşmak için oldukça etkilidir.

2. Sitrik yağlar

limon yağı

Bu yağlarda kolajen üretimini teşvik eden C vitamini mevcuttur. C vitamini cildinizin altındaki bağ dokusunun dağılımını güçlendirir ve böylece yağ hücrelerinin ağırlığının artmasını önler. Portakal, misket limonu, mandalina ve limondan elde edilen sitrik yağlar daha iyi bir kan akışına katkıda bulunur.

3. Selvi yağı

Bu yağ, selvi dallarından ve yapraklarından çıkarılır. Hem cildinize iyi bakmak hem de selülit ile savaşmak için en faydalı yağlardan biridir.

  • Antiseptik, astrenjan ve diüretik özelliklere sahiptir. Bu nedenle, lenfatik drenajı ve kan dolaşımını artırır.
  • Benzer şekilde, cilt temizliği ve toksinlerin giderilmesine yardımcı olur.

Ayrıca, genellikle aromaterapide kullanılır. Bunun nedeni, ferahlatıcı kokusunun rahatlatıcı bir his bırakmasıdır.

4. Itır yağı

selülit ile savaşmak

Bu yağ, genelde selülit tedavisi kremlerinde kullanılıyor.

  • Özellikleri sayesinde lenf sisteminizi uyarır ve vücut dokularında kalan sıvılardan kurtulmayı kolaylaştırır.
  • Cilt hormon ve yağ seviyelerini düzenlenmesini sağlar.
  • Ayrıca, cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olur.

5. Tarçın yağı

Tarçın yağı da bağ dokusunu güçlendirip cildinizin sıkılaşmasını sağlar. Aynı zamanda cildinizdeki kirleri de temizler. Bu yağ, magnezyum ve potasyum içeriği sayesinde selülit dokularınız için çok etkili bir uyarıcıdır.

Eğer tarçın yağınız yoksa veya bulamıyorsanız, normalde kullandığınız yağa bir çay kaşığı tarçın tozu ilave edip anti-selülit masajınız sırasında kullanabilirsiniz.

6. Huş yağı

yağ ve damlalık

Huş yağı astrenjandır ve temizleme yeteneği vardır. Cildinizi yeniden canlandırmaya yardımcı olur. Bu yağ, toksinlerden ve tutulan sıvılardan kurtulmada oldukça etkilidir. Bunlar cildinizde enflamasyona neden olan ve selülit görünümünü artıran şeylerdir.

7. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi, hemen hemen tüm güzellik rutinlerinde en çok kullanılan doğal ürünlerden biridir. Temel besin maddeleri sayesinde cildi nemlendirmek için idealdir. Bu maddeler, cildinize derinden nüfuz eder ve selülite karşı savaşmanıza yardımcı olur.

Ayrıca doğal bir sıkılaştırıcı bileşik gibi davranırlar. Bunun nedeni cildinizdeki elastin ve kolajeni uyarabilme yeteneğidir.

8. Misk gülü yağı

yağ uygulayan kadın

Misk gül yağı, sağlık sorunları için çok kullanılmaktadır. Ayrıca güzellik ürünlerinde de kullanılır. Ana kullanımlarından biri selülit tedavisidir.

  • Vücudunuzun dokularını yenilemesine yardımcı olur. Ayrıca etkili bir iyileştiricidir.
  • Misk gülü yağı zarar görmüş hücreleri yeniler. Çatlaklarla mücadelede büyük bir yardımcıdır.

Bunların hepsi yüksek orandaki yağ asidi, C vitamini ve retinoik asit içeriğiniden kaynaklanmaktadır.

Ana görsel: ©wikiHow.com

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.