Vegan Kabaklı Omlet

Bu yumurtasız yapılan vegan kabaklı omlet düşük kalorili diyetlerde olan kişiler ve veganlar için mükemmeldir. Pek çok leziz gıdayı birleştiren çok yönlü bir tariftir.
Vegan Kabaklı Omlet

Son Güncelleme: 01 Temmuz, 2020

Bu vegan kabaklı omlet, geleneksel patates ve yumurtalı omlet için mükemmel bir alternatiftir. Katı vejetaryen diyetler için mükemmeldir, çünkü içinde yumurta yoktur. Ayrıca, kilolarına dikkat eden kişiler için de çok iyidir, çünkü kabağın kalori miktarı çok düşüktür.

Kabağın Besin Değeri ve Faydaları

Kabak.
Kabak, çok sayıda faydalı besin ve antioksidan içeren bir sebzedir.

İçindeki karbonhidrat miktarının düşük olması sayesinde kabak çok fazla su ve az miktarda şeker içerir.  Besin değerine bakıldığında, sahip olduğu büyük temel mineral miktarına dikkat çekmek gerekir: potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve kalsiyum.

Ayrıca, C, B9 ve K vitaminleri gibi antioksidanlar ile de doludur. Bileşenleri sayesinde, kabak yemek vücudunuza aşağıda listeleyeceğimiz birçok faydayı sağlar.

1. Kardiyovasküler Sağlığınızı İyileştirir

Kabakta kolesterol yoktur, bundan dolayı, eğer hiperkolesterolemi hastasıysanız kabak yemelisiniz. Günlük beslenme düzeninize kabağı eklerseniz LDL seviyelerinizi (kötü kolesterol) yükseltmeden birçok besin alabilirsiniz.

2. Sindiriminize Yardımcı Olur

Sindirim.
Lif içeriği, kabızlık ile savaşmak için bir müttefiktir.

Kabak hatırı sayılır miktarda müsilaj içerir, bu da bağırsak sağlığınız için çok iyi olan bir tür çözünebilir liftir, çünkü kabızlık, asidite ve reflüyü iyileştirmeye yardım eder.

Ayrıca, bağırsak floranızdaki faydalı bakterilerin gelişmesine de yardımcı olur ve prebiyotik etkileri sayesinde besinlerin emilimini kolaylaştırır. Kabak yemek, mide ülserlerinin ve irritabl bağırsak sendromunun (IBS) önlenmesi ile de ilişkidir.

3. Arteriyel Hipertansiyonu Önler

Kabak potasyum içerir, bu da arteriyal hipertansiyon ile ilişkilendirilen bir mineraldir, çünkü sodyumun idrarla atılımını engeller ve potasyum eksikliği kan basıncında artışlar ile ilişkilidir.

Ayrıca, kabaklı yemekler yemek aşırı sıvıların atılması ile de ilişkilidir, bu da oligüriden (anormal derecede az idrar üretimi) ya da böbrek taşlarından muzdarip olan kişiler için çok yararlı bir özelliğidir.

Vegan Kabaklı Omlet Tarifi

Bir tabak kabaklı omlet.
Bu tarif %100 vegandır, dolayısıyla beslenme düzeninize sebzeleri ve sağlıklı gıdaları kolayca ekleyebilirsiniz.

Görebileceğiniz üzere bu vegan kabaklı omlet tarifini yapmak nispeten kolaydır, ve sonuçları leziz olur. Ayrıca, bu omlete salata, sebze ratatouille, kremalı havuç ve chia, gazpacho ya da başka bir vejetaryen tarif ile de eşlik edebilirsiniz.

Vegan Kabaklı Omlet İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 büyük soğan
  • Saf sızma zeytinyağı
  • 100 gram nohut unu
  • 1 büyük çorba kaşığı mısır nişastası
  • 200 ml bitkisel süt, tercihen soya sütü
  • 200 ml su
  • Tuz, karabiber ve sarımsak tozu

Vegan Kabaklı Omlet Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanı jülyen kesin, ve kabağı da soyup dilimleyin.
  2. Bu sebzeleri pişirmek için bir tava, ya da mikrodalga fırın kullanabilirsiniz. Eğer bir tava kullanırsanız dört yemek kaşığı kadar yaş koyup soğan ve kabak yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Eğer daha az yağ kullanmak istiyorsanız mikrodalga fırınınızı kullanabilirsiniz: sebzeleri mikrodalga fırına koyulabilen bir kapağı olan bir kaseye koyun ve iyice pişene kadar iki dakikalık periyotlar halinde pişirin.
  3. Sonrasında, yumurta yerine geçen karışımı yapmak için nohut ununu, mısır nişastasını, suyu ve bitkisel sütü bir kaseye alın. Bir el mikseri yardımıyla iyice karıştırın ve damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. İstediğiniz başka herhangi bir baharatı da ekleyebilirsiniz.
  4. Sonrasında, pişmiş kabak ve soğanınızı da kaseye ekleyin. Bunları yavaş yavaş eklemek ve yoğun bir karışıma ulaştığınızı düşündüğünüzde durmanız önemlidir. Miktar, sebzelerdeki suya ve pişerken ne kadar büzüştüklerine bağlı olarak değişebilir.
  5. Karışım zamanla yoğunlaşacaktır, bundan dolayı kabak ve soğanı eklemenizden hemen önce hazırlamanız önemlidir.
  6. Bundan sonra, bir tavaya yağ koyun ve yağ ısındığında kasedeki şeyleri ekleyin.
  7. Omleti çevirmek için tavanın üstünü kapatmak adına bir tabak ya da bir kapak kullanabilirsiniz. Kenarları pişmeye ve ortasında küçük kabarcıklar ortaya çıkmaya başladığınızda çevirmeniz gerektiğini anlayacaksınız.
  8. Sonrasında, diğer tarafı da altın rengi olana kadar omleti pişirip sonra ateşten alın.
  9. Artık vegan kabaklı omletiniz hazır!

Bu tarifi tüm aileniz için yapın ve kabağın bu yazıda bahsettiğimiz tüm faydalı özelliklerinden yararlanın. Bu, küçük çocuklarınızın beslenme düzenine bu sebzeleri eklemenin de harika bir yoludur!


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.