Vücudu Fazla Tuzdan Arındırmak için Yöntemler

Bol su içmeye ilaveten maydanoz tüketiminin, böbreklerinize detoks etkisi yapabileceğinden haberdar mıydınız? Kanı fazla tuzdan arındırmakla sorumlu organınız, böbreklerinizdir.
Vücudu Fazla Tuzdan Arındırmak için Yöntemler

Son Güncelleme: 17 Ekim, 2018

Her yemeğe verdiği özel aroma dolayısı ile tuz, dünyada en çok kullanılan baharattır. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar, tuzun aynı zamanda insan sağlığı açısından risk içerdiğini göstermektedir. Peki vücudu fazla tuzdan arındırmak için neler yapabiliriz? Okumaya devam edin.

Vücudunuzun, bazı fonksiyonlarını yerine getirebilmek için tuza veya sodyuma ihtiyaç duyduğu doğrudur. Ancak bu, tuz tüketiminde aşırıya kaçmanız anlamına gelmemektedir.

Hatta uzmanlara göre; tuzu günlük beslenme diyetinizden tamamen çıkarmalı ve vücudunuzun ihtiyacı olan sodyumu diğer besinler aracılığı ile almalısınız.

Aşırı oranda tuz tüketmek, uzun vadede kalp hastalığı, inme ve bunun gibi ciddi daha birçok hastalığa sebep olur. Tuz ayrıca, vücutta su tutulması ve şişkinlik oluşumuna sebep olmaktadır. Neyse ki, aşırı tuz tüketimi gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtulmak ve vücudu fazla tuzdan arındırmak mümkündür.

Vücudu Fazla Tuzdan Arındırmak için Yöntemler

vücudu fazla tuzdan arındırmak

Daha fazla su için

Uzmanlar günde 6-8 bardak su içilmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu sayede vücutta birikmiş olan fazla sıvının ve fazla sodyumun atılması idrar yolu ile sağlanmaktadır. Bu basit alışkanlık, vücudunuza detoks etkisi yaparve şişkinliği azaltır.

Tuzu beslenme diyetinizden çıkarın

Birçok insan için tuz, yemeklerin vazgeçilmez bir ögesi olsa da, artık yemeklerinize ekleyecek başka bir alternatif bulmak için arayışa başlamalısınız. Özellikle evde yapılan yemeklerde az miktarda tuzu hala kullanabilirsiniz.

Ancak şarküteri ürünlerinde, konserve yemek ve çorbalarda, dondurulmuş gıdalarda ve daha birçok üründe yüksek miktarlarda tuz bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bu yüzden, bu tarz ürünler yerine beslenme diyetinize daha fazla miktarda taze meyve ve sebze eklemelisiniz. Bu besinler, sindirimden sonra vücudu fazla tuzdan arındırmak için yardımcı olurlar.

Tuz yerine başka baharatlar kullanmayı deneyin

Eğer kullandığınız baharatları; sarımsak, taze karabiber, köri, maydanoz, kekik, biberiye gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirebiliyorsanız, tuzu beslenme alışkanlıklarınızdan çıkarmanız daha kolay olacaktır.

Fiziksel aktiviteler yapın

Her gün terlemeyi sağlayacak fiziksel egzersizler yapmalısınız. Yürüdüğünüzde, dans ettiğinizde, koştuğunuzda, pedal çevirdiğinizde veya saunaya girdiğinizde bile, vücudunuz yabancı maddeleri ve fazla tuzu terleme yolu ile atacaktır. Egzersiz yaparken her zaman yanınıza bir şişe su almayı unutmayın.

Vücudu Fazla Tuzdan Arındırmak İçin Maydanoz

maydonoz suyu

Maydanoz; böbreklerinizi temizlemesi ve vücuttaki toksinlerin idrar yolu atılmasına yardımcı olması ile bilinen bir bitkidir. Ayrıca muhtemelen biliyorsunuz ki; böbrek, vücudun detoks yapmasında büyük rol oynayan organdır. Çünkü bu organlar, kandaki fazla tuzu ve vücudunuzda bulunan diğer zehirli maddeleri filtreler

Maydanozu Nasıl Kullanabilirsiniz?

Böbrekleri temizleyici özelliğinden faydalanmak için maydanozu çay gibi demleyerek tüketebilirsiniz. Bunun için:

  • Bol miktarda maydanoz yaprağını bir litre kaynar suya ilave edin ve on dakika kadar bekletin.
  • Sonrasında bu çayı aç karnına için.
  • Eğer tamamını bitirmezseniz, kalan çayı gün içinde içmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.

Maydanoz Çayıyla İlgili Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

  • Bu çaydan maksimum faydayı sağlayabilmek için, yukarıda belirtilen şekilde tüketmeye dikkat edin ve bu çayı sık sık içmeniz gerektiğini unutmayın.
  • Maydanoz çayı, vücuda detoks etkisi yapmasının yanısıra, vücudu fazla tuzdan arındırır, sıvı tutulmasının engellenmesine yardımcı olur, yüksek kan basıncının oluşmasını engeller ve kilo verdirici özelliktedir.
  • Bu faydaları sağlamak için bu çayı içmenin yanısıra,sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanız gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.