Aloe Vera Bitkisi: Canlandırıcı ve İyileştirici Şifalı Bitki

Aloe Vera Bitkisi: Canlandırıcı ve İyileştirici Şifalı Bitki

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2022

Mucize bitki olarak da bilinen aloe vera bitkisi, cildi yenilemeye, canlandırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olan özellikleri için uzun süredir kullanılan bir bitkidir. Ayrıca genel sağlığınız için de yararlıdır.

Aloe Vera: Canlandırıcı ve İyileştirici Şifalı Bitki

Aloe vera bitkisinin yaklaşık 250 çeşidi bulunmaktadır. Aloe Barbadensis bunların arasında en çok şifalı özelliğe sahip olanıdır.

Aloe vera bitkisi Antik Mısır’da cilt bakımı için kullanılırdı ve tarih hala o dönemki kadınların, özellikle Kleopatra’nın, güzelliğinden bahsediyor.

Aloenin yardımcı olabileceği diğer durumlar arasında mide yanması, gastrik ülser, kabızlık, dermatit, kepek, enflamasyon, kırışıklıklar ve kuru cilt de bulunmaktadır. Aloenin kanser, diyabet, kolesterol ve bağışıklık sistemi hastalıkları gibi hastalıklara olan faydalarını kanıtlamak için çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Cilde olan yararları

cilt yaraları

Cilde olan faydalarının yanı sıra aloenin antiseptik, bakterileri yok edici, iltihap söktürücü, mantar önleyici özellikleri de bulunmaktadır. İltihabın azaltılmasına yardımcı olur ve yaraların üzerine koruyucu bir tabaka oluşturarak içeri mikrop girmesini önler.

Akne ve güneş yanığı tedavisinde çok işe yarar. Aloe vera bitkisi, iyileşme sürecini hızlandırıp hasarlı deride enfeksiyon oluşmasını önler.

Ancak aloe kullanımınızı küçük yaralarla sınırlı tutup derin ve ciddi yaralarda kullanmamanız gerektiğini unutmayın; aksi takdirde aloe kan akışını hızlandırdığı için yarayı kötüleştirebilir.

Dahili kullanım

Bu bitkinin dahili kullanımı da yaygındır. Bir uzmandan karışımları nasıl hazırlayacağınızı öğrenip evde aloe vera suyu hazırlayabilir veya güvenilir bir bayiden sertifikalı aloe vera suyu, karışımı ya da tozu alabilirsiniz. Distribütörler aldığınız ürünü, sizin sağlık durumunuza göre nasıl hazırlayacağınız ve ne kadar kullanacağınız konusunda sizi bilgilendirebilirler.

Aloe’nin kontraendikasyonları nelerdir?

aloe vera jeli

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde aloe vera tüketmekten sakının. Bitkinin içindeki maddeler, düşük veya erken doğum ile ilişkilendirilen rahim kasılmalarına neden olabilirler. Ayrıca 12 yaşının altındaki çocuklar da bu bitkiyi kullanmamalıdır.

Genelde harici cilt kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur. Ama bu bitkiye karşı olabilecek herhangi bir alerji ihtimalini ortadan kaldırmak için ufak bir test yapabilirsiniz.

Bir parça aloe vera jelini kolunuzun iç tarafına sürüp yaklaşık 20 – 30 dakika bekleyin. Bu sürenin sonunda eğer herhangi bir reaksiyon yoksa, aloe vera bitkisini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu bitki, idrar söktürücü, laksatif, kortikosteroid, pıhtılaşma önleyici veya kan şekeri seviyelerini düşürücü diğer ilaç veya şifalı bitkilerle birlikte kullanılmamalıdır. Aloe, kullanmakta olduğunuz bu tarz ilaçların veya şifalı bitkilerin etkilerini arttırıp zarar verici hale gelmelerine neden olabilir.

Dikkat edin

Emin olmak için, eğer herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, aloe vera tüketmeye başlamadan önce bunu doktorunuza danışın. Size, sağlığınız için en iyi olacak öneriyi yapacaklardır.

Zaten bildiğimiz üzere, tüm şifalı bitkiler veya doğal tedaviler bilinçli bir şekilde ve dikkatli kullanılmalıdır. Unutmayın, bir şeyin doğada bulunuyor olması, onu istediğiniz kadar çok kullanabileceğiniz ve bu şekilde size yararlı olacağı anlamına gelmiyor. Her şeyin bir ölçüsü vardır.

Tüm doğal tedavilerin tutarlılığa ve sabra ihtiyacı vardır. Ayrıca, dahili mi harici mi kullanacağınız ve tedavinizin ne kadar süreceği konusunda sizi, kendi durumunuza göre doğru şekilde yönlendirebilmesi için bir natüropata danışmanızı öneriyoruz.

Farklı rahatsızlıkları tedavi etmek için her gün piyasaya çıkan pek çok yeni ilaç bulunmaktadır ancak bunların bazıları bizim gözardı ettiğimiz rahatsızlıklara ve yan etkilere sebep olabilir. Bu nedenle, doğal çözümlere yönelmek daha iyi bir seçimdir.

Eğitimli uzmanların yönlendirmesi ile doğada yetişen tedavileri rahatlıkla kullanabiliriz.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.