Diyet Yapmak: Başlarken Aklınızda Tutmanız Gerekenler

Diyete başlamak konusunda ipuçları mı arıyorsunuz? Her şeyden önce, diyetinizi bir ceza şekli olarak değil; daha ziyade daha sağlıklı, daha mutlu bir siz için adım olarak düşünün. Bu yazı sayesinde daha fazla bilgi edinin!
Diyet Yapmak: Başlarken Aklınızda Tutmanız Gerekenler
Elisa Morales Lupayante

tarafından incelendi ve onaylandı. beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 04 Ocak, 2023

Gerçekten de etkili olacak bir diyet yapmak istiyor musunuz? Bu ipuçlarını kaçırmayın! Bunlar sayesinde sağlıklı beslenme planınızı tamamlayabilirsiniz ve onlar da geçmişteki girişimlerinizden daha pratik bir çözüm haline gelebilirler.

Diyete Nasıl Başlanır?

1. Diyet yapmak için kendinizi ikna edin

Diyet yapmanız gerektiğine gerçekten inanmıyor olabilirsiniz; ancak biraz kilo vermek ya da en azından kendiniz hakkında daha iyi hissetmek istersiniz.

Unutmayın ki, diyet yapmak istemezseniz, zorla bir diyete uyamazsınız. Başarıya giden yollardan biri budur. Unutmayın ki, neden diyet yapmak istediğinizin sebeplerini tanımlamanız gerekir ve bunu yapmanın en iyi yolu artı ve eksilerden bir liste yapmaktır.

2. Öncesi ve sonrasına odaklanın

diyet öncesi ve sonrası

fotoğraf çekmek iyi bir fikirdir.

3. Hedeflerinizi açıkça tanımlayın

Diyetiniz ile ulaşmak istediğiniz şeyi açıkça belirtmek çok önemlidir. Örneğin daha kuvvetli kaslarınız olmasını istiyorsanız protein açısından yüksek bir diyete ihtiyacınız var demektir.

Elbette, unutmamalısınız ki; cesaretinizi kırmamanın en iyi yolu hedefleriniz söz konusu olduğu zaman gerçekçi olmanız ve onları sağlıklı bir şekilde takip etmenizdir.

4. Her zaman aynı şeyleri yemeyin

ananas kavun karpuz soğan
  • Hep aynı şeyleri yerseniz sıkılmaya başlarsınız. Sonuç olarak, diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek sıkıcı olmak zorunda değildir! 
  • Diyet yaptığınız süreç, diğer ürünlerin yanı sıra, her çeşit meyve ve sebzeyi denemenizi sağlayacak yeni tariflerden yararlanmak için mükemmel bir zaman olabilir.
  • Hayal gücünüzü açığa çıkarın ve sağlıklı, düşük kalorili yemek tarifleri için arayışa başlayın!

5. Kendinize izin verdiğiniz kaçamakların farkında olun

Diyet yaparken kendinizi kaybetmeye izin verdiğiniz zamanlar konusunda dikkatli olmanız gerekir; aksi takdirde tüm çabalarınızın etkilerini mahvedersiniz.

Kendinize kontrollü olarak ya da haftada bir kez tatlı yemek için izin verin. Sağlıksız gıdaları hangi miktarda ve ne kadar sık yediğiniz konusunda temkinli davranın.

6. Yemeğinizi yavaş çiğneyin

  • yavaş çiğnemek kilo vermenize yardım eder

    Yemeğinizi yavaş yemek, bir sonraki yemek zamanına kadar sizi tok ve memnun tutmaya yardımcı olacaktır.
  • Beyninize, midenizin dolu olduğu sinyalini iletmek için yaklaşık 20 dakika gerekir.Daha hızlı yerseniz, daha az zamanda daha çok yemek yemiş olursunuz.Bu da aşırı yemek yeme süresine eşittir.
  • Her yemeği tüketme sürenize ek olarak 10 dakika eklemeyi deneyin.
  • Başka hiçbir şey yapmadan yemeniz oldukça önemlidir; böylece yemeğinize konsantre olursunuz ve başka ekstra herhangi bir şeyi tüketme arzusunu önleyebilirsiniz.

7. Aç olduğunuz zaman alışverişe çıkmayın

Yapabileceğiniz en kötü şey, aç olduğunuz zaman market alışverişine gitmektir. Genellikle size iyi görünen ilk şeyi alma tuzağına düşersiniz; ki bu çoğu zaman sağlıksız bir seçenektir.

Bir alışveriş listesi hazırlamaya çalışın ve gitmeden önce daima yemek yiyin. Bu yöntem daha rahat hissetmenize ve diyetinizi aldatmak adına daha az baştan çıkarılmanıza neden olacaktır.

8. Unutmayın ki mucize diyet diye bir şey yoktur

daha ince bir bel

daha fazla kilo almanız ya da sağlığınıza zarar vermeniz mümkündür.

9. Kahvaltıya dikkat edin

Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür, bunu unutmayın. Kahvaltı, bütün gün boyunca ihtiyacınız olan kalorilerin en az % 20’sini içermelidir.

Unutmayın ki kahvaltı, günün geri kalanı için size enerji sağlar ve asla atlanmamalıdır. Kahvaltı için bazı önerilen gıdalar şunları içerir:

  • Süt ve süt ürünleri (Yoğurt, peynir, tereyağı)
  • Meyve
  • Jambon
  • Hububat ve tahıllar
  • Meyve suyu
  • Kahve, çay ya da sıcak çikolata

10. Bol bol su içmeyi unutmayın

bol bol su için

1.5-2 litredir.

Unutmayın ki çay, bitkilerde bulunan flavonoidler sayesinde mükemmel bir antioksidandır. Bu, stresi azaltmanız ve konsantrasyonunuzu geliştirmeniz konusunda size gerçekten yardımcı olabileceği anlamına gelir.

İlginizi çekebilir ...
Diyet Yaparken Uygulayabileceğiniz 7 Güçlü Değişiklik
Sağlığa bir adım
sayfasında okuyun Sağlığa bir adım
Diyet Yaparken Uygulayabileceğiniz 7 Güçlü Değişiklik

İster kendi sağlığınız için isterse özgüveniniz için olsun, diyet yaparken uygulayabileceğiniz 7 güçlü değişiklik size çok faydalı olabilir.




Bu yayının içeriği yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Hiçbir zaman bir uzmanın teşhislerini, tedavilerini veya tavsiyelerini kolaylaştırmaya veya onların yerini almaya hizmet edemezler. Herhangi bir şüpheniz varsa güvendiğiniz uzmanınıza danışın ve herhangi bir işleme başlamadan önce onayını alın.