Tırnak Mantarından Kurtulmak için Bu Yöntemi Deneyin
Mantar ile mücadele söz konusu olduğunda, tespit edildikten sonra harekete geçmeniz oldukça önemlidir. Bu yazımızda, etil alkol ve doğal ürünler ile hazırlanan, tırnak mantarından kurtulmak için size yardımcı olacak bir tarifi paylaşmak istiyoruz.
Onikomikoz olarak da bilinen tırnak mantarı nemli ve sıcak ortamlarda hızla yayılabilen dermatofitler, maya ya da küften kaynaklanır. Başlangıçta herhangi bir belirti göstermez; ancak yavaş yavaş tırnağın sarımsı bir renge bürünerek kalınlaştığını ve tırnağı çevreleyen cildin iltihaplanmaya başladığını fark edebilirsiniz.
Tırnağı tamamen kaybetmemek için mantarı ortadan kaldırmak önemlidir. Gelin tırnak mantarından kurtulmak için ne yapabileceğimize bir göz atalım. Bu doğal yöntemi mutlaka deneyin!
Tırnak mantarından kurtulmak için bir tavsiye
Bu ilaç, antiseptik ve mantar karşıtı özelliklere sahip, harici kullanıldığında enfeksiyona sebep olan mikroorganizmaları yok etmeye yardımcı olan bir üründür. Genel olarak, bazı geleneksel mantar karşıtı tedavilere benzer şekilde etki eder. Ancak, daha ucuzdur ve sert kimyasal maddeler içermez.
Tırnak mantarından kurtulmak: Alkolün yararları
Bu doğal tedavinin etkisini arttırmak için genellikle ilk yardım çantasında bulunan %90 etil alkol kullanacağız. Alkol, yaralara uygulandığında enfeksiyon oluşumunu önleyen dezenfektan ve antibakteriyel özellikleri ile ön plana çıkar.
Bakteri sporlarına saldırmamasına rağmen, çok çeşitli bakteri ve mantarlara karşı oldukça etkilidir. Ayrıca, tırnak mantarından kurtulmak için uygulanan tedaviye tamamlayıcı olarak kullanılır. Ancak etkisini artırmak için diğer maddelerle birlikte kullanmanız gerekir.
Hidrojen peroksidin yararları
Hidrojen peroksit, yüzeysel yaraların dezenfeksiyonu için kullanılan doğal bir üründür. Bakteri ve mantar karşıtı özellikleri tırnak ve ayaktaki mantarla mücadelede etkilidir.
Bu nedenle genellikle tırnak tedavisinde kullanılır. Hidrojen peroksit aynı zamanda mantarın sebep olduğu sarımsı renklenmeyi azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, tırnağın zayıflamasını ve kopmasını engeller.
Bu yazıya da göz atın: Mantar Ağrı Yapar Mı? Tırnak Mantarıyla Nasıl Savaşılır
Beyaz sirkenin yararları
Yararlanacağımız bir diğer doğal ürün beyaz sirkedir. Gastronomi, tıbbi ve evsel kullanımları ile tanınan bu dezenfekte ürün, onikomikoza karşı iyi gelir. Beyaz sirke organik asitler içerir. Bu asitler, mikroorganizmaların üremesi için gereken ortamı değiştirerek enfeksiyonu durdurur.
Antiseptik ve mantar önleyici özellikleri mantarla mücadele etmeye ve tırnağın bozulmasını önlemeye yardımcı olur. Tüm bunlar sayesinde beyaz sirke, mantar enfeksiyonun neden olduğu kaşıntı, sertlik ve diğer hoş olmayan belirtileri ortadan kaldırmak için mükemmeldir.
Tırnak mantarından kurtulmak için uygulanan bu tedavi nasıl hazırlanır?
Tırnak hasarına neden olan tırnak mantarlarından kurtulmak için yukarıdaki tüm bileşenler tek bir şekilde ile birleştirilir. Hazırlaması çok kolaydır. Sorun çözülene kadar düzenli olarak kullanabilirsiniz.
Bu makale de ilginizi çekebilir: Ayak Mantarı Sebepleri, Semptomları ve Evde Tedavisi
Malzemeler
- 5 yemek kaşığı %90 etil alkol
- 5 yemek kaşığı hidrojen peroksit
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 cam kavanoz
- Pamuk
Hazırlanışı
- Öncelikle etil alkolü bir cam kaba dökün ve daha sonra kabartma tozu ve beyaz sirke ile karıştırın.
- Her şeyin iyice karışmasını sağlamak için kavanozun kapağını kapatın ve sallayın.
- İyi durumda kalması için serin ve kuru bir yerde saklayın.
Nasıl uygulanır?
- Öncelikle, enfekte olmuş tırnağı iyice durulayın. Kurutun ve bir pamuk yardımı ile üzerine hazırladığınız karışımdan sürün.
- Tırnak çok kalın ve sarıysa, karışımı uygulamadan önce tırnağı törpülemelisiniz.
- Her gün, günde iki kez uygulayın.
- Etkisini göstermesi için en az 2 ay kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.
- Enfeksiyon hala devam ederse, tedaviyi 8 ila 12 ay uzatın.
- Herhangi bir enfeksiyon belirtisi görürseniz, bu yöntemle mantardan kurtulabilir, orta ve uzun vadede komplikasyonları önleyebilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Singal, A., & Khanna, D. (2011). Onychomycosis: Diagnosis and management. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.86475
- Elewski, B. E., Rich, P., Tosti, A., Pariser, D. M. D., Scher, R., Daniel, R. R. C., & Gupta, A. (2013). Onchomycosis: An Overview. Journal of Drugs in Dermatology : JDD.
- Piraccini, B., & Alessandrini, A. (2015). Onychomycosis: A Review. Journal of Fungi. https://doi.org/10.3390/jof1010030
- Carrillo-Munoz, A. J., Peman, J., & Gobernado, M. (1999). Nuevos antifungicos. Presente y futuro. Revista Espanola de Quimioterapia.