Gül Hastalığı için 9 Doğal Tedavi Yöntemi

Gül hastalığının belirtilerini azaltmak için bölgesel uygulamalar yapabilir ve bu hastalığa sebep olan belli başlı yiyecekleri tüketmeyi azaltabilirsiniz.
Gül Hastalığı için 9 Doğal Tedavi Yöntemi
Karla Henríquez

tarafından incelendi ve onaylandı. Doktor Karla Henríquez.

Tarafından yazılmıştır Okairy Zuñiga

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Gül hastalığı, yanaklarda kırmızı lekelerin oluşmasına sebep olur. Bu lekeler yanakların yanı sıra alın, çene, kulaklar, göz çevresi, boyun ve hatta göğüs bölgesinde de görülebilir.

Bazı nadir vakalarda da sivilceye ve iltihaplanmaya yol açabilir. Bir çok insan için bu büyük bir problem değildir. Gül hastalığının belli bir sebebi yoktur. Ama beyaz ciltli kadınlarda, şu durumlarda daha sık görülür:

  • Fazla egzersiz yapmak
  • Utanmak
  • Ortam değişikliği
  • Güneşe ve güneş yanıklarına maruz kalmak
  • Aşırı stresli durumların içinde kalmak

Eğer gül hastalığınız olduğunu düşünüyorsanız, hastalığın belirtilerini azaltmak için aşağıdaki yöntemleri kullanmayı deneyebilirsiniz:

1. Hindistan Cevizi Yağı

Hücrelerimizin sağlığını korumak için, beslenme düzenimizde yağlara da ihtiyaç duyarız. Ama bütün yağlar sağlıklı değildir. Şüphesiz ki Hindistan cevizi yağı, vücudunuz için işlenmiş yağlara nazaran çok daha iyidir.

Eğer gül hastalığınız varsa, fazla hayvansal yağ tükettiğiniz zaman yüzünüz şişiyor olabilir. Bu yüzden bu tür yağları Hindistan cevizi yağı ile değiştirirseniz, şişmeyi azaltabilirsiniz.

2. Somon

somon kuşkonmaz

Somon ve diğer yağlı balıklar hem çok lezzetlidir, hem de gül hastalığının belirtilerini azaltmak için harika bir yöntemdir. Bunun sebebi, balıkların içerdiği omega 3 yağ asitleridir.

Bazı proteinlere karşı vücudumuz kötü tepki verir ve sonuç olarak şişer. Eğer beslenme düzeniniz protein ağırlıklı ise, bir süre boyunca balık yemeyi deneyin.

Diğer et türlerini daha fazla seviyorsanız bunu yapmak sizin için biraz zor olabilir. Ancak ne olursa olsun cildiniz bu değişim için size minnettar olacaktır.

3. Bal

Gül hastalığının yaklaştığını hissettiğiniz zaman, bir bal maskesi yapmak çok iyi gelecektir. Bal, doğal olarak mikrop ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu özellikler kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.

Aynı zamanda bal kullanarak cildinizi nemlendirir ve pürüzsüz olmasını sağlarsınız. Sizlere haftada bir kez bal maskesi uygulamanızı öneriyoruz. Böylece sahip olduğunuz belirtilerden kurtulabilir, başka belirtilerin ortaya çıkmasını da önleyebilirsiniz.

4. Lavanta Yağı

Yüze direkt olarak lavanta yağı uygulamak bazı cilt türleri için rahatsız edici olabilir. Ancak bu yağ antiseptik ve antiinflamatuar özellikler taşır. Böylece yüzünüzdeki kan damarlarının daha küçük ve daha az görünür olmasını sağlar.

Lavanta yağı kullanarak kızarıklığı ve aşırı parlaklığı azaltabilirsiniz. Ancak bu yağı kullandığınız zaman cildiniz tepki gösterdiyse endişe etmeyin. Bu rahatsızlık sadece bir kaç saat sürecektir.

5. Salatalık Maskesi

yıkanmış dilimlenmiş salatalık

Salatalık, cildi nemlendirmek için harika özellikler taşır. Gözeneklerin açılmasına ve yüzdeki damar boyutlarının küçülmesine yardımcı olur. B öylece gül hastalığından kaynaklanan kızarıklık yavaşça kaybolur.

Yapılacak en iyi şey, belirtiler azdığı zaman haftada iki kez salatalık maskesi uygulamaktır. Daha az belirti yaşadığınızda, sadece ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

6. Aloe Vera

Aloe vera vücudun herhangi bir bölgesinde yaşanan enflamasyonu azaltmak için çok etkilidir. Gül hastalığı için aloe vera jeli kullanıldığında kızarıklık azalır. Aynı zamanda enflamasyon ve ikincil tepkileri de azaltır.

Bu yüzden evinizde bu bitkiyi bulundurmanız (jelini yaprağın içinden sıyırarak alabilirsiniz) ya da jelini satın almanız iyi bir fikirdir. Böylece belirtiler başladığında hemen kullanabilirsiniz.

7. Yeşil Çay

Yeşil çay, kateşin ve diğer bileşenleri içerir. Bu bileşenler kombine edildiğinde gül hastalığı için harika bir çare olur. Yeşil çayın antiinflamatuvar özellikleri vardır ve içeriğinde fito koruyucu bileşenler ve yüksek miktarda antioksidan bulunur.

Bunlar, hastalığın sebep olduğu iritasyondan kurtulmaya ve cildin daha güzel görünmesine yardımcı olur. Bu çaydan iki şekilde faydalanabilirsiniz. Günde bir ya da iki bardak için ya da cildinizde etkilenen bölgelere soğuk yeşil çay poşeti uygulayın.

8.  Meyan Kökü

sepette meyan kökü

Meyan kökünün özü tahrişe ve kızarıklığa iyi gelir. Cilt hücrelerinin yeniden oluşumuna ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu bitki ile kan damarlarınız küçük kalır. Ayrıca sivilce olasılığını da büyük ölçüde azaltır.

9. Zerdeçal

Zerdeçal, doğada bulabileceğiniz en güçlü antiinflamatuvar özellikleri olan bitkilerden biridir. Tüm vücuttaki iltihabı ve yangıyı azaltır. Aynı zamanda, içeriğindeki antioksidanlar vücuda büyük fayda sağlar.

Bu bitkinin faydalarından yararlanmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey zerdeçal yemektir. Tek başına tüketebilirsiniz ya da tat katması için balla karıştırabilirsiniz.

Gül Hastalığı İçin Endişelenmeyin

Sunduğumuz bu çözümler, hafif gül hastalığı belirtileri ile başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Eğer durumunuzun daha ciddi olduğunu düşünüyorsanız en iyisi doktorunuza başvurmaktır. 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.