Karın Yağların Kurtulmak için Bu Çayı İçin
Herkes karın yağlarından kurtulmak için bir yol arıyor. Ancak, karın yağlarının vücudu temizleyen organların doğru çalışmadığı durumlarda oluştuğunu bilmenizde de fayda var.
Böbrekler, akciğerler, karaciğer ve kalın bağırsak vücudu kirlerden arındırmakla sorumlu olan organlardır. Eğer içlerinden bir tanesi düzgün çalışmıyorsa bu durum aşırı miktarda karın yağlanmasına neden olabilir.
Karın bölgesindeki yağlanmanın tehlikeleri
Karın bölgenizdeki fazla yağ oranı, dış görünüşü ve özgüveninizi etkilemenin yanı sıra sağlığınız için de çok zararlıdır. Karın bölgenizde çok fazla yağlanma olduğunda aşağıdaki hastalıklara yakalanma riskiniz artar:
- Yüksek tansiyon
- Kalp hastalıkları
- Diyabet
- Kemik erimesi
- Nefes alma zorluğu
- Migren
- Bunaklık
Neyse ki, belinizi önemli oranda inceltecek ve karın yağlarından kurtulmak için size yardımcı olacak doğal ürünler var.
Karın yağlarından kurtulmak için etkili doğal çay
Bu çay karnınızdaki yağları yakıyor. Etkili olmasının sebebi ise, içindeki malzemelerin toksinlerden arındırıcı ve vücudu temizleyen özellikleri olması.
Çaydaki her bir malzemenin ne işe yaradığına bir göz atalım:
Okumanızı tavsiye ederiz: Sindirime İyi Gelen 3 Harika Çay
Limon ve misket limonu
Limon, vücudu toksinlerden arındırmada önemli rol oynar. Sık sık kilo verdirici çayların ve smoothielerin içerisine koyulur çünkü limon mideye indikten sonra kanda yağ yakıcı bir görev üstlenir.
Ayrıca, limonda güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli C vitamini ve karaciğerin daha iyi çalıştıran enzimlerin üretimini artıran sitrik asit vardır.
İdrar söktürücü özellikleriyle bilinir ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan pektin yönünden zengindir. Buna ek olarak, gün içinde açlık hissini azaltırken bir yandan da vücudu alkalize eder.
Tarçın
Tarçın kan şekerini dengeleme özelliğiyle bilinir. Bu da insülindeki iniş ve çıkışları azaltır. Kanınızdaki insülin yükseldiğinde, vücudunuzun kandaki glikozu yakması engellenir ve sonunda yağ birikmeleri olur.
Tarçın ile kan şekerinizi normal seviyesine getirebilirsiniz. Kanınızdaki glikoz seviyesinin artması genellikle kilo almanıza ve bu kiloyu çok zor bir şekilde vermenize neden olur.
Bal
Bir kaşık şekerde 15 kalori, 1 kaşık balda ise 21 kalori olmasına rağmen, bal daha besleyicidir ve daha yavaş kana karışır. Balda, iyileştirici etkileriyle ve sağlığa olan faydalarıyla bilinen vitaminler, kaya tuzu ve aminoasitler vardır.
İçindeki bileşenler sayesinde bal, stresinizi azaltmanıza, uykunuzu düzenlemenize yardımcı olur ve solunum sistemi rahatsızlıklarını önler. Ayrıca, biraz müshil etkisi de vardır.
Zencefil
Zencefil iltihaplanmayı önler, glikoz duyarlılığını düzenler, iştahınızı kontrol etmeye yardımcı olan serotonin seviyesini artırır. Vücudun temizlenme sürecini kolaylaştırır ve ödemi önler.
Zencefil, sindirimdeki hazımsızlığı azaltan mide suyu üretimini artırır. Dahası, vücudun besinleri daha kolay emmesine yardımcı olur ve atık miktarını azaltır.
Daha fazla bilgi için: Migren, Sindirim Rahatsızlıkları ve Ağrıdan Kurtulmak için Zencefil Suyu
Peki, karın yağlarını yakan bu çay nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 fincan su
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı bal
- Küçük bir parça zencefil
Hazırlanışı
- Suyu ısıtın ve kaynamaya başladığında bal dışındaki malzemeleri suya ekleyin.
- 10 dakika demleyin ve bir 5 dakika da biraz soğumasını bekleyin.
- İçmeden önce 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırın.
Ne sıklıkta içmelisiniz?
Karın yağlarınızı yakmak için, bu çayı günde iki kez içebilirsiniz. İlkini sabah aç karna, diğerini ise yatmadan hemen önce için. Sabahları, çayı içtikten sonra kahvaltı yapmadan önce yarım saat beklemeyi unutmayın. Eğer bu çayın faydasını görmek istiyorsanız istikrarlı olmalısınız.
Bu çaydaki malzemelerden en iyi düzeyde faydalanmak için, sağlıklı beslenmeniz, düzenli spor yapmanız ve bol su tüketmeniz gerektiğini unutmayın.
Bu çayı içtikten sonra enerjik bir hal aldığınızı ve karın yağlarınızın belirgin bir şekilde azaldığını fark edeceksiniz.
Bu çayın sağlıklı bir yaşam tarzıyla birleşimi şaşırtıcı sonuçlar doğurabilir. Bu çayı günlük olarak tüketmekten çekinmeyin.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
- Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine, 1(3), 1095–1100. Retrieved from http://interscience.org.uk/v3-i1/8 ijahm.pdf
- Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics, 21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
- Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Oxford University Press. https://doi.org/10.1155/2014/642942