Yemek Uzmanı Olmak İçin 7 Püf Nokta

Mutfakta bir profesyonel gibi yemek yapmanız için gereken tek şey, her malzemeden en iyi verimi almanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarına ve püf noktalara dikkat etmektir. Bu yazıda hepsini öğrenebilirsiniz!
Yemek Uzmanı Olmak İçin 7 Püf Nokta
Maria Patricia Pinero Corredor

Yazan ve doğrulayan beslenme uzmanı Maria Patricia Pinero Corredor.

Son Güncelleme: 30 Mart, 2022

Mutfağın kendi kuralları vardır ve bu da güzel yemek yapmanın kolay bir iş olmadığı anlamına gelir.Bu püf noktalara dikkat ederek, bir şef gibi yemekler yapmak sizin için çok daha kolay olacaktır.

Bu nedenle eğer mutfaktaki becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız okumaya devam edin. Aileniz de siz de lezzet değişimini hemen fark edeceksiniz.

1. Eti Pişirirken Sürekli Çevirmeyin

biftek ve patates kızartması

Önemsiz bir ayrıntı olarak görünse de, pişirirken eti tekrar tekrar çevirmek etin lezzetini etkileyebilir. Eti çok sık çevirdiğinizde, arzu edilen çıtır fileto kıvamına ulaşmanız zorlaşır.

Bu aynı zamanda etinizin kurumasına da neden olur; çünkü sürekli çevirdiğinizde et suyunu salar ve tavaya yapışabilir.

Etinizin hazır olup olmadığını anlamak için tavada oynatmak iyi bir fikir olacaktır. Eğer et kolayca hareket ediyorsa pişmiş demektir.

2. Yumurtaları Taze Yemek Çok Önemlidir

Yumurta satın aldıktan sonra çok zaman geçmiş olsa da, hala taze olup olmadıklarını anlamanıza yardımcı olacak basit bir numaradan bahsedeceğiz. Bu sadece bir dakikanızı alacak bir işlem.

Yumurtaları bir suyun içine koyun. Eski yumurtalar suda yüzerken, taze yumurtalar dibe batacaktır.Yumurta ortada duruyorsa, iki hafta içerisinde yumurtayı tüketmeniz gerektiği anlamına gelecektir.

3. Eti Ocaktan Alır Almaz Servis Etmeyin

Eti ocaktan alır almaz tüketmek çok yapılan bir şeydir; ancak bu her zaman en iyi yöntem değildir.Yani, aslında eti bir müddet beklettikten sonra tüketmek tavsiye edilir.

Pek çok kişi bunun farkında olmasa da, bir süre dinlendikten sonra et daha lezzetli olacaktır. Servis etmeden önce etin birkaç dakika dinlenmesi gerekir.

4. Tereyağını Yumuşatın

tereyağı

Tereyağı kullanarak bir yemek yapacaksanız ve tereyağının acilen erimesi gerekiyorsa, uygulaması çok kolay olan bu yönteme bir göz atın.

Sadece birkaç dakikanızı alacaktır.

  • Bir bardak suyu mikrodalgaya koyun.
  • Ardından, suyu dökün ve suyu ısıttığınız bardağın içine tereyağını koyun.
  • Birkaç saniye içinde yağın yumuşadığını ve kullanıma hazır olduğunu göreceksiniz.

5. Yemek Pişirme Teknikleri

Eğer yemekleri fırında pişirmeyi seviyorsanız ve güzel pişmesini istiyorsanız, önerimize bir göz atın.

Yapmanız gereken tek şey, yemeğin pişmesine 5 dakika kala üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Elbette, yapmanız gereken en önemli şey fırının sıcaklığını kontrol etmek ve yemeğin pişme süresini dikkate almaktır.Bu şekilde yemeğin içinin çiğ kalmasını, dışının yanmasını ve diğer aksilikleri önleyebilirsiniz.

6. Yemek Yapmak İçin Fazla Vaktiniz Yoksa Et Suyunu Dondurun

yemek için et suyu

Yemek yapmak için fazla vaktiniz yoksa, eti pişirdikten sonra kullanmadığınız et suyunu dondurucuya koymak hayatınızı kolaylaştırır.

Eti doğru bir şekilde pişirmek kadar, dondurmayı bilmek de önemlidir. En iyi yöntem, et suyunu buz kalıplarına dökmek ya da gerektiğinde kullanmak için porsiyonlara bölmektir.

Örneğin, bir gün makarna, diğer gün pilav, bir başka gün de sebze pişirmek için porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.

7. Yemeğinizi Taze Otlarla Baharatlandırın

yemek için baharatlar

Otlar çok lezzetlidir ve kalorileri düşüktür; bu nedenle herhangi bir yemeği tatlandırmak için sos kullanmaktan çok daha sağlıklı bir alternatiftir.Ne pişirmek istediğinize bağlı olarak kullanacağınız otu seçebilirsiniz.

Otlardan en iyi şekilde yararlanabilmek için, iyice doğramak çok önemlidir. Bu, yemeklerin lezzetini artıran basit bir hiledir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.