Tırnak Mantarı Tedavisi İçin Karbonat Kullanmak

İçeriğindeki aktif bileşenler sayesinde sirke, tırnaklarınızı etkileyen mantarı hem içeriden hem de dışarıdan temizlemek için mükemmel bir malzemedir.
Tırnak Mantarı Tedavisi İçin Karbonat Kullanmak

Son Güncelleme: 14 Ocak, 2019

Tıbben onikomikoz olarak bilinen tırnak mantarı, ellerde ve ayaklarda kolayca çoğalan dermatofit benzeri mantarların neden olduğu bir enfeksiyondur. El ve ayaklar sürekli olarak sıcağa ve nemli koşullara maruz kaldığından, bu mikroorganizmaların üremesi için uygun bir yaşam alanı haline gelir.

Sonuç olarak tırnaklarınız kötü görünmeye başlar. Kızarıklık, kaşıntı ve cildin soyulması gibi belirtiler ortaya çıkar. Neyse ki sert kimyasallara başvurmadan bu enfeksiyonu kontrol altına almanın bazı yolları bulunmaktadır.

Bu yazıda, karbonatın tırnak mantarı için neden bu kadar etkili olduğunu size anlatmak istiyoruz. Bu maddeden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi bu yazıda öğreneceksiniz.

Tırnak mantarı tedavisinde karbonat kullanmak

ayaklarını leğene sokmuş bir insan

Tırnak mantarı tedavisi yavaş sonuç veren uzun bir tedavidir, öncelikle bunu hatırlatmak istiyoruz. Bu madde ilk uygulamada mantar enfeksiyonuyla savaşmaya başlar, ancak bir gecede iyileşme gerçekleşemez.

Bu nedenle istikrarlı olmalısınız. Mantar sorunundan tamamen kurtulmak için verilen önerileri aynen uygulamanız gerekir. Buna ek olarak, karbonatı bir diğer antifungal (mantar karşıtı) bileşenle yani elma sirkesi ile beraber kullanmanızı öneriyoruz.

Ayrıca bakınız: Ayaklarınız için buzlu su

Malzemeler

  • 6 bardak su (1,5 litre)
  • 1/2 bardak elma sirkesi (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı karbonat (30 gram)

Talimatlar

  • Suyu ayaklarınızın dayanabileceği bir sıcaklığa gelene kadar ısıtın.
  • Elma sirkesini bu suyun içine ekleyin ve bu karışımı büyük bir kaba dökün.
  • Ayağınızı bu karışıma sokun ve 15-20 dakika bekleyin.
  • Bu süre geçtikten sonra tırnaklarınızı tamamen kurutun ve karbonat ile ovun.
  • On dakika boyunca bu şekilde bekletin ve sonrasında durulayın.
  • Tırnağın yüzeyini ve onu çevreleyen deriyi temizlemek için dairesel olarak masaj yapın.
  • Tırnaklarınızın görünümü gelişene kadar bu tedaviyi her akşam tekrarlayın.
  • Antifungal etkilerini artırmak için, karbonata biraz limon suyu ya da hidrojen peroksit ilave edebilirsiniz.

Neden tırnak mantarını tedavi etmek için karbonat kullanıyoruz?

kase içinde karbonat

Karbonat normalde evde yemek pişirmek ve temizlik için kullanılır, antiseptik, antifungal ve alkalin özellikleriyle bilinmektedir ve bunlar sayesinde çeşitli enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır.

Karbonat doğal bir ölü deri temizleyicidir, alerjiye yönelik tedavilerde kullanılabilir. Aynı zamanda cilt enfeksiyonlarına karşı da savaşır. Karbonatın doğal bir deodorant olduğunu, vücut kokusuna ve ayak terlemesine karşı da kullanılabileceğini hatırlatmak isteriz.

Tırnak mantarlarıyla mücadele etmek için başka neler yapabilirim?

koltuğun üzerindeki bacak ve tırnaklar

Bu tarif mantarla savaşmak için yeteri kadar etkili olsa da, aşağıda yer alan birkaç öneriyi daha göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz:

  • Birincisi, bu tedavi sırasında mantar gelişimini teşvik edebilecek nemli ve sıcak koşullardan kaçının.
  • Ter ve bakterilerin oluşmasını önlemek için açık ve iyi havalandırılmış ayakkabılar giymeniz gerekir.
  • Nem, daha fazla mantara neden olabileceği için, her yıkamadan sonra ayaklarınızı ve ellerinizi iyice kurutmanız önemlidir.
  • Tırnaklarınız için kullandığınız aletleri yıkamanız ve dezenfekte etmeniz, mantarın diğer tırnaklara bulaşmasını önleyecektir.

Buradaki tavsiyelere uyduğunuz halde mantar yine de yayılmaya devam ediyorsa, başka alternatifleri denemek için mutlaka doktorunuzla konuşun. Tırnak mantarı tedavisinde en önemli şey, zamanında müdahale etmektir. Böylece sorununuz daha da büyümeden önlem almış olursunuz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.