Yeni Ayakkabılar Ayaklarınızı Acıtmasın!

Yeni ayakkabılarınız ayaklarınızı acıtmaktan başka bir şey yapmıyorlar mı? Evde uygulayabileceğiniz basit hilelerle bu sorunu nasıl çözeceğimizi konuşacağız.
Yeni Ayakkabılar Ayaklarınızı Acıtmasın!

Tarafından yazılmıştır Fernando Clementin

Son Güncelleme: 12 Aralık, 2022

Yeni ayakkabılar herkesin sevdiği bir şeydir. Ancak, ilk birkaç haftadan sonra, ayaklarınız ağrı ve rahatsızlık hissetmeye başlayabilir. Yeni ayakkabılara bağlı yaralanmaları önlemek için aşağıdaki ipuçlarını izleyin.

Yeni ayakkabılar kabusunuz olmasın

İnsanlar genellikle ağrı, su toplaması ve rahatsızlık nedeniyle yeni ayakkabıları yerine eskilerini kullanmaya eğilimlidirler. Kısa süre önce satın aldığınız bir şeyin tadını çıkaramamak iyi bir his değildir. İşteyken ya da sosyal etkinliklere katıldığınızda acı çekmek zorunda değilsiniz.

Bu berbat soruna bir son vermek için, yeni ayakkabılar aldığınızda aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz. Bunları deneyin ve sizin için en uygun olanı değerlendirin. Dünya sizi ve yeni ayakkabılarınızı bekliyor!

Yeni ayakkabılar için kullanabileceğiniz 5 tavsiye

su toplamış ve patlamış

Sertlik, ayakkabıya bağlı acının ana nedenidir. Zamanla, ayakkabılar yumuşamaya ve ayağınızın şeklini almaya başlar. Bu arada aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz.

1. Bir bandaj kullanın

Evet, herkesin yapabileceği hızlı bir düzeltme gibi görünür. Yine de, bu işe yaramadığı anlamına gelmez. Topuk bölgenize bir bant yapıştırmak çok etkili olacaktır, çünkü özellikle de bu bölge yeni ayakkabıların ayaklarınızı acıtmasına neden olan bölgedir.

Ayakkabı ile temas eden alanı kaplamak için büyük bir bandaj kullanın. Aksi halde, deriniz sürtünmeden dolayı soyulmaya başlayacak ve bant sadece birkaç dakika koruma sağlayacaktır.

2. Kalın çoraplar giyin ve saç kurutma makinesi kullanın

Bu uygulaması çok kolay ve kullanışlı bir hiledir. Evde, ayakkabılarınızı sahip olduğunuz en kalın çorapla giyerek bir süre dolaşın. Ardından, ayakkabıların en çok sıktığı yerleri saç kurutma makinesi ile kurutun. Sıcak hava ayakkabıyı yumuşatır ve esnetir. Gerekirse, bunu birkaç kez tekrarlayın.

3. Bebek pudrası

yeni ayakkabılar ve pudra

Bu, hızlı çalışan bir başka hiledir. Size zarar veren bölgeye bebek pudrası koyarak, sürtünmeyi azaltacak ve derinin kabarmasını önleyeceksiniz. Bunu pudralı bir deodorant ile de yapabilirsiniz.

4. Silikon bantlar

Ayakkabı ya da ortopedik malzeme mağazalarında ayakkabının topuklarına yapıştırabileceğiniz silikon bantlar alabilirsiniz. Bu sayede sert yüzeye sürtünmeyi azaltabilir ve ayakkabınızın canınızı yakmasını engelleyebilirsiniz.

5. Sıcak su torbası

Sonuncu önerimiz biraz farklı kaçıyor çünkü birçok insan işe yarayıp yaramayacağından şüphe duyuyor. Yine de, bunu uygulayan ve başarılı olan bir çok insan var. Ayakkabılarınızın içine bir torba sıcak su koyun. Tabii ki, sızmayacağından emin olun.

Daha sonra, ayakkabılarınızı bir gece dondurucuda bırakın. Sıcak su torbası, ayakkabının içinde genişler ve donarken büyür. Sonuç olarak, her seferinde ayakkabılarınız biraz esneyecektir.

Daha basit bir hile de, ayakkabılarınızı yavaş yavaş yumuşayıncaya kadar kullanmanızdır. Ayakkabılarınızı yanınızda taşımanız mümkünse, evde ya da işte birkaç saat kullanın. Bu şekilde, uzun süre boyunca kullanarak, yaralanmaları önler ve daha rahat hissedersiniz.

Başka bir çözüm de ayakkabılarınızı genişletmek için tasarlanmış bir kalıp kullanmak, cildinizle temas eden bölgeye bir ped yerleştirmek ve böylece tekrar tekrar incinmesini önlemektir.

Kaliteli yeni ayakkabılar seçmek

Tabii ki söylemeye gerek yok, ama alacağınız ayakkabıların kaliteli ve ayağınıza uygun olması en önemlisidir. Büyük parmağınız ve ayakkabının ucu arasında en az bir santimetre boşluk olmalıdır.

Kaliteli ayakkabılar tercih edin çünkü bunlar düzgün astarları ve dolguları nedeniyle acıya neden olmaz. En iyisi ayakkabı iç tabanının ağırlığınızı ayaklarınıza iyice yayan bir yüzey olmasıdır.

Son olarak bahsedeceğimiz şey en önemlisidir. Ayakkabı kalitesinden emin değilseniz ya da bir şeyin ağrıya neden olabileceğini hissederseniz satın almayın. Kesinlikle başka bir çift bulabilirsiniz ve kendinizi ilk kullanımda yaşayacağınız acılardan kurtarabilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.