Biten Ama Geleceği Olan Bir İlişki Nasıl Kurtarılır?

Siz ve eşiniz ayrıldınız ama onu hala seviyor musunuz? Öyleyse, geleceği olan bir ilişkiyi kurtarmak için bu ipuçlarını okuyun.
Biten Ama Geleceği Olan Bir İlişki Nasıl Kurtarılır?
Isbelia Esther Farías López

tarafından incelendi ve onaylandı. filozof Isbelia Esther Farías López.

Tarafından yazılmıştır Isbelia Esther Farías López

Son Güncelleme: 26 Ekim, 2022

Eski sevgilinize karşı hala hisleriniz mi var ? Zaten bitmiş bir ilişkiyi kurtarmak kolay bir iş değildir. Ancak, hala bir duygu varsa ve ilişkinin bir geleceği olabileceğine inanıyorsanız, geri dönmek için çaba sarf etmeye değer. En önemli şey, sevginin orada olduğundan ve bunu sadece bir hevesle yapmadığınızdan emin olmaktır.

Ayrıca kopan bir bağı yeniden inşa etmek, sadece duygularla değil, dikkatli bir planlamayla yapılması gereken bir iştir. Olanlardan ders çıkarmak ve farklı davranabilmek için geçmişi dikkatlice düşünmek anlamına gelir. Aksi takdirde, bir ayrılık tekrar olur.

Hadi daha yakından bakalım.

Aynı hataları yapmadan biten bir ilişki nasıl kurtarılır

Eski sevgilinizle tekrar bir araya gelmeden önce ne istediğinizi dikkatlice düşünmelisiniz, böylece aynı hataları yapmazsınız.

Bazen ayrılıklar, yakın bir ilişkiyi herhangi bir şekilde kurtarma ihtiyacına neden olur. Ardından, bir ilişkinin bir veya her iki üyesi, sonunda ilişkiye daha fazla zarar veren sağlıksız kararlar verebilir. Bu nedenle, en yaygın hatalara düşmemek için bazı ipuçlarını akılda tutmak gerekir.

1. Bir süre ayrı kalmak her zaman sağlıklıdır

Bir süre bağlantınızı kesmek, birbirinizi gerçekten özleyip özlemediğinizi belirlemenin en iyi yoludur. Bunu doğru yapmak için hiçbir toplantı, telefon görüşmesi ve sosyal hesaplarını incelemek gibi eylemlerde bulunulmamalıdır. Bu, daha yoğun hislere sahip insanlardan bazıları için zor olabilir, ancak bu çok gerekli ve değerli bir adımdır.

Eski eşiniz hakkında hiçbir şey bilmemek , hayatınızda onlara gerçekten düşündüğünüz kadar ihtiyaç duyup duymadığınızı değerlendirmenize olanak tanır. Aynı şekilde partnerinizin de aynısını yapmasını sağlar. Ayrıca, onların güçlü ve zayıf yönlerini daha iyi tanımanızı sağlar ve onları özlemeniz için size biraz zaman tanır.

Bunu ilginç bulabilirsiniz: Aşkta Güvensizliğin 7 Belirtisi

2. Olumlu bir tutumun olumlu tepkiler ürettiğini unutmayın

Sevinçten sıçrayan bir kadın
Mutluluk içimizde yatar ve eski sevgiliyle tekrar bir araya gelmeyi denemeden önce bunu hatırlamak önemlidir.

Her gün en iyi enerjiyle ve her şeyin en iyisi olduğu düşüncesiyle kalkmak bu durumlarda gerçekten yardımcı olur. Her durumun olumlu tarafını görmek ve ayrılığınıza neyin sebep olduğunu anlamak gerekir.

Ayrılığın nedenleri hala mevcut olabilir, ancak bunları bir engel olarak görmek bir yana, onları, bir şeyler öğrenmek ve büyümek için bir fırsat olarak görmelisiniz. Başka bir deyişle, ayrılmanızın nedenleri , hatalarınızı hayatınıza dahil etmek için sağlıklı bir şeye dönüştürmek için fırsatlardır. Aslında bu, ilişkinizde sorunlara neden olan şeyleri değiştirmenize izin verme zamanıdır.

Olumlu olmayı başarırsanız, tekrar bir araya geldiğinizde hiçbir tartışma olmayacak. Bunun yerine sağlıklı bir diyalog kurulacaktır. Kınama ve suçlama olmadığında amaç yeni temellere ve daha fazla mutluluğa sahip bir insan olmaktır.

Aşk kaybolmaz. Zor koşullarda birlikteydiniz, bu da artık onlardan öğrenme ve büyüme fırsatınız olduğu anlamına geliyor.

3. Kendinizi daha iyi tanımak, başka bir bakış açısı kazandırır

Bir ilişkiyi kurtarmak için, ona ne kattığınızı ve ona ne sağlayabileceğinizi çok iyi bilmelisiniz. O halde, bu tek başına geçirilen zaman ilişkiyi daha iyi analiz etmeyi de mümkün kılabilir.

İlişkide hangi kişiliği benimsediğiniz ve bunun ayrılığa nasıl katkıda bulunabileceği konusunda kendinize karşı çok dürüst olun. Kıskançlık, duygusal bağımlılık, aşırı yoğunluk veya kötü ruh hali var mıydı? Partnerinizi özel hissettirmek için hiçbir şey yapmadan kendinizi rutine mi kaptırdınız?

Eski sevgilinizin kavgalarını veya davranışlarını düşünmeden önce, kendinizi incelemelisiniz. Geçmişteki ilişkinizde kendinizi bir film izliyormuşsunuz gibi – tarafsız ve uzaktan izlediğinizi hayal edin. Bakış açınızı değiştirin ve kendinizi dışarıdan gözlemleyin.

Geleceği olan bir ilişkiyi kurtarmak için önce sağlıklı benlik duygunuzu iyileştirmelisiniz.
Geleceği olan bir ilişkiyi kurtarmak için önce sağlıklı benlik duygunuzu iyileştirmelisiniz.

4. Kendi sosyal hayatınıza devam edin

Bu yeni bekarlık döneminde, kişisel ve sosyal yaşamınızda ilerlemek zorundasınız. Etkinliklere katılın, arkadaşlarınızla eğlenin ve en çok sevdiğiniz aktiviteleri yapın. Aktif kalmak iyi bir ruh hali yaratır ve bu gerçekten bulaşıcıdır.

Eski eşinizle bir yerde karşılaşırsanız, merhaba demek ve iyi vakit geçirmek için en iyi eğiliminizi göstermeyi deneyin. Diğer insanlar özgüvene çok değer verir – hatta düşündüğünüzden çok daha fazla!

5. Tekrar iletişime geçin

Eğer zaten bir ilişki kurtarmak istiyorsanız, güçlü pozitif ve güvende hissediyosanız 0 zaman, iletişime geçebilirsiniz.  Bir telefon görüşmesi veya özel mesajla başlayın ve yanıt bekleyin. Ancak bunu her zaman aşırı endişe veya heves göstermeden yapın.

Eski sevgiliniz, aşık olduğu kişiyi görmeli ve ilk etapta neden birlikte olduğunu hatırlatmalıdır. Bunu akılda tutarak, konuşmalarınız asla ayrılmanıza neden olan soruna odaklanmamalıdır. Bu zaten geçmişin bir parçası ve bu açıklığa kavuşturulmalı.

Biten bir ilişkiyi yeniden başlatmak

Şimdi, yeniden başlamak, sizi bir araya getiren (ve bunu yapmaya devam eden) her şeye değer vermek ve sırayla, ikinize de mutluluk getirmeyen yönleri iyileştirmek için çözümler önermekle ilgilidir. İkinci durumda, stratejilerin ekip olarak uygulanması önemlidir, çünkü bu, bağınızı güçlendirmeye ve ikinizi de rahat hissettirmeye yardımcı olabilir.

Son olarak, çok net olmanız ve endişelerinizi tartışırken birlikte çalışmaya ve ortaya çıkan herhangi bir çatışmayı çözmek için çaba göstermeye istekli olmanız önemlidir.

Biten bir ilişkiyi kurtarmak ister misiniz? Geleceği olduğunu düşünüyorsanız, denemeye değer!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Gaja, R., & Muñoz, M. (2011). Volver a empezar: Lograr una buena convivencia en las familias reconstituidas es posible. DEBOLS!LLO. https://books.google.es/books?id=gsfcdvu5O-AC&dq=volver+a+verse+con+tu+ex&lr=&hl=es&source=gbs_navlinks_s
  • García, F. E., & Ilabaca Martínez, D. (2013). RUPTURA DE PAREJA, AFRONTAMIENTO Y BIENESTAR PSICOLÓGICO EN ADULTOS JÓVENES. Ajayu Órgano de Difusión Científica del Departamento de Psicología UCBSP11(2), 42–60. http://www.scielo.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2077-21612013000200003
  • Nina-Estrella, R. (2011). ¿Que nos mantiene juntos? Explorando el compromiso y las estrategias de mantenimiento en la relación marital. Revista Intercontinental de Psicología y Educación13(2), 197–220. https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=80220774010
  • Santamaría, J. J., Merino, L., Montero, E., Cano, M., Fernández, T., Cubero, P., Fernández, O. L., & Bueso, V. G. (2015). Perfil psicopatológico de pacientes con Dependencia Emocional. Cuadernos de medicina psicosomática y psiquiatría de enlace (Internet)116, 36–46. file:///C:/Users/margm/Downloads/Dialnet-PerfilPsicopatologicoDePacientesConDependenciaEmoc-5288486.pdf

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.