Düzenli Olarak Üzüm Suyu İçmenin 6 Faydası

Antioksidan içeriği sayesinde, üzüm suyu bağışıklık sistemi ve beyin fonksiyonlarına destek olarak sağlığımızı geliştirdiğini biliyor muydunuz?
Düzenli Olarak Üzüm Suyu İçmenin 6 Faydası
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Üzüm gastronomi ve geleneksel tıpta çok değerlidir. Bu sadece çok yönlü olmasından dolayı değil, aynı zamanda bedene fayda sağlayan besin ögeleri bakımından yüksek içeriği nedeniyledir. Ve, üzüm suyu içmek üzümü tüketmenin kolay bir yoludur.

Esas olarak bir resveratrol ve polifenol kaynağı olarak, oksidatif stresin etkisini azaltan iki güçlü antioksidan olarak karşımıza çıkarlar, böylece kronik hastalık riskini azaltırlar.

Bunlar, vitaminleri ve mineralleri ile birlikte, diüretik, temizleyici ve anti inflamatuvar etkilere sahip olan biyoaktif bileşikler içerir.

Üzümler oldukları gibi yenilebilir ya da tatlılara katılabilir. Ancak bir süredir, bunların özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak için bir meyve suyu haline getirilmesi öneriliyor.

Bu onları düzenli diyetinize dahil etmeyi kolaylaştırır ve sağlığınızın çeşitli yönlerini iyileştirmenin lezzetli bir yolunu sunar.

Üzüm suyu içmeye başlamak için 6 iyi neden keşfedin.

Keyfini çıkarın!

1. Kolesterol seviyelerini azaltır

kolesterol

Doğal lif, su ve polifenollerden oluşan önemli içeriği sayesinde, üzüm suyu kardiyovasküler sistemin sağlığını desteklemektedir.

  • Resveratrol katkısı, arterlerdeki kötü kolesterolün (LDL) oksidasyonunu önler, böylece plak oluşumunu engeller.
  • Bu madde, bağırsak tarafından yağların emilimini en aza indirir, kan dolaşımına ulaşmadan önce bunları parçalara ayırır.
  • Tüm vücudun kolesterol üretim ve sentezinde önemli bir rol oynayan bir organ olan karaciğerin korunmasına yardımcı olur.

2. Kan detoksuna yardımcı olur

Üzüm suyu, kanın detoksifikasyonunu uyarmak için gerekli olan önemli bir C vitamini, potasyum ve polifenol kaynağıdır.

  • Bu besinleri emmek, toksinleri ve ağır metalleri filtrelemek ve uzaklaştırmaktan sorumlu olan lenfatik sistemin işleyişini uyarır.
  • Karaciğer ve safra kesesinin işlevini güçlendirir, her ikisi de yağların ve atıkların sindiriminde role sahiptir.
  • Mide mukozasının tahrişini yatıştırır ve kanın doğal pH’ını iyileştirmeye yardımcı olur.

3. Üriner enfeksiyonlara karşı savaşır

idrar torbası enfeksiyonları

Alkalin etkileri nedeniyle, bu doğal içecek, üriner enfeksiyonlara neden olan virüslerin ve bakterilerin etkisini nötralize etmek için büyük bir tamamlayıcıdır.

  • İçmek, bu mikroorganizmaların çoğalması gereken çevreyi değiştirir, bu da enfeksiyonu kontrol altına almayı kolaylaştırır.
  • Enfekte olmuş dokuların sağlığını yeniden düzelten, idrar yaparken ağrı ve yanma gibi semptomları en aza indiren anti inflamatuvar bileşikler içerir.
  • Diüretik özellikleri sayesinde, idrar üretimini teşvik eder, böylece mikropların ortadan kaldırılmasını kolaylaştırır.
  • İçerdiği resveratrol, bakterilerin tutunmasıyla etkin bir şekilde mücadele eden doğal bir antibiyotik görevi görür.

4. Zihinsel sağlığı korur

İnanılmaz görünse de, doğal üzüm suyunun antioksidan özelliklerinin zihinsel sağlığa ilginç yararları vardır.

  • Leeds Üniversitesi (Birleşik Krallık) tarafından yürütülen çalışmalarda, bu içeceğin özellikle 50 yaş üstü insanlar için beyin aktivitesine fayda sağladığı belirlenmiştir.
  • Antioksidanları sinir sisteminin sağlığını iyileştirir ve bu sayede sinir hücreleri arasındaki iletkenliği optimize eder.
  • Beynine doğru oksijen ve besinleri taşımak için anahtar olan kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Konsantrasyonu iyileştirir ve yaşa bağlı bozulmanın neden olduğu hafıza kaybını azaltmaya yardımcı olur.

5. Migren ağrılarını yatıştırır

başı ağrıyan kadın

Anti inflamatuvar etkisi sayesinde, üzüm suyunun migrenlerin neden olduğu baş ağrıları için doğal bir çözüm olduğu düşünülmektedir.

  • Magnezyum ve amino asitlerin yanı sıra B2 vitamini katkıları, kaslardaki gerginliği azaltır ve sağlıklı bir oksijenlenme sürecinin sürdürülmesine yardımcı olur.
  • Kırmızı şarabın aksine alkol içermediği için. bu semptomu kontrol etmeye yardımcı olur.
  • Bu rahatsızlığa karşı önleyici bir yöntem olarak sabahları üzüm suyu içilmesi tavsiye edilir.

6. Enerji seviyenizi artırır

Alkollü içecekler ve ticari enerji içecekleri içmek yerine, kendine bir bardak doğal üzüm suyu hazırlamak daha iyidir.

  • Kalori bakımından düşük olmasına rağmen, glukoz ve fruktoz gibi doğal şeker içeriği, fiziksel ve zihinsel performansı artırmaya yardımcı olur.
  • Dolaşımı iyileştirerek, oksijenin hücrelere taşınmasına yardımcı olur, bu da iyi enerji seviyelerini korumanın anahtarıdır.

Henüz denemediniz mi? Artık üzüm suyunun sağlığınızı geliştirmek için ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuz, beslenme düzeninize dahil etmeyi deneyin.

% 100 doğal malzemelerle evde yapmaya çalışın, çünkü ticari versiyonlar, özelliklerini azaltan şekerler ve kimyasal katkılar içerir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Folts, J. D. (2002). Potential health benefits from the flavonoids in grape products on vascular disease. In Flavonoids in cell function (pp. 95-111). Springer, Boston, MA.
  • Krikorian, R., Nash, T. A., Shidler, M. D., Shukitt-Hale, B., & Joseph, J. A. (2010). Concord grape juice supplementation improves memory function in older adults with mild cognitive impairment. British journal of nutrition, 103(5), 730-734.
  • Rowe, C. A., Nantz, M. P., Nieves Jr, C., West, R. L., & Percival, S. S. (2011). Regular consumption of concord grape juice benefits human immunity. Journal of medicinal food, 14(1-2), 69-78.
  • VINSON, J. A., YANG, J., PROCH, J., & LIANG, X. (2000). Grape juice, but not orange juice, has in vitro, ex vivo, and in vivo antioxidant properties. Journal of medicinal food, 3(4), 167-171.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.