Eklem Ağrılarınız İçin Zencefil ve Zerdeçalı Deneyin

Zencefil ve zerdeçalın içerdiği özelliklerin eklem ağrılarınızı rahatlatmak için doğal bir çözüm olduğunu biliyor muydunuz? Böylece kimyasal anti-enflamatuvar ilaçlara çok fazla başvurmak zorunda kalmayacaksınız! 
Eklem Ağrılarınız İçin Zencefil ve Zerdeçalı Deneyin
Nelton Abdon Ramos Rojas

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Nelton Abdon Ramos Rojas.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 21 Aralık, 2022

Eklem ağrılarınız için farmasotik anti-enflamatuvar ilaçların başvurmaya ihtiyaç kalmadan zencefil ve zerdeçalın özelliklerinden faydalanarak doğal bir çözüm hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Eklem ağrısı tüm hayvanlar arasında (evet, bu grup insanları da kapsar) yaygın bir sorundur. Üstelik genç insanlar arasında da yaygın olarak görülür. Bir an için yaşlı hastalığı olduğunu düşünmek gibi bir yanılgıya düşmeyin.

Bu ağrıyı yatıştırmak için kullanılabilecek pek çok kimyasal tedavi olsa da doğal çözümler daha iyi alternatiflerdir. Bu doğal çözümler arasında bulunan zerdeçal ve zencefil oldukça popülerdir. 

Zencefil ve zerdeçal eklem ağrılarınız için yatıştırıcı görevi görecek muhteşem özelliklere sahiplerdir. Bu yazıda bu iyileştirici kökler ve onların tedavi edici infüzyon olarak kullanımlarından tüm detaylarıyla bahsedeceğiz.

Zencefil nedir?

zencefil dilimleri rende

Zencefil yumru şeklindeki kök bitkidir (en kalın kısmı kök sap olarak da bilinen rizom kısmıdır). Mutfaklarda kullanılmasıyla bilinir. Derin kokusu ve güçlü aroması sayesinde rağbet görür. Bu bitkinin boyu 90 santimetreyi aşar ancak kök bitki olduğu için toprağa gömülüdür.

Her yemeğin içine işleyen baharatlı aroması nedeniyle mutfakta kullanımı yaygın olsa da zencefil aynı zamanda vücut için yararlı olan pek çok özelliğe sahiptir. En iyi özelliklerinden biri de kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olmasıdır. Ayrıca sindirim sürecini de daha iyi bir hale getirmek üzere destekler.

Bununla da kalmaz!

Zencefil tükettiğimizde eklemlerimiz de bundan çok fayda görür.

Zerdeçal nedir?

zerdeçal toz kök

Zencefile benzer şekilde zerdeçal da mutfak dünyasında oldukça beğenilen bir baharattır. Boyu 90 santimetreyi aşan, dikdörtgen biçiminde yaprakları olan bu bitki Hindistan’a özgüdür. 

Ancak bizim zerdeçal olarak bildiğimiz kısım, bitkinin toprağın altında büyüyen ve rizom adı da verilen kısmıdır. Bu kök bitki dokunduğu her şeyi sarartan kendine has turuncu rengi nedeniyle hindistan safranı adıyla da bilinir.

İyileştirici özellikleri oldukça fazladır. Pek çoğu sindirim sistemiyle ilgilidir çünkü zerdeçal gaz giderici özelliğe sahiptir. Böylece mide ve bağırsaklarda gaz oluşumunu önler. Bu sayede de mideyle ilgili sıkıntıları rahatlatmaya yardımcı olur.

Zerdeçalın temel özelliği bir anti-enflamatuvar ajan olmasıdır. Bu nedenle yaştan ve belirli koşullardan bağımsız olarak artrit sorunu yaşayan insanlar için harikadır.

Eklemler neden ağrır? Ağrı nasıl yatıştırılır?

el eklem ağrılarınız

Eklem ağrısı bir rahatsızlık belirtisidir ve genellikle dizlerde, dirseklerde, omuzlarda, bileklerde, ayak bileklerinde ve diğer pek çok bölgede görülür. Ağrı fiziksel efor harcandıktan sonra oluştuysa hafiftir, kalıcı hale dönüşürse şiddetlidir.

Eklem ağrısı genellikle artrit ile yakından ilişkilidir. Ağrı şiddetli olduğunda artrit bunun temel nedenlerinden biridir. Bursit veya tendinit gibi başka hastalıklar da sık sık eklem ağrısına yol açabilirler.

İster aşırı fiziksel efor harcanması nedeniyle ister başka bir hastalık nedeniyle ortaya çıkmış olsun, eklem ağrısı doğal çözümlerle etkili bir şekilde kontrol edilebilir. Zerdeçal ve zencefil içecekleri bulabileceğimiz en iyi alternatiflerdendir.

Eklem ağrılarınız için zencefilli ve zerdeçallı infüzyon

zerdeçal fincan çay

Sık sık içildiğinde bu çözümün eklem ağrılarınız için çok etkili olabileceğini bilmelisiniz. İki malzemenin özelliklerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için en iyi yöntem bir infüzyon hazırlamaktır.

Zerdeçal ve zencefil karışımı güçlüdür. İçine biraz tarçın ve az miktarda limon da eklerseniz eklemlerinize etkisi daha da artacaktır. İsterseniz içine bal koyarak da etkilerini pekiştirebilirsiniz.

Bu infüzyonu birkaç hafta boyunca, sabahları ilk iş olarak her gün içmenizi öneriyoruz.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil kökü
  • 3 bardak su
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş veya toz halinde tarçın
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

  • Önce suyu kaynatın. Kaynama noktasına ulaştığında zerdeçalı, zencefili ve tarçını içine ekleyin.
  • İçeceğin bitkilerin tüm faydalarını özümsemesi ve düzgün bir şekilde demlenmesi için 30 dakika boyunca kaynamasına izin vermelisiniz.
  • Sonra ocaktan alıp birkaç dakika bekletin.
  • Son olarak yarım limonun suyunu içine ekleyin, süzün ve servis yapın.

Zerdeçal ve zencefil eklem ağrılarını rahatlatma konusunda harikadırlar. Bu yüzden sık sık artozun, artritin veya herhangi türde bir eklem ağrısının etkileri nedeniyle sıkıntı çekiyorsanız bu içecek harika bir alternatiftir.

Doğal çözümler vücudumuzdaki pek çok soruna gereken karşılığı verebilirler. Eklem ağrısı zerdeçal ve zencefil sayesinde yatıştırılabilir. Makul bir çözümdür ancak şüpheye düşerseniz, ağrınız hafiflemezse doktorunuzla görüşerek ondan tavsiye alın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Mashhadi, Nafiseh Shokri et al. “Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence” International journal of preventive medicine vol. 4,Suppl 1 (2013): S36-42.
  • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory Properties of Curcumin, a Major Constituent of. Alternative Medicine Review, 14(2).
  • Maheshwari, R. K., Singh, A. K., Gaddipati, J., & Srimal, R. C. (2006). Multiple biological activities of curcumin: A short review. In Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.007

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.