Papaya Yaprakları: 13 Faydası

Papaya yaprakları sağlığınız için inanılmaz faydalıdır. Bugünkü yazımızda bunları neden ve nasıl kullanacağınızı öğrenin!
Papaya Yaprakları: 13 Faydası
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Okairy Zuñiga

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Papayanın yararları çok iyi bilinmektedir. Papaya yaprakları antioksidan, vitamin, mineral ve sindirim enzimi bakımından çok zengindir.

Sindirim enzimi, sağlıklı bir beslenme için en temel bileşendir. Ancak papaya yaprakları da sağlığınız için bazı ilginç faydalar sağlar.

Maalesef birçok kişi papaya yapraklarının faydalarını bilmiyor. Bu nedenle bugünkü yazımızda bunları listeleyeceğiz. Dikkatle okuyun ve denemekten çekinmeyin.

1. Papaya yaprakları hazımsızlığa iyi gelir

papaya yaprakları

Papaya yaprakları yardımıyla enfeksiyonlar, mide sancıları ve mide ekşimesi gibi sindirim problemlerinden kurtulabilirsiniz.

Enzimleri tüm sindirim sistemini baştan aşağı korur ve bağırsakta oluşan asitleri gidermek için proteinlerin ve karbonhidratların doğal olarak parçalanmasına yardımcı olur.

2. Dang hastalığından kaynaklanan şişkinlikleri azaltır

Papaya yaprakları vücut şişkinliğini azaltmaya yardımcı olan enzimleri artırmasının yanı sıra ateş, ağrı ve dang hastalığı ile ilişkili gribi de iyileştirir.

Dang humması, virüs bulaşmış sivrisineklerin ısırığı nedeniyle oluşur. Enfeksiyon alındıktan sonra 4. ve 7. günler arasında yüksek ve ani bir ateşle (40.5 °C) kendisini gösterir.

Ateş başladıktan iki ila beş gün sonra, vücudun çoğu bölgesinde kırmızı cilt kızarıklıkları ortaya çıkabilir. Daha sonra, kızamıklara benzeyen ikinci bir döküntü meydana gelir. Dang humması enfeksiyonunu taşıyan insanlarda cilt hassasiyeti fazladır ve çok rahatsızlık hissederler.

Bu belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, tedavinizin bir parçası olarak bu yaprakları kullanmanızın yanı sıra ilk olarak doktora danışmanızı öneririz.

3. Papaya yaprakları gluten intoleransıyla savaşmaya yardımcı olur

gluten yazısı

Papaya yaprakları, sindirim sisteminizin gluten proteinini parçalamasına ve daha iyi sindirmesine yardımcı olacaktır.

Doktorunuz size gluten intoleransınız olduğunuzu söylerse, bu yapraklardan bir miktar tüketmek ve beslenme düzeninizde gerekli değişiklikleri yapmak için bir beslenme uzmanına danışmanızı öneririz.

4. Kanserle mücadele eder

Papaya yapraklarındaki antioksidanlar, yan etkiler üretmeksizin vücudun kanser gibi hastalıklarla savaşmasına yardımcı olmakta son derece yararlıdır.

Bu infüzyonu haftada en az 4 kez tüketmenin yanı sıra, daha dengeli bir beslenme programı uygulamayı unutmayın. Ayrıca sigarayı bırakmanız, daha fazla egzersiz yapmanız ve işlenmiş gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.

5. Papaya yaprakları karbonhidrat ve şeker bağımlılığını azaltır

renkli şekerlemeler

Bu yapraklardan yapılmış bir çay, karbonhidrat ve şeker bakımından daha zengin gıdalar tüketme isteğinizi azaltır.

Bu bağımlılık, sağlığınızı olumsuz yönde etkileyen ve aşırı miktarda yemek yemenize neden olabilecek ciddi bir sorundur. Buna ek olarak, yüksek kalitede protein ve yağ içeren aşağıdaki besinleri de göz önünde bulundurun:

  • Organik yumurta
  • Kırmızı et
  • Avokado
  • Hindistan cevizi yağı

6. Sivilcelere iyi gelir

Sivilce, hem ergenler hem de hormonal sorunları olan yetişkinler için büyük bir sorundur. Sivilce problemniniz varsa, her yolu denediyseniz ancak başarılı olamadıysanız bir de bu yaprakları deneyin. Sivilce ve siyah noktalarla, biraz su ile karıştırılmış papaya yapraklarıyla bir maske hazırlayın:

  • Kıvamı tutturabilmek için blender kullanmanız gerekecektir.
  • Macun kıvamı elde ettiğiniz zaman, cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin.
  • En iyi sonuçları elde etmek için bu maskeyi düzenli olarak uygulayın.

7. Papaya yaprakları büyümüş prostatla ilgili problemleri azaltır

Eğer büyümüş prostat problemi yaşıyorsanız, papaya yaprağı çayı tüketmeniz, aşağıdaki sorunları hafifletmenize yardımcı olur:

  • İdrar yaparken yanma hissi
  • Daha sık idrar yapmak
  • Ateş
  • Yorgunluk

8. Saç sağlığınızı iyileştirir

saçları uçuşan mutlu kadın

Birçok güzellik ürününde papayanın kullanıldığını görebiliriz. Bununla birlikte, yapraklarıyla hazırlanan bir çay saçlarınızın doğal parlaklığını kazanmasına ve güçlendirmesine yardımcı olacaktır.

Bu çayı hazırlayın ve şampuanınıza ekleyin. Daha sonra saçlarınızı her zamanki gibi yıkayın.

9. Papaya yaprakları müshil olarak kullanılabilir

Papayanın mükemmel bir müshil etkisi yarattığını zaten biliyoruz. Eğer meyvenin tadını sevmiyorsanız, yapraklarıyla yapılan bir çay da yüksek miktarda elyaf içeriği sayesinde kabızlık problemlerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

10. Adet dönemindeki krampları hafifletir

belini tutan kadın

Menstrüasyon ile ilişkili krampları ve ağrıları gidermek için, günde birkaç kez papaya yapraklarından yapılan çaydan içebilirsiniz.

Hormonal veya uterus fibroid problemleriniz varsa menstruel dönemlerinizde daha fazla ağrı çekersiniz. Bu durumda, çok fazla ilaç kullanmadan bu süreci daha dayanılabilir kılmak için bu çayı deneyin.

11. Erken yaşlanmayı önleyici özellikleri vardır

İçerdiği çok sayıda aminoasit sayesinde papaya yaprakları cildin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Bu çaydan bir bardak tüketirseniz, cildiniz sıkılaşır. Dolayısıyla, kırışıklıkların ve mimik çizgilerinin oluşmasını önleyecektir.

12. Papaya yaprakları iştahınızı artırır

Bazı hastalıklardan muzdaripseniz veya belirli bir ilaç kullanıyorsanız, iştahınızı kaybedebilirsiniz. Papaya yapraklarından yapılan çay, vücudunuzun sindirim süreçlerini geliştirirken daha fazla yemek arzusuna sahip olmasına yardımcı olur.

13. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Bu yaprakların içerdiği yüksek miktardaki fitotörientler vücudun aşağıdaki problemlerden kendisini korumasına yardımcı olur:

  • Kardiyovasküler hastalıklar
  • Kanser
  • Yaşlanma
  • Alerjiler
  • Mide enfeksiyonları

Artık tüm özelliklerini bildiğinize göre, papaya yapraklarından yapılan çayların, tüm bu avantajların tadını çıkarma ve düzenli olarak tüketme zamanı!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.