Vücudu Toksinlerden Arındıran 4 Çay

Vücudu Toksinlerden Arındıran 4 Çay
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 03 Ocak, 2023

Bu yazımızda, evinizde, doğal malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz vücudu toksinlerden arındıran oldukça faydalı 4 çay tarifi paylaşıyoruz.

Toksinlerden Arınmak için Çay Tarifleri

Vücutta toksin birikmesinin belirtileri arasında deri hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları ve sık sık soğuk algınlığına yakalanma bulunur. Neyse ki, toksinlerden arınmanın doğal çözüm yolları bulunuyor.

Vücuttaki toksinlerden doğal bir şekilde kurtulmak için, arındırıcı yiyecekleri denemelisiniz. Bu yiyecekler etki göstermez ise, tedavi amaçlı kullanılan bitkilere başvurabilirsiniz. Aşağıda, vücudu toksinlerden arındıran 4 çay tarifini bulabilirsiniz.

Bu çayları içerken şeker kullanmamalısınız, ancak bal gibi doğal tatlandırıcılar ile çayınızı lezzetlendirebilirsiniz. Ayrıca 3 haftadan fazla tüketmemeniz önerilir.

Bu çayların hazırlanışının çok kolay olması, pek etkili olmadıklarını düşünmenize neden olabilir, fakat hepsi oldukça etkilidir. Bir bardak kaynar suya, tarifteki kurutulmuş bitkiden ilave edin; 5-10 dakika boyunca demlenmeye bırakın ve şifa niyetine tüketin.

1. Kırkkilit Otu Çayı

kırkkilit otu bitkisi

Kırkkilit veya atkuyruğu olarak bilinen bu bitki; nane, meyan kökü, rezene, yeşil anason veya bahçe nanesi bitkilerinin herhangi biriyle karıştırılabilir. Kırkkilit otu ile karıştırılan bu diğer otlardan eşit miktarda kullanarak demlediğinizde; özellikle ciğerlerdeki mukusu temizleyerek, soğuk algınlığını engeller ve sindirime iyi gelir.

2. Kekik Çayı

kekik çayı

Bu çay, hazımsızlığa ve sinirlere iyi gelmesiyle bilinir. Ayrıca kekik; böbreklerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olan safra kesesi ve karaciğerin çalışmasını düzenler.

3. Çilek Yaprağı Çayı

taze kıpkırmızı çilekler

Vücutta toksin birikmesi, ürik asit birikmesine veya gut problemine neden olabilir, bunun için en iyi çözüm ise çilek yapraklarıdır.

Bu çayı hazırlamak için, eşit miktarda nane, mavi yaban mersini yaprağı, öksürük otu yaprağı ve çilek yaprağını bir bardak kaynar suda demleyin. Bu karışım, ödemden kurtulmanıza da yardımcı olacaktır. Bu çaydan, günde bir bardak tüketebilirsiniz.

4. Mürver Ağacı Çayı

mürver ağacı çayı

Mürver ağacı çayı, terleterek ödem atmaya yardımcı olur. Bu nedenle, vücudu toksinlerden arındıran doğal reçetelere dahildir. 

Sindirimi kolaylaştırmak için ve sinirleri yatıştırmak için kullanılan bu ottan, karışım hazırlamak için; yeşil anason, mürver ağacı çiçeği, papatya, adaçayı ve uyuzotu bitkilerinden, eşit miktarda alarak, bir bardak suda demleyin. Bu karışımı, diğerlerinden farklı olarak, günde 3 bardak tüketebilirsiniz.

 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010, July). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Gallego, M. G., Gordon, M. H., Segovia, F. J., Skowyra, M., & Almajano, M. P. (2013). Antioxidant properties of three aromatic herbs (rosemary, thyme and lavender) in oil-in-water emulsions. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society90(10), 1559–1568. https://doi.org/10.1007/s11746-013-2303-3.
  • Wang, S. Y., & Lin, H. S. (2000). Antioxidant activity in fruits and leaves of blackberry, raspberry, and strawberry varies with cultivar and developmental stage. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(2), 140–146. https://doi.org/10.1021/jf9908345
  • Sidor, A., & Gramza-Michałowska, A. (2015, October 1). Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food – a review. Journal of Functional Foods. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.07.012

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.