Vücudunuzun Toksinlerden İyi Bir Şekilde Arınmadığının İşaretleri

Baş ağrısı veya konsantrasyon eksikliği gibi yaygın rastlanan sorunların sebebinin toksin fazlalığı olabileceğini biliyor muydunuz? Vücudunuzun arınmaya ihtiyaç duyduğuna dair bir işaret veriyor olma ihtimali yüksektir. 
Vücudunuzun Toksinlerden İyi Bir Şekilde Arınmadığının İşaretleri

Son Güncelleme: 31 Mayıs, 2019

Sağlıklı alışkanlıklarımız olsa bile bitkin veya yeterince enerjimiz yokmuş gibi hissedebiliriz. Bunun sebebi vücumuzdaki toksinlerin düzgün bir şekilde atılmaması olabilir.

Aşağıdaki yazıda, vücudunuzda bir şeylerin doğru gitmemesinin sonucu olarak ortaya çıkabilecek bazı işaretlerden bahsedeceğiz.

Vücudunuzun toksinlerden arınmadığını gösteren işaretler

Baş ağrıları, sinirlilik ve hazımsızlık gibi sorunların arkasında yatan görünmez sebepler olabilir.

Ancak sıra dışı bir durum olmaktan çıkıp normal yaşantınızın bir parçası haline geldiklerinde çok dikkatli olmalısınız. Bu tür sorunlar vücudunuzun toksinlerden iyi bir şekilde arınamadığının göstergesi olabilir.

Toksin atma sisteminizin doğru bir şekilde çalışmadığını gösteren belirtiler şunlar olabilir:

1. Sürekli yorgun hissetmek

karnı ağrıyan kadın

Günde kaç saat uyursanız uyuyun kendini sürekli uykulu hissediyorsunuz. Yeterince enerjiniz yok.

Vücudunuz toksinleri atmak için var gücüyle çalışmadığında yorgun hissetmeniz normaldir.

Bu sorunu çözmek için kahve içer veya çikolata yerseniz yalnızca sorunu daha da kötüleştirmiş olursunuz. Ayrıca kronik yorgunluğun nedeninin bağışıklık sisteminiz için de çok zararlı bir durum olan hormonal dengesizlik olabileceğini unutmayın.

2. Kabızlık

Midenizde ve sindirim sisteminizde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda vücudunuz toksinleri dışkı yoluyla atmakta zorlanır.

Kronik kabızlık toksin dengesizliğinin göstergesidir. Daha fazla lifli ürün tüketmenize veya beslenme programınızı değiştirmenize rağmen bir değişiklik olmadıysa, bu durum derin bir kolon temizliğine ihtiyacınız olduğunu gösterir.

Unutmayın, sindirim sisteminiz vücuttan atılmayan atıkları biriktiriyor. Sindirim sürecine yardımcı olabilmek için daha fazla çiğ meyve ve sebze tüketin.

3. Baş ağrıları

şakaklarını tutan kadın

Migrenin çeşitli sebepleri olabilir. Bir hafta içinde pek çok kez baş ağrınız oluyorsa bu ağrılara önem vermemezlik etmeyin.

Baş ağrınızın sebebinin ne olabileceğine karar vermekte güçlük çekiyorsanız (stresli bir gün geçirmiş olabilirsiniz, güneşte kalmış olabilirsiniz, uykusuzluk çekiyor olabilirsiniz v.b.) toksinlerden arınma seçeneğini göz önünde bulundurmalısınız.

Arınma sürecinde (“iyileşme krizi” olarak bilinen dönemde) baş ağrılarınızın artabileceğini unutmayın.

4. Kilo almak

Kilo vermenin çok zor olduğu doğrudur. Bazı insanlar içinse aynı şekilde kilo almak çok zordur.

Ancak egzersiz yapmanıza ve doğru bir beslenme programı uygulamanıza rağmen tartıda bir değişiklik olmuyorsa (veya kilo alıyorsanız) bu, hormonal bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

Peki, bunun toksinlerle ilgisi ne? Hormonların fonksiyonu yediğimiz besinler veya edindiğimiz kötü alışkanlıklar nedeniyle durmuş veya zarar görmüş olabilir.

5. Konsantrasyon sorunları

beyin görselinde renklendirilmiş bölümler

Bir iş yaparken konsantre olmakta zorlanıyor musunuz? “Aklınız bir karış havada” olduğu için işleri yarıda mı bırakıyorsunuz? Karar vermekte zorluk mu çekiyorsunuz?

“Bilinç bulanıklığı” denilen durum konsantre olmakta zorluk çekme anlamına gelir, vücutta çok fazla toksin biriktiğinde yaygın olarak görülür.

Sorunu çözmek için kahveye veya alkole başvurmaya kalkmayın. Tam tersine doğru bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulun.

6. Depresyon

Bazen mutlu hissediyorsunuz. Dakikalar sonra ise gezegendeki en şanssız insan olduğunuz hissine kapılıyorsunuz.

Gün içinde ruh haliniz defalarca değişiyor. Bu durumdan, trafik, iş, para veya ev işi gibi harici faktörleri sorumlu tutuyorsunuz.

Ancak depresyon ve keder sağlıksız bir beslenme programı ve toksin birikmesi (düzgün bir şekilde vücuttan atılmayan) nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Sağlıklı bir şekilde beslenmeye başlayın, zamanla sonuçlarını göreceksiniz.

7. Uykusuzluk

gece saat uykusuzluk çeken kadın

Kabus görüyorsanız, gecenin bir yarısı uyanıp bir daha uyuyamıyorsanız, uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız, tüm bunların sebebi vücudunuzdaki toksin fazlalığı olabilir.

Toksinler dinlenme ve sakinleşmeden sorumlu bir hormon olan melatoninin fonksiyonlarını engeller.

  • Bazen uyku ilacı veya sakinleştirici içmenin sorunu çözeceğini düşünürüz. Ancak bu hem yararlı hem de zararlı bir duruma dönüşür.
  • Uyumak için gittikçe daha fazla doza ihtiyaç duyarsınız, bu da vücudunuzdaki toksinleri artırır.
  • Bu yüzden iyi bir uyku çekmek için yatağa gitmeden önce meditasyon veya yoga gibi farklı tekniklerden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

8. Kas ağrıları

Hayat tarzımızın kas ağrılarına ve kas spazmlarına sebep olduğu doğrudur. Bu ağrılar özellikle de servikal bölgede veya sırtta ortaya çıkar. Ancak hiçbir şey yapmamış olsak bile sıklıkla vücudumuz kaskatı olmuş gibi hissederiz.

Bunu iyi uyumamış olmanıza, yeni aldığınız yastığa veya egzersiz yapmamanıza bağlayabilirsiniz. Ancak ağrıya sebep olan şey bunlardan hiçbiri değilse o zaman sorun ne olabilir? Toksinler.

Vücuttaki toksin seviyesi yükseldiğinde, iltihaba sebep olurlar. Böylece ağrı ortaya çıkar, hareketle ilgili sorunlar oluşur.

9. Akne

yüzünde akne izleri olan kadın

Cildimiz sağlığımızın ne durumda olduğunu yansıtır. Bu yüzden cildimizin ne durumda olduğuna dikkat etmek önemlidir. Vücudumuz toksinleri atmak istediğinde, bu işlemi farklı yollarla gerçekleştirmek ister.

Bu yollardan biri de cildimizdir. Sonuç olarak yüz, sırt veya göğüs kafesi gibi bölgelerde sivilceler ortaya çıkar.

Ayrıca genişleyen gözenekler ve artan siyah noktalar nedeniyle cildimiz sağlıksız görünmeye başlar.

Bu durumdan kaçınmak için cildinizi arındırmalı ve temizlemelisiniz. Aynı zamanda bu durumun sebeplerinden biri olabilecekleri için yediklerinize de dikkat etmelisiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.