Baklava Kasları Yapmak İçin Kaçınmanız Gereken 8 Yiyecek

Eğer kendinizi vücut geliştirmeye adadıysanız ve 'baklava' karın kasları yapmayı hedefliyorsanız yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir. Yağ yakmak ve karın kaslarınızı belirginleştirmek için kaçınmanız gereken 8 yiyeceği öğrenin.
Baklava Kasları Yapmak İçin Kaçınmanız Gereken 8 Yiyecek
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Kabul edelim, baklava kasları adı verilen belirgin karın kasları şimdilerde pek çok insanın hedefi. Bu özellikle de her gün egzersiz yapanlar için geçerlidir.

Kaslarınızı güçlendirmek, yağlardan kurtulmak ve karın kaslarınızı belirginleştirerek baklava kasları adı verilen görüntüye ulaşmak ancak devamlı bir çalışmanın sonucunda ulaşabileceğiniz hedeflerdir. Bu çalışma büyük efor ve disiplin gerektirir.

İşin büyük bir kısmı egzersiz yapmaya dayanır. Bununla birlikte çalışmalarınızın sonucunu etkileyen kötü beslenme alışkanlıklarınızı düzeltmek de büyük önem taşır.

Örneğin bazı yiyeceklerin tüketimini sınırlamak gerekir. Özellikle de enflamasyona sebep olan ve kilo aldıran gıdalardan uzak durmanız önemli ve gereklidir.

Bu yazımızda baklava kasları istiyorsanız kaçınmanız gereken 8 yiyecekten bahsetmek istedik. Bunların yerine sağlıklı alternatifler tüketerek hedeflerinize kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Baklava Kasları Yapmak İçin Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

1. Kızarmış yiyecekler

baklava kasları için beslenme

Kızarmış yiyecekler doymuş yağ açısından zengindir. Maalesef bu yağlar metabolik bozuklukların gelişmesine yol açabilir.

Hele bu yiyecekler ekmek ya da ekmek kırıntılarıyla kızartılmışsa daha büyük bir sorun haline gelir. Kızarmış yiyeceklerin düzenli tüketimi, aldığınız kalori miktarını artırır.

Bu da uzun vadede fazla kiloları, diyabet gelişimini ve diğer sağlık problemlerini beraberinde getirecektir.

2. Hazır soslar

Hazır sosların tatları bağımlılık yapar ve bir sürü yemeğe yakışır.

Ancak bu soslar sağlığa çok zararlıdır çünkü doymuş yağlar, yüksek kalori ve kimyasal maddelerle doludur.

Bunlar kesinlikle kilo verme yolunda engel oluşturur ve aynı zamanda anksiyete problemlerine de yol açabilir.

Neyse ki organik malzemeler kullanabileceğiniz ev yapımı tarifler bulunmaktadır. Yani sağlığınızı feda etmeden de yemeklerinize tat katabilirsiniz.

Bu tarifleri haftada iki ya da üç kez kullanabilirsiniz, tabi ki aşırıya kaçmadan tüketmek şartıyla.

3. İşlenmiş etler

işlenmiş etler

Bazı insanlar bunları önemli bir protein kaynağı olarak görürler. Ancak işlenmiş etler sağlığa çok zararlıdır.

Taze kalmalarının ve lezzetli tatlarının ardında büyük miktarda kimyasal madde katkısı gizlidir. Bu da uzun vadede metabolizma problemlerine yol açar.

Düzenli olarak tüketimi kilo alımı, diyabet ve hatta bazı kalp ve damar hastalıkları gibi birtakım sorunlarla doğrudan ilgilidir.

Ayrıca içerdiği fazla miktarda yağ ve tuz, vücudun enflamatuvar işleyişinin dengesini bozar. Sonuç olarak ödem ve karında şişkinlik gibi sorunlar doğurur. 

Dolayısıyla, baklava kaslar yapmak isteyenlerin kaçınması gereken gıdalardan biridir.

4. Bisküviler

Bisküviler çok yanıltıcı olabilir. Özellikle paketlerinde “düşük kalorili” ya da “hafif” gibi ibareler yazıyorsa.

İştahımızı kontrol altına almakta yardımcı oldukları doğrudur. Fakat düzenli olarak tüketildiğinde karın kaslarının gelişimine engel olabilir.

Bunun nedeni kalori bakımından zengin un, şeker ve diğer katkı maddelerinden yapılmış olmalarıdır. Yani kilo verme çabalarınızı boşa çıkaracak ürünlerdir.

5. Ekmek ve kek

baklava kaslar ve ekmek

Çoğu ekmek, kek ve diğer hamur işleri rafine edilmiş undan yapılır. Bu da sindirimi zorlaştırır ve enflamasyonu artırır.

Evet, lezzetli olduğunu kabul ediyoruz. Ancak düzenli tüketildiğinde düz ve belirgin hatlara sahip bir karın görüntüsü elde etmede engel oluşturur.

Bu sadece karın şişliğinin artmasıyla ilgili değildir, aynı zamanda bel etrafında yağlanma ya da karında yağ birikme olasılığını artırır. Sebebi de içeriğindeki yüksek yağ miktarıdır.

7. Tuzlu yiyecekler

Çok fazla tuzlu yiyecek tüketmek hem sağlığınız hem de kilonuz için zararlıdır.

Öncelikle içeriğindeki sodyum, vücut dokusunda ödem oluşumunu artırır. Buna ek olarak tehlikeli enflamatuvar reaksiyonlara da sebep olabilir.

Aynı zamanda hipertansiyon ve böbrek sorunları yaşama riskinizi artırır.

Karın bölgesi söz konusu olduğunda ise güçlü ve fit görünmeyi, baklava kaslar yapmayı engeller. Bunun sebebi şişkinliği artırmasının yanı sıra yağ biriktirmeyi de kolaylaştırmasıdır.

8. Hazır meşrubatlar

Tüm işlenmiş içecekler kimyasal katkı maddeleri ile yapay şeker içerir ve kilonuza doğrudan etki eder.

“Light” ya da “zero” olarak etiketlenmiş olanlar da buna dahildir.

Birçok insan bunu göz ardı eder. Ancak bu sıvılar kan şekeri seviyesini yükseltir ve metabolik işleyişi zorlaştırır. Karın bölgenizde yağlanmaya sebep olacağını söylemeye gerek bile yoktur.

Karbonatlı, gazlı içeçeklerde ise bu sorun daha büyük bir hal alır. Çünkü bağırsak problemlerine, enflamasyona ve midede gaz toplanmasına yol açar.

Bu yiyeceklerden bazılarını düzenli olarak tüketiyor musunuz? Eğer öyleyse, beslenme düzeninizden bunları çıkarmanın vakti gelmiş demektir. Böylelikle baklava kaslar ve düz bir karın hedefine ulaşmanız kolaylaşır.

Bu yiyecekler yerine meyve, mısır gevreği ve yüksek kaliteli protein kaynaklarına yönelmelisiniz. Bu sağlıklı alternatifler emildikten sonra kas kütlelerinin artmasına yardımcı olacaktır. 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647.
  • Crowe W, Elliott CT, Green BD. A Review of the In Vivo Evidence Investigating the Role of Nitrite Exposure from Processed Meat Consumption in the Development of Colorectal Cancer. Nutrients. 2019 Nov 5;11(11):2673.
  • Plaza-Diaz J, Pastor-Villaescusa B, Rueda-Robles A, Abadia-Molina F, Ruiz-Ojeda FJ. Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients. 2020 Apr 21;12(4):1153.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.