Dans Etmenin Faydalarını Biliyor musunuz?

Meşhur dansçı, Isadora Duncan'ın da söylediği gibi: "Dans sadece bir tekniğin iletimi değil, aynı zamanda hayati derin bir dürtüdür".
Dans Etmenin Faydalarını Biliyor musunuz?
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Ángela Aragón

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Dansın faydaları inanılmazdır. Dans etmek, tekniği ne olursa olsun, içgüdülerle alakalıdır. Daha önce hiç müziğin ritmini hissettiğinizde kendini bıraktığınızı hissettiniz mi?

Bu mükemmel olmakla alakalı değildir. Eğlenmek, iyi hissetmek ve vücudumuzu tanımak hakkındadır.

Eğer utanç ya da korku yüzünden dans etmeye cesaret edemiyorsanız, moralinizi bozmayın. Dansta, her zaman alternatifler bulabilirsiniz. Ayrıca her biri inanılmaz avantajlar sağlar.

Dans etmenin avantajlarını keşfedin

Kan dolaşımını artırır ve kolestrolü düşürür

sağlıklı kan akışı

Dans direnç gerektiren bir egzersizdir. Böylece, kalbimiz normalden daha yoğun çalışır. Bu da kanımızın daha akıcı bir şekilde dolaşmasına izin verir.

Aynı zamanda, bu hareket kolaylığı yağ yakmayı teşvik eder ve bununla birlikte, arterlerimizi tıkayan kolesterolü ortadan kaldırılır. Böylece, koroner ya da serebrovasküler hastalıkların riskini azaltırız.

Kilo vermemize yardımcı olur

kilo vermek için dans

Bu dans en çok aranan avantajlarından biridir.

Kilo vermek her zaman kolay değildir.

Ancak, dans ederken tüm vücudunuzu hareket ettirerek, vücudunuzu sıkılaştırmak ve aradığınız ince, sağlıklı ağırlığa ulaşmak için kilo verebilirsiniz.

Kemiklerinizi güçlendirir

kemikleri güçlendirmek

Dans ederken, tüm kemik yapımızı kullanırız. Spor salonu ve spor dışında, vücudumuz için gerekli danstan başka bir aktivite bulmak imkansızdır.

Bu nedenle, herkes için tavsiye edilir, ama özellikle osteoporoz riski olan orta yaşlı insanların yapması önerilir.

Okumanızı tavsiye ediyoruz: Kemik Erimesini Önleyen 7 Alışkanlık

Yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı olur

dans eden yaşlı çift

Dans, denge ve hareket anlamına gelir. Bu da, onu sadece birkaç disiplinin gerektirdiği bir hassasiyet ile doğru şekilde öğrenmenizi gerektirir.

Buna ek olarak, sizi farklı düşünmeye zorlar. Dans ettiğiniz zaman, vücudunuz müziğin ritmine uyarak hareket eder; bu, bir dürtü gibidir.

Bunu yaparken, sezgilerin size rehberlik etmesine izin verirsiniz. Böylece, engelleriniz ortadan kalkar ve yaratıcı düşünmeye aşina olursunuz. Beyniniz buna alıştığınızda, öğrenme kabiliyetini geliştirir ve bunu diğer alanlara da uygular.

“Dans etmek, kendiniz olmak, daha büyük, daha güzel, daha güçlü olmak demektir. Bu, dünya üzerindeki güçtür ve senindir.”

– Agnes de Miller

Hafızayı en üst düzeye çıkarır

beyin gelişimi için dans

Dans dersleri genellikle koreografi üzerinden gerçekleşir. Yavaş yavaş, vücut dilinize dahil edilen adımları öğrenirsiniz.

Dans etmenin faydaları kısa vadede şaşırtıcıdır. Sadece ruh hali ve uykunuzu geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda hafızayı da geliştirir.

Stresi azaltır

Her şeyden öte, dans eğlenceli bir faaliyettir. Sonuç olarak, dans ettiğimizde, beynimiz refah ve mutluluk hormonları olan endorfin ve serotonin salgılar.

Bu anlamda, dans depresyon ve yalnızlıkla mücadele için çok etkilidir.

Ayrıca, yukarıda belirtilen nedenlere ek olarak, diğer insanlarla dans etmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Böylece, izolasyon duygularından kaçınabilirsiniz.

Ekip çalışmasını öğretir

ekip işini geliştirmek

Genelde, diğer insanlarla dans edersiniz. Vücutlarınız tamamen senkronize olmalıdır ve bu da sadece takım çalışması ve uzlaşma yoluyla elde edilebilir.

Koreografide daha fazla ağırlık üstlenenler olsa da, dans bir anlaşmaya dayalı olmalıdır. Aksi takdirde, diğerlerine göre öne çıkma arzusu ya da güç savaşları varsa, dans başarısız olur.

Bu şekilde, birbirimize bağlı olmayı öğreniriz. Eğer biri düşerse, diğeri de başarısız olur. Ortağınız hatalı davranırsa, bu hata sizi de etkiler.

Dansın bu şaşırtıcı yararlarını dikkate alarak ona bir şans vermeyi deneyin!


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.