Hindistan Cevizi Suyunun Dört Faydası

Bu yazımızda, Hindistan cevizi suyu tüketmenin faydalarını öğrenebilirsiniz.
Hindistan Cevizi Suyunun Dört Faydası

Tarafından yazılmıştır Ivan Aranaga Amengual

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Beslenmenize Hindistan cevizi suyu eklemenin faydalarını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız endişelenmeyin, bu yazıda hepsini açıklayacağız.

Okumayı bitirdiğinizde, bu ferahlatıcı içeceği düzenli olarak tüketmenin tüm olumlu özelliklerini öğreneceksiniz.

Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi, antioksidan, bakterisit, anti-parazitik, karaciğeri koruyan, glikozu düşüren ve immunostimülan etkileri olan tropik bir meyvedir. Bunun yanı sıra, aşağıdaki vitaminler, mineraller ve oligoelementleri içerir:

  • Potasyum
  • Fosfor
  • Kalsiyum
  • Demir
  • Folik asit

Bununla birlikte, bu içeceği Hindistan cevizi sütü veya Hindistan cevizi yağı ile karıştırmamak gerekir. Hindistan cevizi suyu, yeşil Hindistan cevizi meyvesinden çıkarılan özdür. Tadı şekerli ve ceviz gibidir.

Hindistan Cevizi Suyu Tüketmenin Dört Faydası

hindistan cevizinin faydaları

Hindistan cevizinde %94 miktarında su olduğu ve yağ miktarının çok az olduğu bilinmektedir. Bu içeceği doğru miktarda tüketerek elde edebileceğiniz dört faydayı aşağıda okuyun.

1. Hidratlayıcı özelliği vardır

Düzenli olarak Hindistan cevizi suyu içmek, özellikle sporcular için oldukça faydalıdır. Yüksek miktarda su ve mineral içermesi dehidrasyonu önlemeye yardımcı olur.

Ayrıca, özellikle bir antrenman veya yarış sonrasında kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olan elektrolitler içerir. Bunun yanı sıra, bir bardak Hindistan cevizinin günlük önerilen potasyum miktarının %17’sini karşıladığı bilinmektedir.

Bu, enerji içecekleri göz önünde bulundurulduğunda önemli bir miktardır. Yapılan bir araştırmaya göre, Hindistan cevizi suyu spor sonrası içilen enerji içecekleri ile aynı etkilere sahiptir.

2. Hindistan cevizi suyu kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olur

Ayrıca, bu içecek açlık hissini bastırır. Bu nedenle kilo vermek isteyenler için idealdir. Bu bağlamda, işlenmiş şeker ve doymuş yağlar kullanılarak hazırlanan diğer içeceklerin aksine, Hindistan cevizi suyunu kalori konusunda endişelenmeden düzenli olarak tüketebilirsiniz.

3. Doğal bir antioksidandır

Son zamanlarda, bu içecekteki antioksidan özelliklerin karaciğer hücrelerindeki hepatosit olarak adlandırılan oksidasyonu azalttığı kanıtlanmıştır. Bu antioksidanlar, serbest radikaller olarak bilinen reaktif moleküllerin verdiği zarara karşı sizi korur.

Ayrıca, fruktoz bakımından zengin bir beslenmenin sebep olduğu oksidasyonu azaltır, insülin seviyelerini, trigliserit seviyelerini ve tansiyonu düşürür. 

4. Kalp sağlığını iyileştirir ve tansiyonu düşürür

Hindistan cevizi suyu tüketmek, kalp hastalıkları riskini azaltır. Bir araştırmaya göre, bu içecek karaciğer yağının yanı sıra kandaki kolesterol ve trigliserit seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Amerika Kalp Sağlığı Derneği, bu mineralin sodyumun etkilerini azalttığı ve idrar sayesinde vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, damar duvarındaki gerilimi de azaltır.

hindistan cevizi suyu

Hindistan Cevizi Suyunun Diğer Olumlu Etkileri

Hoş tadının yanı sıra, bu içecek doğal bir diüretiktir ve ödemden kurtulmaya yardımcı olur. Böylece, böbrek taşı oluşması ve birikmesi riskini azaltır.

Ayrıca, bu içecek osteoporoz, epilepsi, diyabet, artrit ve premenstrual sendrom gibi hastalıkların riskini azaltan manganez bakımından oldukça zengindir. Hindistan cevizinin besleyici özellikleri, ayrıca:

  • Sindirime yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini artırır ve bakteriyel ve mikrobik enfeksiyon riskini azaltır.
  • Kemiklerinizi güçlendirir.
  • Saç dökülmesini azaltır.

Bununla birlikte, sürekli olarak Hindistan cevizi suyu tüketmeden önce doktorunuza danışın. Aşırı miktarda tüketilen her şeyin zararlı olabileceğini unutmayın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.